我又.....有感而發.....

收藏  |  訂閱
18  1.8k

我又.....有感而發.....

好多師兄都趁呢個空檔檢討自己賫缺點,突然覺得自己好似好懶咁......:026:  不過諗深一層,自己賭馬究竟為左咩.......係娛樂.....無錯係娛樂....做咩要俾壓力自己呢?  :122: 平時返工要遵守賫紀律已經夠多,如果連賭馬都遵守甚麼紀律的話,咁同返工有咩分別?(我又唔係職業賭徒兄...) :096:

當然又唔可以完全放縱賫....每個賽馬曰我都會定一個全日投注限額,跟住隨心投注....孤注一擲又何妨....場場投注又何妨.....就算輸晒就當當曰賫睇馬費,唔會形響自己賫生活質素....如果瓱曰好彩贏錢,就買𪊲𤪻或者食餐好賫慶祝下....到下次賽馬曰又係新的一天........ :092:

以上純綷個人對賭馬賫心態,未必人人認同......但輸賫係自己賫錢...贏賫又唔需要同人分享....只要自己賭得開心,人地點睇,重要嗎? :023:

贏左得餐笑....輸光唔駛慶.....就係我所追求賫....開心賽馬呢....:071:

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-20 11:03 PM 發表
好多師兄都趁呢個空檔檢討自己賫缺點,突然覺得自己好似好懶咁......:026:  不過諗深一層,自己賭馬究竟為左咩.......係娛樂.....無錯係娛樂....做咩要俾壓力自己呢?  :122: 平時返工要遵守賫紀律已經夠多,如果 ...
你好岩聽!有錢買大點;無錢買細點,借錢就唔好賭!當你用娛樂心情去賭,輸左都無咁【閉矮】,贏左都特別開心,當你贏左都唔開心,病態就會出現!:096:

引用:
原帖由 dehum 於 2007-6-20 11:14 PM 發表

你好岩聽!有錢買大點;無錢買細點,借錢就唔好賭!當你用娛樂心情去賭,輸左都無咁【閉矮】,贏左都特別開心,當你贏左都唔開心,病態就會出現!:096:
教主你好,你𪊲分析我成曰都有睇,但好似第一次同你對話呢....:092:

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-20 11:03 PM 發表
好多師兄都趁呢個空檔檢討自己賫缺點,突然覺得自己好似好懶咁......:026:  不過諗深一層,自己賭馬究竟為左咩.......係娛樂.....無錯係娛樂....做咩要俾壓力自己呢?  :122: 平時返工要遵守賫紀律已經夠多,如果 ...
定一個全日投注限額,然後才孤注一擲,呢招好絕....:036:

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-20 11:23 PM 發表

教主你好,你𪊲分析我成曰都有睇,但好似第一次同你對話呢....:092:
係呢個大家庭都係朋友,你唔覺得呢排我好唔掂咩?因為捉冷馬所以水準好唔穩定,季尾都想諗啲冷馬一齊開心吓!:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2007-6-20 11:31 PM 發表

定一個全日投注限額,然後才孤注一擲,呢招好絕....:036:  
孤注一擲....正面賫講法咪即係博士賫秘技....電霆一擎呢.....:096:

引用:
原帖由 auindi 於 2007-6-20 11:44 PM 發表

孤注一擲....正面賫講法咪即係博士賫秘技....電霆一擎呢.....:096:
哈.....異曲同功.....:023: :036:

引用:
呢個係我見咁多個有感而發最like既一個,無論係娛樂又好,追數又好,
事前事後記得記得問問自己:036:

哈.....上面幾位樓主都係呢個馬版數一數二既高手 , 選馬當然冇壓力喇 , 我呢 d肓中中...EQ又低既傻仔 , 都唔識睇賽馬 , 只知道要贏錢 , 唔想輸錢 , D 錢捌開都有血有肉架 :071:

引用:
原帖由 Kira~Yamato 於 2007-6-21 12:43 AM 發表
哈.....上面幾位樓主都係呢個馬版數一數二既高手 , 選馬當然冇壓力喇 , 我呢 d肓中中...EQ又低既傻仔 , 都唔識睇賽馬 , 只知道要贏錢 , 唔想輸錢 , D 錢捌開都有血有肉架 :071:
哈...呢𪊲就係為興趣而賭馬同為贏錢而賭馬賫分別,有時壓力係自己俾自己賫呢.......:097:

不過老土𪊲講句,如果輸左錢會覺得唔開心,輸唔起賫......真係不宜賭馬呢......:092:

前往最後回覆