46 12345
上一頁下一頁
發新話題

娶國內佳麗標準

收藏  |  訂閱
45  8.2k

娶國內佳麗標準

我於國內工作關係,於國內拍過近20次拖,才娶到現時之太太,現總結一下和各人分享:

1.女方要有正職 (最好不是服務業***因工作上接觸不同之人多,人很快也變得很物質).
2.女方之家庭要簡單,最好是獨女.(兄弟姊妹多勁麻煩)
3.女方之家庭經濟要獨立,最好有少少錢.
4.學歴最好要大專以上.(人都開明啲,易適應香港 )
5.女方之原居地不要是農村.(同上)
6.女方之紀細5-10年就OK.

注意:
1.不要錯覺以為現時之大陸妹人工低,物質上很容易滿足,現國內之經濟起飛得很快,人也變得快,人仔都高過港紙啦!!!
2.不要以為以上要求高,是吹水很難找,𣎴然的話星期一至五(5:00-6:00)下班時到深圳,大把高質靚女搭巴士地鉄呀!!!
    8:00-10:00啲女就成熟啲(多為行政人員),但再夜啲東就多數是Wet女或雞!!
3.真的要注意一下啲大陸妹,一行差踏錯結了婚就一世仔呀!!!𣎴然的話天水圍𣎴會這麼多事啦!

最重要是自動送上門啤你,一定𣎴是好嘢!好嘢要自己找的,切記!切記!

各位有沒有意見!Thanks!

多謝 C-hing 經驗之談,但大陸女仔對港佬重有冇興趣呢,而家有乜要求?照你咁講,骨女K女即係唔使考慮啦,咁正經女仔要係邊度揾?大陸多唔多中女未結婚?

回覆 #2 cableguyhk2003 的帖子

客氣了,𣎴用謝!我見有人沈船很慘,希望可幫到大家!
現大城市之女(上海,北京..等)老實講興趣減低了,因當地也有少人才,𣎴一定選香港人!!!
反而其它城市(武漢,湖南...等)都很多正當女仔想嫁到香港呀!!!
如想結交大陸妹的話,可試在深圳買份報紙看一看婚介廣告,再按地址上婚介所交500元人仔,就會安排.
*但如女方要錢的話,100%是騙子,切記!!!
*你普通話要有一定,溝通唔到怎溝人呀!!!
*大部份正女仔都覺得香港佬是來嫖的,要慢火
  自己執生啦!!!
現大陸經濟起飛,都有很多事業有成之女中豪傑的,有些真是很強,要求勁高!!!
我太太以前就是在深圳電視台做幕後的,我是和朋友出來玩識的.
婚介所只是我以前試過之溝女方案(收獲也不錯!!!),希望可幫到大家!!
                                                                              Good Luck !!!

我都想大家明白,香港男人吸引國內女性唔一定是錢那麼簡單,
佢地係因為覺得港男比較有素質,讀書比較多,又比較專重女性,
想來香港又是另一個問題...

回覆 #4 sonofgod2 的帖子

近幾年來情況有變,很多大陸留學生回國在各大城市工作,他們之爸爸大都是高幹或國內第一代之暴發户(文化很低,所以兒子出國留學).
這些留港生現就是港男溝女之對手了!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                                        各位加油!

搵到我都想娶番個, 就係唔想娶港女

娶老婆講緣份。好唔好到死个曰至知。所以講乜都係後

回覆 #7 ping9ingchu 的帖子

可能我真是好好彩!!是講緣份的!還有強求的也不一定是好嘢!!!
各C兄K女骨女等都𣎴要想了!!!這些女女坐十多二+個小時火車到廣東,每天給不同男人小完又小,完全沒有自尊可言,她們眼中只有錢,什麽人也可 出賣!!!!!!!!!!!!!
(自己都出賣己啦!!!),她們是離鄉別井之無根草呀!!!小完就好走!!!仲要小大力啲報仇呀!!!
我在大陸拍過近ニ+次拖沒有過沈船???講你都唔信啦!!!!
                                                              各C兄努力啊!!!

引用:
原帖由 tonytahk 於 2008-5-11 07:32 AM 發表
可能我真是好好彩!! ...
你老婆係咪好好條件?

大陸女仔做老婆都無所謂

其實塭大陸女仔做老婆都無所謂,最煩就系等佢地有單程証糸最煩,一等就五六年!!一般上去塭老婆都糸四五十歲阿叔,等就五六年都差不多六十。。又怕老婆在上面偷食!

46 12345
上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆