上一頁下一頁
發新話題

沉船地 (繼續沉船交流討論) ~ 14

收藏  |  訂閱
1.5k  35.3k

引用:
原帖由 golftin 於 2010-4-27 11:49 AM 發表 查看引用來源
本區教識禾一樣野,之前都唔信,原來cp大部份女女系有狼狗的

人之常情麻...佢地都要平衡自己心理,試想想每天只顅搵錢被人督,你可以捱下去嗎?

引用:
原帖由 kkkk007 於 2010-4-27 10:55 AM 發表 查看引用來源

龍虎兄個METHOD係好好
但我煙癮大,佢又知我0係邊食煙,佢條友仲CHEAP到去段樓梯搵我黎抓煙食
我先堅決唔比:smile_o02:

唉,而家就係覺1我唔同佢吵,都搞到而家面阻阻啦,
諗返轉頭倒不如小左佢仲順氣點
佢條 ...
如果我係你,我會照樣同佢打招呼,但吾會同佢講好多野,做番一個普通交情的同事,你知吾知道嬲一個人是好辛苦,自己吾會怎麼好過,依家問題吾係你度,你大可寬容一點,不用太著意他的表情同行為,平時你做你自己野,不用理他,如果有機會幫到佢既話(工作上的鎖碎事),你就幫吓佢,長期下去,你一定會感動到佢的...

喜歡一個人比憎恨一個人來得開心同舒服,試試吧:smile_15:

P.S.如果可以的話,食少點煙,我都食少左,希望你也可以:smile_15:

再補充少少,多點笑容,對每個人都一樣,你生活一定會開心的:smile_30: :smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-4-27 10:20 發表 查看引用來源
最好還是我,我係地盤鋤泥:smile_o01:
Y兄
我出黎做野以來都係第一次做OFFICE工:smile_o04:

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-4-27 12:00 PM 發表

如果我係你,我會照樣同佢打招呼,但吾會同佢講好多野,做番一個普通交情的同事,你知吾知道嬲一個人是好辛苦,自己吾會怎麼好過,依家問題吾係你度,你大可寬容一點,不用太著意他的表情同行為,平時你做你自己 ...
生氣.....就是拿別人的過錯來懲罰自己................

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-4-27 12:00 PM 發表 查看引用來源

如果我係你,我會照樣同佢打招呼,但吾會同佢講好多野,做番一個普通交情的同事,你知吾知道嬲一個人是好辛苦,自己吾會怎麼好過,依家問題吾係你度,你大可寬容一點,不用太著意他的表情同行為,平時你做你自己 ...
多謝龍醫生  贈醫施藥:smile_o03::smile_o03:

引用:
原帖由 keithlck 於 2010-4-27 12:05 PM 發表 查看引用來源

生氣.....就是拿別人的過錯來懲罰自己................
是呀,那麼,為什麼要懲罰自己呢:smile_15:

引用:
原帖由 kkkk007 於 2010-4-27 12:05 PM 發表 查看引用來源

Y兄
我出黎做野以來都係第一次做OFFICE工:smile_o04:
加油!

引用:
原帖由 ykw3441 於 2010-4-27 12:06 PM 發表
多謝龍醫生  贈醫施藥:smile_o03::smile_o03:
出精出力......

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2010-4-27 12:00 PM 發表

我都同KKKK兄講......同對方打招呼架啦.......佢又話唔會.....

引用:
原帖由 kkkk007 於 2010-4-27 12:05 PM 發表

Y兄
你有多大???

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆