上一頁下一頁
發新話題

[原創色文] 女痴漢調教--偷吃小鮮肉的女狼

收藏  |  訂閱
117  14.4k

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-9-21 09:29 AM 發表 查看引用來源
有時覺得 , 或者我地小說既沒落 , 係因為經驗分享文既崛起 ...
不過講真 , 可以講得出既原因都唔少 , 我個才子同學講 ,
"視覺革命" 已經係一個 , 即食文化又是一個 ... 小弟經歷不如無兄50%^.^
我唸無兄深明小 ...
你这样说也对,就说是「视觉革命」,也不可能只色文受影响吧,而应该全部文学也受影响。但放眼望去,书局不是还有很多书吗?

色文的衰落,归疚总不出文字的替代品。就像是小电影的衰落,可以归因于〈色戒〉、〈苹果〉一类电影,但更多是因为自拍片的流行吧;同样色文的衰落,验经文的影响可能更大....

始终人家的话题性更大,好像近期大热的更衣室激战、公车口交、大学生公路野战,点阅会差过任何一套小电影吗?

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-9-24 11:47 AM 發表 查看引用來源

你这样说也对,就说是「视觉革命」,也不可能只色文受影响吧,而应该全部文学也受影响。但放眼望去,书局不是还有很多书&# ...
其實也不只自拍片拉 ... 大大有沒有聽過一種叫視頻妹???:smile_47:

小弟最近知道台灣有套電影 , 叫<我的少女時代> ,
已經係收左1億(台幣4億) ... 青春題材係咪真係咁有市???
搞到我都寫下TIM~~

唔同之前少男遇熟女 , 或者<那些年><小阿姨>果D純萌文
我今次係想寫少年18~20時(無偈 , 唔可以犯法嘛) ,
果D精蟲上腦輕狂歲月 ... 哈哈 , 都係搞笑20歲出道果時 ,
就鐘意寫熟女 , E+臨封筆先玩年少輕狂 ...

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-9-25 10:59 AM 發表 查看引用來源
小弟最近知道台灣有套電影 , 叫 ,
已經係收左1億(台幣4億) ... 青春題材係咪真係咁有市???
搞到我都寫下TIM~~

唔同之前少男遇熟女 , 或者果D純萌文
我今次係想寫少年18~20時(無偈 , 唔可以犯法嘛) ,
果D精蟲 ...
少年轻狂事也不错,始终少年十八廿二时最可爱

引用:
原帖由 阿克立多依 於 2015-9-26 12:47 AM 發表 查看引用來源
少年轻狂事也不错,始终少年十八廿二时最可爱
好時都覺得幾奇怪 ... 台灣好似好擅長校園青春片 , 十年前一套<藍色大門> ,
幾年前一套<那些年> , E+又一套<我的少女時代> ... 反而日韓都好似無同樣大片 ,
而是一味玩話題性既<我MISS係大佬><女王的教室><十四歲的媽媽> ,
崛興中既中國大陸 , 就更加連大學時代都少 ... 其實西方(即係美國拉) ,
好多高校題材架喎~~

但日漫不嬲都校園係一大題材喎,不過電影好似真係唔多,出名既可能都要數番幾廿年前囉,韓劇近期的繼承者們咪校園背景囉

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2015-9-26 10:17 PM 發表 查看引用來源
但日漫不嬲都校園係一大題材喎,不過電影好似真係唔多,出名既可能都要數番幾廿年前囉,韓劇近期的繼承者們咪校園背景囉

但你唔覺得日本玩得好花巧 , 而係<藍色大門><那些年>果D純純少年事咩 ...
日漫我其實唔多睇 , 但日劇既<麻辣教師><我MISS係大佬><女王的教室><十四歲的媽媽> ,
我個人認為就偏左主題 ... 反而台劇既<花樣少年少女>又有翻果種FEEL ~~

香港呢種FEEL可能要搵回<開心鬼>時代拉 ; 韓劇就真係好少睇 ...

引用:
原帖由 關隴集團 於 2015-9-27 10:48 AM 發表 查看引用來源

但你唔覺得日本玩得好花巧 , 而係果D純純少年事咩 ...
日漫我其實唔多睇 , 但日劇既 ,
我個人認為就偏左主題 ... 反而台劇既又有翻果種FEEL ~~

香港呢種FEEL可能要搵回時代拉 ; 韓劇就真係好少睇 ...
韓劇我都唔熟,但金編金恩淑果啲我就好中意,好睇架,
係喎,香港都好耐喎,就算當逃學威龍,學校風雲都好耐了

話說今日睇報紙 , 見佢大搞大中華小鮮肉合集 ...
咁話晒呢篇都係寫小鮮肉 , 咁我就貼下出來比大家比較下拉 :

王大陸24才

陳偉霆29才 ^.^"

李治侹28才

陳曉28才

李易峰28才

引用:
原帖由 無巧火成書 於 2015-9-27 01:11 PM 發表 查看引用來源

韓劇我都唔熟,但金編金恩淑果啲我就好中意,好睇架,
係喎,香港都好耐喎,就算當逃學威龍,學校風雲都好耐了
咁都叫唔熟???^.^"
個人認為<逃學威龍><學校風雲> , 前者臥底同MISS根本係成年人 ;
後者未睇過 ... 但查維基 , 套野根本係灰色調的 , 點校園青春???
:smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35: :smile_35:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆