上一頁下一頁
發新話題

COPY手記.......上去偷跳就要買張中移動一卡兩號!

收藏  |  訂閱
221  12.4k

COPY手記.......上去偷跳就要買張中移動一卡兩號!

其實想買中移動一卡兩號好耐,因為之前用聯通的一卡漫遊香港,但聯通返到國內,好多地方都唔系咁好收,再加埋我用緊個垃圾任我行,好多時都miss call,佢地的佩合真系天下無敵,所以昨晚把心一橫,上去正骨食飯,順便睇下有無靚卡號。
之前系香港手機店問過,垃圾號碼由200蚊起,靚號由800蚊起,真系貴過乜。
今次去到羅湖出口,中移動店問,個女仔就攞出3張卡,話系今日買剩的,佢地每日佩給一定限量,賣完即止,如果下次有時間,你都可以入去巡巡,睇下有無靚號碼,因我朋友上次搵到過靚號。
不過呢3張全部垃圾號,不過幾平,系100蚊張,仲包95蚊話費,每月扣費25蚊,全部當地接聽免費,接聽系香港玲聲,如果飛線大陸,就扣6毫9子,即時話你將自已號碼,飛落中移動的香港號,就可做到任我行的效果,經我試驗下,得出就是任我行要10秒後才有玲聲,但飛落中移動就3秒即有玲聲,如果外行當然唔知你翻左大陸,但熟行的就知你走私。
咁我見到全部號碼都唔得,就去向西先算,去到見到好多鋪仔做代理卡號,佢地有好多個分銷商,全部的卡都不在鋪內,要卡就call人即送到,行多幾間,就發覺佢地號碼相同,都系來來去去個分銷商,價錢就由120蚊到3000蚊都有,咁我就揀左過175蚊,老細話收少我5蚊,個送貨仔就幫我開埋卡,開卡過程都幾覆雜,又要發d無里頭短信,又要打什麼代理員號碼,搵佢地開埋卡好過啦。
至於深圳火車站附近鋪仔,聽朋友講,垃圾號碼都要200幾蚊,千萬唔好去個便買。

團長...佢哋同香港啲 Ptrepaid 卡一樣, 有幾個大拆架

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-10-22 07:28 PM 發表 查看引用來源
團長...佢哋同香港啲 Ptrepaid 卡一樣, 有幾個大拆架
佢地應該去華強個邊拆貨,我試過增值卡系個邊買,買3張起碼就平每張5蚊!

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2008-10-22 19:30 發表 查看引用來源
佢地應該去華強個邊拆貨,我試過增值卡系個邊買,買3張起碼就平每張5蚊!
我當年揾左聯通大拆攞左個靚Number....吾係都轉左過去用移動

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2008-10-22 07:24 PM 發表 查看引用來源
其實想買中移動一卡兩號好耐,因為之前用聯通的一卡漫遊香港,但聯通返到國內,好多地方都唔系咁好收,再加埋我用緊個垃圾任我行,好多時都miss call,真系天下無敵,昨晚把心一橫,上去正骨食飯,順便睇下卡號。
之 ...
一早用緊啦!依家先至用。

引用:
原帖由 cacoke 於 2008-10-22 07:33 PM 發表 查看引用來源

我當年揾左聯通大拆攞左個靚Number....吾係都轉左過去用移動
聯通真系好差,無心機用佢!:smile_13:

引用:
原帖由 IQBOY 於 2008-10-22 07:35 PM 發表 查看引用來源
一早用緊啦!依家先至用。
唔駛車大炮啦,你張卡都未拆,留翻黎煲醋!:smile_30:

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2008-10-22 07:24 PM 發表 查看引用來源
其實想買中移動一卡兩號好耐,因為之前用聯通的一卡漫遊香港,但聯通返到國內,好多地方都唔系咁好收,再加埋我用緊個垃圾任我行,好多時都miss call,真系天下無敵,昨晚把心一橫,上去正骨食飯,順便睇下卡號。
之 ...
我香港卡都飛線落去中移一卡兩號
接聽免費

引用:
原帖由 COPYBOY 於 2008-10-22 19:38 發表 查看引用來源
唔駛車大炮啦,你張卡都未拆,留翻黎煲醋!:smile_30:
移動有彩信...可以用電腦 send SMS 上上面啲移動number 喎....

now People add $20 per month will have another china mobile no.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆