如何攞大陸駕駛牌照

收藏  |  訂閱
14  1.0k

如何攞大陸駕駛牌照

有香港駕駛牌照,如何取大陸駕駛牌照

引用:
原帖由 gf963 於 2009-3-19 09:55 AM 發表 查看引用來源
去梅林車管所門口附近士多都有一條龍代辨服務,(幾十蚊包拍照、影印、申請紙、體檢証)。

想方便咪去皇崗俾錢人代辦.好似900幾蚊喎:smile_34:

引用:
原帖由 gf963 於 2009-3-19 09:55 AM 發表
去梅林車管所門口,一落车就会有人问你系米做证
距地会帮你搅同填纸影相,开价300,你还价200...250都可以
車管所收480人仔+蛇仔收250=730人仔
时间30分中搞掂.....比多几草寄比你
14天后就收到~~~

自己去拿都可以,不过要去建行入数480
14天后哪入数纸收据罗证

皇岗打的去20几蚊

回覆 1# 的帖子

搵(你見)幫手啦,
係香港比錢就搞掂!:smile_44:

引用:
原帖由 香港沙兄 於 2009-3-19 11:30 AM 發表 查看引用來源

距地会帮你搅同填纸影相,开价300,你还价200...250都可以
&# ...
自己去唔係120咩:smile_19:

引用:
原帖由 香港沙兄 於 2009-3-19 11:30 AM 發表 查看引用來源

&# ...
我唔想比蛇仔賺錢:smile_13:

引用:
原帖由 gf963 於 2009-3-19 09:55 AM 發表
呢個係我之前係NEWSGROUP有師兄POST出黎既....

這是我新年後去辦的親身經歷, 希望可以幫到你

早上到上水轉乘文錦渡快線巴士
過境後行大約五分鐘左右就到文錦渡車管所
去到十一點三左右, 一個人都無
直接去櫃檯取表格, 之後走去附近影相舖影相
影相收30人仔, 再多口問有無得代辦,
佢話可以代辦體驗自己交表, 收60人仔
最後都係俾佢代辨, 一小時後取
跟住去食飯同四圍逛, 十二點三過去已經有得取
可惜車管所要十二點半先上班, 一到十二點半就去櫃檯搞埋
最後十二點三十五分離開, 全程一個鐘多少少, 暢通到痺
費用 480(六年) + 15(快遞費) + 60(影相 + 體驗  + 影印證件)
三個工作天後會快遞出去, 仲可以寄去香港

原本以為30影相再加60體驗, 原來60全包
抵俾人賺, 扣返影相錢, 車費加醫院登記費同時間30人仔真係一D都唔貴

報告完畢

引用:
原帖由 type-r929 於 2009-3-19 09:31 PM 發表

宜家唔係去梅林架啦...味玩人啦....

呢個係我之前係NEWSGROUP有師兄POST出黎既....不過一定岩, 梅林係兩年前已經辦唔到了,要去文錦渡,不過重好啦,近好多

這是我新年後去辦的親身經歷, 希望可以幫到你

早 ...
系咩~~~梅林无得办:smile_30:

我上星期先去办了~~~:smile_38:

係香港做都得啦!

前往最後回覆