深圳一日遊

收藏  |  訂閱
29  10.4k

深圳一日遊

因家有老虎,所以近年已好少返深圳,難得今日可以有時間,就北上懷下舊。
第一站,去左羅湖,FK
系網上搵好資料,就去試下,試完驚訝時下呢類型場可以禁大膽,老實講,唔敢再去,因為衰唔起,感覺果類型場,要有預左要請7日或更多概假,的心理準備。但如果講價錢和服務,就肯定低完過手推場。
第二站,去左龍華,曾經N年前同兩個女孩租過屋概地方,感覺變化唔大,果間開左好多年概咩咩灣比人封左,金鵬就仍有服務,但話要提前釘房,又問來過未,感覺嚴打中。
第三站,崗廈
呢個系小弟好多年前鍾情概地方,當年溫州,福建城,系南北村加埋十幾間,30蚊一個鍾,金魚缸式坐曬系店面任選,全部青春無敵,又純,比小費佢地都唔敢要。
時至今天,北村已變成高樓大廈,南村得番一間系偏僻位,重系用福建城門面形式,即系著制服,坐曬系門面經營概地方,但服務和價錢就當然唔同以前。呢間野開左3年左右,驚訝系今時今日概深圳,重未比人封。真難得。都唔知系咪深圳最後概一間

多謝深圳最新近況報告
一日去勻咁多處,辛苦曬:smile_38:

獅兄如其戰戰京京上去浦,不如劉港玩

十年前都係龍華人,松崗沙井等,後其轉戰沙灣真令人懷念

以前福建城真係成行成市,一條城中村都有幾間,條嚫妹又後生又放,收費都係幾十,好過E家D充滿妖獸又收3幾百既手推埸。

引用:
原帖由 tony101010 於 2017-9-27 08:05 PM 發表 查看引用來源
因家有老虎,所以近年已好少返深圳,難得今日可以有時間,就北上懷下舊。
第一站,去左羅湖,FK
系網上搵好資料,就去試下,試完驚訝時下呢類型場可以禁大膽,老實講,唔敢再去,因為衰唔起,感覺果類型場,要有預左 ...
多謝師兄詳細報告。請問Ching 崗廈嗰間福建城喺邊條街?崗廈又喺咪深圳地鐵可以到?

引用:
原帖由 polotiger 於 2017-9-27 09:52 PM 發表 查看引用來源
以前福建城真係成行成市,一條城中村都有幾間,條嚫妹又後生又放,收費都係幾十,好過E家D充滿妖獸又收3幾百既手推埸。
往事只能回味,唉

洗腳仔收,3個鐘錢...

引用:
原帖由 fb3541842 於 2017-9-28 09:08 AM 發表 查看引用來源
洗腳仔收,3個鐘錢...
Ching 最近有去過?

又是回憶野來。平野無晒。

前往最後回覆