Where is CA?

收藏  |  訂閱
9  391

Dear All,
Thx.

東莞市長安鎮:smile_19:

引用:
原帖由 foootooo 於 2008-11-9 07:59 PM 發表 查看引用來源Dear All,Where is CA?Thx.
呢度有部份人系好煩,明明系長安,又要CA,明明系水圍,又要水水
羅湖村又要懶有個性地改口叫距做關口村,下冊30多個代號.........
好有型咩?費解!

一來怕直椄得滯,二來搞下爛gag甘啦~

上網就係咁,興玩爛gag。其中一個原因係因為打爛gag係快過打正字

eg 打CA兩個英文字點都快過打長安兩個中文字

當然另一個原因就如上面o既師兄講,唔好咁揚啦~~~
引用:
原帖由 wingho92 於 2008-11-10 01:39 AM 發表 查看引用來源呢度有部份人系好煩,明明系長安,又要CA,明明系水圍,又要水水羅湖村又要懶有個性地改口叫距做關口村,下冊30多個代號......... 好有型咩?費解!

冇錯,陽得滯會比人整頓一番,你睇吓三沙一水就啦,死城一樣。

引用:
原帖由 cwlam111 於 2008-11-11 01:55 PM 發表 查看引用來源上網就係咁,興玩爛gag。其中一個原因係因為打爛gag係快過打正字eg 打CA兩個英文字點都快過打長安兩個中文字當然另一個原因就如上面o既師兄講,唔好咁揚啦~~~
1. 師兄您話上網就係咁,興玩爛gag,即系要靠呢d野來特出自己,以為好有型,其實系自卑反射!
2. 師兄您話 打CA兩個英文字點都快過打長安,如果懶打字可以不用回應或出post. 所以這點不成立!
3. 師兄您話唔好咁揚,難道""長安""這兩個字不見得人嗎?您說了CA,您說了水水,您就會覺得無咁揚?您吾系呀麻!您說了CA,您說了水水,您就會覺得公安看不明白?您吾系呀麻!

我只是覺得,這裡在出post或回應,都是想其他人看到自己寫的東西,但還有很多網友看不懂..........那些您們自己覺得很有個性的代號。

引用:
原帖由 new_boy2008 於 2008-11-11 02:26 PM 發表 查看引用來源冇錯,陽得滯會比人整頓一番,你睇吓三沙一水就啦,死城一樣。
師兄您話陽得滯會比人整頓一番,好似三沙一水甘!

師兄您竟然覺得三沙一水比人整頓系因為有網友在香港討論區,說明了那裡是沙咀?那裡是下沙?您吾系呀麻!

引用:
原帖由 ericgood 於 2008-11-10 04:06 AM 發表 查看引用來源一來怕直椄得滯,二來搞下爛gag甘啦~
師兄您話怕直椄得滯

請問直接講個地方名出來有甚麼好怕,系地方名炸啊!
例如:   昨天我去了SZ SN, mm是C9,都系CA的bg好d。
大佬!以上這樣寫野方式,我絕不認同有gag的成份。

上得黎寫野,都系想跟大家分享下,有意見的,又可以回應下,幾開心!
但點解有些網友,系都要寫到人家看不明白先至覺得自己有型、有滿足感呢?

前往最後回覆