上一頁下一頁
發新話題

沉船記2

收藏  |  訂閱
213  14.0k

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-16 04:44 PM 發表 查看引用來源

我點? 咪第一版講咗囉, : 結構上出現了明顯的中年危機 . 哈哈!

隨緣啦, 有情人後已絕少上NC了, 因基本上我是一個頗專一的好男人. 兩條心唔算多呀. 係咪呀, 女仕們 ?
喂, 咁我老公會唔會係結構上都出現了明顯的中年危機?  佢40, 剛到41.  係咪個個男人到呢個年紀都會係咁?  身不由己?

引用:
原帖由 foresthill 於 2008-12-18 05:48 PM 發表 查看引用來源

咁又係呀, 睇怕除了1880兄呢個歷久不衰嘅thread 之外, 我都未見過有咁多小姐參與喺NC或Sauna 區交流.

之前我喺婚後生活出過幾個post, 希望可以幫吓D人了解男人世界, 從而學會點han ...
哎唷,真係唔知山林兄開過咁既POST, 可能時間上不配合啦, 唔係實會支持下既.

講真, 我真係想了解多d男人既世界. 睇左咁多, 原來男人比女人更深不可測架.

引用:
原帖由 1880 於 2008-12-19 02:13 AM 發表 查看引用來源

師妹:
甘你即係同你老公住返埋一齊:smile_27: ,有冇好感呀:smile_41: ,如果冇就講清楚D,無謂拖泥帶水喎
師兄:

係呀, 因佢半夜三點走番黎屋企話好想見我, 我係瞓到傻傻地既時候又唔忍心, 開左門比佢.  跟住同佢講明天要走, 但佢話我唔會再走, 我唔捨得你呀咁.  果刻我真係心軟...   

哎... 但我而家反而唔太開心, 因感覺好似撕梗膠布咁, 唔想咁痛, 但其實折磨自己係仲痛.  我新年會去旅行, 或者自己玩下,再唸下, 睇下點再行...

因我真係唔知點做...  我其實仲好關心佢 (好似屋企人咁), 但再唸深d 自己其實未必再接受番佢, 因連最基本既信任都已經冇了.:smile_39:  好矛盾...

引用:
原帖由 1880 於 2008-12-19 02:08 AM 發表 查看引用來源

係呀,亦係唯一的一次,所以之後都很後侮:smile_42:   
我老公直情丞認話LICK過隻雞添, 呢樣野都係我其中一個心魔, 好嘔!  

唸番起, 果排佢個口真係好臭!   唔知係咪中性病落口, SHIT!!!

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 07:35 PM 發表 查看引用來源

師兄:

係呀, 因佢半夜三點走番黎屋企話好想見我, 我係瞓到傻傻地既時候又唔忍心, 開左門比佢.  跟住同佢講明天要走, 但佢話我唔會再走, 我唔捨得你呀咁.  果刻我真係心軟...   

哎... 但我而家反而唔 ...
如果我係你,,我一定會心軟..

引用:
原帖由 bbvicky 於 2008-12-19 04:30 AM 發表 查看引用來源
小妹第一次入黎夜遊版大開眼界:smile_40: :smile_40:
Welcome on board. 有無睇 part 1 呀? 都好多野睇架.

引用:
原帖由 CIRCLELING 於 2008-12-19 01:59 PM 發表 查看引用來源

但我個電話 number,,,係我生日日期,,,好難先搵到架,,,
唔聽一排電話,,,佢地就唔會搵我架喇,,,

不過我老豆個日都同我講,.,,佢話 d 客打電話比佢,,,
問佢點解搵我唔到,,,我係咪有 d 咩事,,,有咩可以幫到手.,,,
...
有無覺得自己喺NC好似好受尊重, 好有地位呢? 梗係, 你重應聽過或就會聽到類似以下的說話:

哎吔, 你上次坐嗰個客呢兩個禮拜晚晚上來開你名呀!
唏,你唔襯呢兩年揾多D錢, 唔通老先來做咩?
如你唔聽電話, 個塲嘅大经理就會sms你 : 我哋個個都好掛住你呀, 得閒返來探吓我哋啦.
最後你死都唔返, 大班又用激將法 : 做咩呀, 俾人包咗呀?

引用:
原帖由 yoyo96 於 2008-12-18 09:27 PM 發表 查看引用來源

如何分辨面前這個人是好還是壞???
太廣泛, 不知從何說起, 有具體實例子嗎 ?

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 07:11 PM 發表 查看引用來源

喂, 咁我老公會唔會係結構上都出現了明顯的中年危機?  佢40, 剛到41.  係咪個個男人到呢個年紀都會係咁?  身不由己?  
大部份男人都係, 但通常43, 44 後先會較明顯. 又唔可以話身不由己, 不過係會做D特別野.

有中年危機無乜特別, 但你老公咁樣approach 個問題, 就好似extreme D, 佢平時是否不太外向 ?

引用:
原帖由 Meiiy 於 2008-12-19 07:24 PM 發表 查看引用來源

哎唷,真係唔知山林兄開過咁既POST, 可能時間上不配合啦, 唔係實會支持下既.

講真, 我真係想了解多d男人既世界. 睇左咁多, 原來男人比女人更深不可測架.
總的來說,男人比女人易了解, 因為男人較理性, 基本上幾consistent, 唔會越相處越唔明. 就算變都應該有跡可尋.

Why men don't listen and women can't read maps 一書有幾詳盡分析.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆