上一頁下一頁
發新話題

突破大陸封鎖.........上夜遊區無問題!

收藏  |  訂閱
242  38.7k

給COPYBOY的一封公開信

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-6-8 09:55 AM 發表

你個係骨場上唔到,普通係XP又撞防火牆。
跟本好難開。
我住大陸,用Kaspersky Internet Security 6.0+Windows防火牆都可用自由門或無界,你要知到你上不到是因為閣下巳給大陸封鎖某些網站,解決方法很簡單,在香港找朋友下載,然後WinRAR壓縮(因很多提供免費郵箱的公司不能上載.exe執行檔),再寄給閣下,然後你在sn或網吧,上網後打開email下載,再執行,記着,這些軟件不用安装(緣色軟件),但注意公安,因不合法,全中國的法輪功都是用他們來給外通迅,但時常留意新版本更新。

thanks for your information

i have installed TOR BUTTON successfully, but

why when set i tor enabled, internet connection is dead. ( signal bar showing WAITING FOR CONNECTION)

but when set  i tor disabled, connection is alive again.

please advise

thank you.

引用:
原帖由 WoodyJenny 於 2007-6-9 12:12 AM 發表

我住大陸,用Kaspersky Internet Security 6.0+Windows防火牆都可用自由門或無界,你要知到你上不到是因為閣下巳給大陸封鎖某些網站,解決方法很簡單,在香港找朋友下載,然後WinRAR壓縮(因很多提供免費郵箱的 ...
各師各法,ching唔駛介懷,我喜歡火狐介面,設計美觀,而且多左D功能,幾好用,設定後就好似ie咁方便,各有喜好。

我只不過做個示範,等有D..CHING唔駛咁頭痕,因為有D..CHING費時研究咁多,溝女緊要!

唔駛給我公開信咁嚴重,如果你鐘意,請出POST教人點去下載,然後點做,注意事項等!:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 best9898 於 2007-6-9 12:36 AM 發表
i have installed TOR BUTTON successfully, but

why when set i tor enabled, internet connection is dead. ( signal bar showing WAITING FOR CONNECTION)

but when set  i tor disabled, connection  ...

請問你係大陸用,而家係大陸?

我試過係大陸,set (tor enabled)上到Yahoo.HK及維基百科

係香港照做,就上唔到,要set  (tor disabled),就上到網。

我相信係大陸就沒問題,係香港就不需用火狐嘅 tor。

thankyou for ching useful infor:smile_38:

引用:
原帖由 WoodyJenny 於 2007-6-9 12:12 AM 發表

我住大陸,用Kaspersky Internet Security 6.0+Windows防火牆都可用自由門或無界,你要知到你上不到是因為閣下巳給大陸封鎖某些網站,解決方法很簡單,在香港找朋友下載,然後WinRAR壓縮(因很多提供免費郵箱的 ...
我通常都放個自由門無間係自己個gmail mailbox 個draft box度, 因為gmail係大陸一定上到, 新聞都有買啦.:smile_40:
係骨場就從mailbox save返落部機, 不過無界就會比nav block咗, 所以如果可以就disable咗 nav 先, 通常d骨場都無set admin password, 因為佢哋一有問題就成部部機restore.  其他 av都可以咁做, 不過有d都唔駛disable都可以用.:smile_44::smile_44:

佢就攪掂啦. 馬會個d網都開到, 不過當然睇唔到生果, 因為d server 唔係香港.  如果disable唔到av就要用d proxy site, 不過都幾慢:smile_39:

回覆 #10 COPYBOY 的帖子

好介紹! 真好用!吾使系大陸上吾到 HK Discuss 甘Q悶。

引用:
原帖由 DustTillDawn 於 2007-6-9 12:53 AM 發表

我通常都放個自由門同無間係自己個gmail mailbox 個draft box度, 因為gmail係大陸一定上到, 新聞都有買啦.:smile_40:
係骨場就從mailbox save返落部機, 不過無界就會比nav block咗, 所以如果可以就d ...
多謝CHING提供另外方法:smile_38: :smile_38:

我好少在外面上網,多數係深圳家裡或香港家裡上。
呢個方法方便D骨友啦。:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2007-6-9 12:58 AM 發表

多謝CHING提供另外方法:smile_38: :smile_38:

我好少在外面上網,多數係深圳家裡或香港家裡上。
呢個方法方便D骨友啦。:smile_30: :smile_30:  
其實真係各施各法, 骨場網吧個d通常都有av, 自由門無界個d未必行到. 但好多都無乜保安可以自行disable:smile_44:
但係要係骨場網吧裝個firefox就費時失事, 因為佢哋係ie fans, 攪得嚟都夠鐘走人:smile_43::smile_43:
你個方法會合自用或公司用(不過我試過tor 個d server好似唔係咁stable):smile_45:,
係外面梗係綠色軟件或者web proxy方便d. 自己選擇:smile_13::smile_13:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆