上一頁下一頁
發新話題

COPY手記........CP拍拖聖地之鐵路公園!

收藏  |  訂閱
75  4.4k

COPY手記........CP拍拖聖地之鐵路公園!

就系一個星期日下午,約埋幾條女去鐵路公園玩,呢度門票唔駛買,入到去都幾大架,其實有D似深圳個隻遊樂場公園。
裡面有坐船遊湖,有用人力踩,有電動既,價錢為包船30蚊起。
有機動遊戲,好似香港海洋公園類似個隻,當然就無咁先進啦,價錢為5-10蚊。
我就年紀大啦,剩系玩左碰碰車算,五蚊算好底玩,講最唔底既,就系遊鬼屋,個D道具好流呀!
鬼屋要10蚊一個人,我地5條友就被坤五草野,我就兩隻手比兩條女搞瘀晒,個D道具剩系嚇到國內同胞!
咁又踩下2-3人單車,其實3人單車好難控制,因為實在太長啦,我都系踩翻2個人算啦,價錢就好平,10蚊一個鐘,不過要擺低一舊水按金。
仲有D好流下既,拋禮物遊戲,例如個D拋圈仔射擊等,一蚊一次起,不過D公仔送比我都唔要,掉落街都無人會執。
園中間有個唱K亭,2蚊一首歌,直情系公園廣播咁濟,設備梗系家庭式個隻,系到坐下飲啤酒,食下花生,消費極平民化。
園景系包括一條荒廢的鐵路,上高有幾檔新疆人搞既羊肉串,即燒即食風味極正,真系無得彈!
如果入黎影下相,其實都有好多取景點,食下羊肉串飲下啤酒,真系所費無幾,不失為CP拍拖聖地!

真係好介紹..不愧旅遊專家:smile_38:

係常平邊度...點去...

引用:
原帖由 leegoffy 於 2009-5-6 12:38 PM 發表 查看引用來源
真係好介紹..不愧旅遊專家:smile_38:
玩野呀?你唔知有幾多腳毛系個度啦!:smile_30:

DUM 波鐘 5 ARM 我, 我喜歡明買明賣多D !

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-5-6 12:45 PM 發表 查看引用來源
係常平邊度...點去...
如果你坐火車入CP站之前,一定經過,你睇翻你既右手面就會見到,坐翻TAXI過去都系十元八塊!:smile_13:

引用:
原帖由 大MIC 於 2009-5-6 12:47 PM 發表 查看引用來源
DUM 波鐘 5 ARM 我, 我喜歡明買明賣多D !
話明系拍拖嘛,你都唔拍拖,你要直接D!我知!:smile_30:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2009-5-6 12:36 PM 發表 查看引用來源
就系一個星期日下午,約埋幾條女去鐵路公園玩,呢度門票唔駛買,入到去都幾大架,其實有D似深圳個隻遊樂場公園。
裡面有坐船遊湖,有用人力踩,有電動既,價錢為包船30蚊起。
有機動遊戲,好似香港海洋公園類似個隻 ...
通常上 CP, 都係怱怱忙忙..都唔會去!

多謝COPY兄分享!!!

原來是這樣子...多謝分享
他朝有日若然如果萬一可能真係假若有機會的話也要去試試

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆