上一頁下一頁
發新話題

去江蘇公幹,遇著黑店 - 蘇州, 東方水世界

收藏  |  訂閱
68  4.8k

去江蘇公幹,遇著黑店 - 蘇州, 東方水世界

話說上星期公司叫我去江蘇省公幹,見星期六,日得閒,就約埋兩件男蛋散(同事)坐車去蘇州玩兩日.
當天下午到蘇州行街,晚上去松鶴樓食飯(頂,每位RMB130,又吾係特別好食,好Q貴),
夜晚9:30一返到酒店, 咁就即刻 online check下邊到有桑拿.
卒之找到一間叫茉莉花假日酒店有桑拿, 五星級, 正, 夠安全.
即刻打的去, RMB11.00(好平,亦好近), 上到至發覺....

所謂桑拿 = 健身室, 只招待往客.......頂! 原來同廣東吾Q一樣.
咁就好無奈走出酒店大門, 隨手召一架的士, 上車問司機邊間酒店有桑拿.

司機:你是不是想找女孩子?
我:是, 有沒有好介紹?
司機:有, 東方水世界, 剛剛新裝修.
我:好, 先去看一下.

一到就有件C9出黎開車門招呼我入去, 咁就問下點收費.
C9:沖涼148, 半套380, 全套480.
我:做全套是否只要付480?
C9:不是, 是480+148=628.
(我心諗都吾平, 試下值吾值先)
我:我沒人民幣, 港幣怎算?
C9:100:85
我:好, 我先進去看一下.

一入去就有件男經理的物體過黎招呼我去換衫.
我: 係呢度換衫?
經理: 係, 你係度換完衫我帶你去獨立貴賓房

換完衫就帶左我入獨立貴賓房(仆街la, 貴賓房? 只係一間超細的浴室, 空間細到連兩張按摩床都放吾落)
全間浴室, 除花灑,按摩床外, 就只有一個細床頭櫃, 仲Q衰過D髮廊.

跟往個經理"質"佐件女入房, 又吾靚,又無波, 我彈.
咁個經理就話: 我介紹一個我們全公司最紅的給你.
我:好.

過左5min, 有條黑衣女入黎, 相頭吾錯, 有波無肚腩, ok就呢件la.
女女:你先去沖沖身....(吾係你幫我沖咩?)
我一邊沖身,一邊看女女除衫...(奇怪? 點解吾除鞋既? 又吾過黎沖既?)
到我沖完身, 女女就叫我訓上按摩床.
然後女女就錫下lin 頭, 見我有反應,就吹左十幾下,
就戴套上馬, 全程假表情, 假叫聲.....無引
15min後我出完水, 條女就叫我自己沖沖身,
佢自己就即刻著衫出去.
(o下? 佢全程無除過鞋, 無沖過身, 咁下位c hing會吾會同條女打車輪呢?)

到我著番衫出去埋單, 我就同個件經理講比港紙.
經理: 港紙好低, 100:50
我: (O咀),我話你同事話100:85
經理: 無咁多, 最好70.
我: 咁即係幾錢?
經理: (148+480)x140%服務費........
我: 什麼服務費?
經理: 在這裡消費就要給服務費.
我: 別開玩笑, 你以為我第一天出來玩? 服務費?開玩笑!
經理: 好la, 港幣1400, 快給.
我: 我現在跟你講道理, 港幣1400, 是怎麼算出來?
.
.
.
經理: 你有多少港幣......(你老母, 我有幾錢,關你鳥事)
我: 你有沒有名片?
經理: 沒有.
我: 你是經理嗎?
經理: 不是.
我: 叫你經理出來講講道理.
經理: 我不理, 1400港幣.
我: 你們這樣子做生意嗎? 你也不想我到處宣揚你們是黑店吧!你也想我介紹朋友來吧!
...
經理: 好, 港幣700, 你要介紹朋友來呀, 我下次給你一張貴賓卡.
我:好...(好你老母, 仲吾走, 我驚無命返香港)

全篇完.
希望各師兄小心呢間: 東方水世界, 可惜我吾知地址.个

推左先睇:smile_38:都算不幸之中的大幸:smile_38:

引用:
原帖由 fatfatip 於 2008-10-13 05:33 PM 發表 查看引用來源
話說上星期公司叫我去江蘇省公幹,見星期六,日得閒,就約埋兩件男蛋散(同事)坐車去蘇州玩兩日.
當天下午到蘇州行街,晚上去松鶴樓食飯(頂,每位RMB130,又吾係特別好食,好Q貴),
夜晚9:30一返到酒店, 咁就即刻 online ch ...
去之前點解唔問我:smile_38: :smile_38:

Ching 北方好很多黑店 ! 我有2個係美國返呢北京玩的朋友就差點出事 , 又係SN場 , 開價RMB500-600 , 埋單都係500-600美金每位 ,重有十幾位經理招呼佢地 , 唔比唔得(人生路不熟) , 最後佢地簽VISA咭比足錢 , 但佢地一出門口就打返美國報失張咭話張咭一日前唔見左 , 所以先執番身彩 ! 之前都好多CHING講過係北方出事的經歷啦 ! good luck

引用:
原帖由 dk1965 於 2008-10-13 05:37 PM 發表 查看引用來源

去之前點解唔問我:smile_38: :smile_38:  
師兄, 咁蘇州有邊間埸好少少, 桑拿or邪骨or髮廊都得, thx

南方可怕,南方人去北方更可怕,所以澳門的名碼實價有一定的吸引力

引用:
原帖由 fatfatip 於 2008-10-13 06:01 PM 發表 查看引用來源

師兄, 咁蘇州有邊間埸好少少, 桑拿or邪骨or髮廊都得, thx
早d問,我會話你知.....

唔好諗,買多d安眠藥早d訓

蘇州根本係一個字黎形容""爛""

全世界d野佢都學晒(只包括呃人果d)

講落太長,唔講住

簡單d作個比較,出去玩

東莞=錢錢錢
深圳=搵錢搵錢搵錢
蘇州=呃錢呃錢呃錢:smile_39: :smile_39: :smile_39:

信我,大陸只有廣東,幅建,海南及一些女遊區, 其他地方沒有熟人就要小心Y

出去玩都吾好話比人知系港人,重用港幣:smile_39: :smile_39: :smile_39:

引用:
原帖由 charlesd71 於 2008-10-13 06:15 PM 發表 查看引用來源
信我,大陸只有廣東,幅建,海南及一些女遊區, 其他地方沒有熟人就要小心Y
海南都好多黑店

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆