上一頁下一頁
發新話題

* 心 * 水 * 交 * 換 * 站 ******(冷馬搏一搏)

收藏  |  訂閱
69  2.0k

* 心 * 水 * 交 * 換 * 站 ******(冷馬搏一搏)

一時興起, 開個帖子講下自已啲心水, 如有閃失請多多包涵, 亦歡迎各方好友在此交換下心水馬:071:

五月二十四日沙田日賽:
是日焦點一定喺"滙豐卓越理財沙田銀瓶"嗰場"蓮華"鬥"無敵":036: , 嗰場已較早時喺另一個帖子大家討論左......今次心水係另有介紹:097: ...

"醉激"----今次終於唔使負重磅, 上次輸少少都係因要負一三三磅而飲恨, 雖然本身體重有千二磅, 但咁多死鉛隻馬都幾辛苦, 今次一一九磅舒服晒, 另抽得十三檔靚檔, 用"特善直路賽"澳洲騎師栢寶, 樣樣好既條件在一身, 唔搏殺等幾時, 場地方面即使係黏地都應可應付, 因隻馬之前喺澳洲都贏過軟地, 今場有一號韋達"寶樹友盈"擔飛, "醉激"臨場應仲有五倍左右, 做Q膽或位置Q膽射三四隻冷門都應有肉食:071: :071: , 首選配腳直路賽怪傑"燈膽王":097:

"聚寶駒"----呢隻愛爾蘭馬今季終於大熟, 且馬房當旺, 呢匹老鬼長期有態, 今日馬房"超級明星馬"蓮華生輝"上陣, 呢隻"聚寶駒"係配合而來, 前仗一三二磅都可殺敗"凱風"而奪冠表現優秀, 上仗亦只輸少少失位置, 身邊嗰隻係"旺國手", 再出都有第二, 證明"聚寶駒"既實力, 今次輕磅(用牌仔再減五磅)減番加分既壓力, 如配合攻勢而來必前列歸來, 依家倍率"竟然"有十幾倍, 真係咪走雞:071:

上述兩駒唔知大家鍾唔鍾意, 兄弟們有心水請寫上來大家分享:036:

• 引用:
    原帖由 beanman 於 2007-5-23 23:54 發表
    一時興起, 開個帖子講下自已啲心水, 如有閃失請多多包?img src="images/smilies//2006/lol.gif" smilieid="97" border="0" alt="" />

五月二十四日沙田日賽:
    是日焦點一定喺"滙豐卓越理財沙田銀瓶"嗰場"蓮華"鬥"無敵" , 嗰場已較早時喺另一 ...
    嘩!師兄,唔只有枓出,重要有相睇,超級支持!:131:
今次賽事,我揀第三場 2. 牛精財星 原因係加程400m,狀態好,騎師...等!(詳解可到我biog睇)

引用:
原帖由 karlton 於 2007-5-24 12:03 AM 發表

嘩!師兄,唔只有枓出,重要有相睇,超級支持!:131:今次賽事,我揀第三場 2. 牛精財星 原因係加程400m,狀態好,騎師...等!(詳解可到我biog睇)
感激karlton兄支持, "牛精財星"今季已傷左我幾次:023: , 唔敢再買佢囉, 不過我相信告仔今日都應有連串攻勢, 精神上支持你:122:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-23 11:54 PM 發表
一時興起, 開個帖子講下自已啲心水, 如有閃失請多多包?img src="images/smilies//2006/lol.gif" smilieid="97" border="0" alt="" />

五月二十四日沙田日賽:
是日焦點一定喺"滙豐卓越理財沙田銀瓶"嗰場"蓮華"鬥"無敵":036: , 嗰場已較早時喺另一 ...
醉激 should be there, and it should win two races ago and only KL Chui cost this horse a chance as he raced very stupidly....  however it's Prebble this time and with the jockey champion title on his mind, this horse should win this time.

我又黎捧你場,..:036:

引用:
原帖由 princessnqueen 於 2007-5-24 02:25 AM 發表

醉激 should be there, and it should win two races ago and only KL Chui cost this horse a chance as he raced very stupidly....  however it's Prebble this time and with the jockey champion titl ...
多謝princessnqueen:071: , 你睇到我既簽名都知我支持"栢寶"今季攞冠軍騎師:097:

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 02:27 AM 發表
我又黎捧你場,..:036:
aanunes兄有乜冷野介紹??:036:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-24 11:57 AM 發表

aanunes兄有乜冷野介紹??:036:
叫我aa得囉..:097:
如果要搏冷,我會搏第4場得眾冷p,呢隻馬應該唔係4班馬,而且上場嬴谷草1200,跑質多過跑馬,今場有得分,我一定用呢隻做冷膽..岩就玩番小小位置..:041:

引用:
原帖由 aanunes 於 2007-5-24 12:05 PM 發表

叫我aa得囉..:097:
如果要搏冷,我會搏第4場得眾冷p,呢隻馬應該唔係4班馬,而且上場嬴谷草1200,跑質多過跑馬,今場有得分,我一定用呢隻做冷膽..岩就玩番小小位置..:041:
呢場全部飛落晒喺"威利來", 咁有信心可單Q喎:071: , 個人覺得"得衆"上次贏得好好地, 不明為何馬房要改隻馬既配備(初綁脷):092: , 我呢場較鍾意"健康快馬", 兩次草地千二跑得有紋有路, 上次厩主安排跑場泥地大敗退熱成功:096: , 呢場即跑番正宗路程, 應有表現 小試條"健康快馬""得衆"Q及位置Q支持下你:097:

引用:
原帖由 beanman 於 2007-5-24 12:22 PM 發表

呢場全部飛落晒喺"威利來", 咁有信心可單Q喎:071: , 個人覺得"得衆"上次贏得好好地, 不明為何馬房要改隻馬既配備(初綁脷):092: , 我呢場較鍾意"健康快馬", 兩次草地千二跑得有 ...
威利來 太揚,一定會被人睇住黎跑,我怕佢始終太新,馬質就唔懷疑..呢d場合有隻咁既馬係到,其他人點諗真係好難估,而且得眾今場配備變動可能係因應環境作轉變,估佢用意應該係好,始終跑快活谷唔同跑沙田..:041:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆