男人年過七十是否已經無性慾?

收藏  |  訂閱
34  2.0k

男人年過七十是否已經無性慾?

我丈夫已經超過七十歲,已經甚少機會行埋,但聽説一些男人七十幾歲仍然召妓
其實這個年紀男性性慾低是正常或是身體較差呢?

引用:
原帖由 vicky-chan 於 5/2/2015 10:27 AM 發表 查看引用來源
我丈夫已經超過七十歲,已經甚少機會行埋,但聽説一些男人七十幾歲仍然召妓
其實這個年紀男性性慾低是正常或是身體較差呢?
基本上,男人進入更年期,性慾下降係無可避免嘅生理情況。而身體機能好嘅男人,精力同性能力退化幅度較小,性生活維持至老年並唔罕見。

注意,性慾下降唔代表完全冇性慾。有啲男人晚年邂逅吸引嘅女性(尤以年輕女人為普遍),明明係“無心無力”嘅伯父一名,突然變番“有心無力”又或者“有心有力”。時有所聞,完全唔奇。留意前者可借助藥物解決。

吖,答返個問題先…

男人年過70冇性趣,其實都算正常嘅。情況同男人禿頭一樣,最緊要你唔介意。

而性趣同個人健康狀況冇必然關係。呢方面,只有體檢幫到佢。

回覆 2# 的帖子

謝謝你的解答,我其實好想出聲問身邊朋友,但性的事老人家一般好少開聲
但怕被人取笑我亞婆都發姣,雖然我生理上已經不需要性愛
但我和老公感情很好,有時都心思思想佢搞下我囉

引用:
原帖由 vicky-chan 於 2015-2-5 10:44 AM 發表 查看引用來源
謝謝你的解答,我其實好想出聲問身邊朋友,但性的事老人家一般好少開聲
但怕被人取笑我亞婆都發姣,雖然我生理上已經不需要性愛
但我和老公感情很好,有時都心思思想佢搞下我囉
你就好啦, 我同老公都係30頭就已經厭咗大家,幾年無搞過, 而家各自各精彩嘞:')
我唔同佢分開, 就係成日覺得遲下會同佢有返激情, 但唔知仲有無可能囉...

引用:
原帖由 virginia831107 於 2015-2-5 10:50 AM 發表 查看引用來源

你就好啦, 我同老公都係30頭就已經厭咗大家,幾年無搞過, 而家各自各精彩嘞:')
我唔同佢分開, 就係成日覺得遲下會同佢有返激情, 但唔知仲有無可能囉...
30歲就冇性生活?誇張左d喎?
我地在50歲前-直有性生活(30歲日日做添喇)
到左10年前性生活才開始大幅減少.......

引用:
原帖由 vicky-chan 於 2015-2-5 10:56 AM 發表 查看引用來源
30歲就冇性生活?誇張左d喎?
我地在50歲前-直有性生活(30歲日日做添喇)
到左10年前性生活才開始大幅減少.......
1D都唔誇張, 開頭拍拖1星期都係得2/3次, 之後2年度佢話佢唔太好
去到而家直情掂都唔掂比掂嘞:')

引用:
原帖由 virginia831107 於 2015-2-5 11:02 AM 發表 查看引用來源

1D都唔誇張, 開頭拍拖1星期都係得2/3次, 之後2年度佢話佢唔太好
掂都唔得。。。。情趣佢知係乜?

引用:
原帖由 virginia831107 於 2015-2-5 11:02 AM 發表 查看引用來源

30-40歲係女人性慾最高峰期,尤其大姨媽要黎前更甚
我當年甚至主動去搞老公架(暗示或借D意觸碰他的敏感部位)
如果妳咁情形夫婦感情好有問題了

男人有些70都做,有些50已少做,是乎身邊個女人,男人50身邊個女人50,男人想做女人50歲後唔想做,久而久之就少做了。反之男人有些70歲邊個女人40,男人想做時女人配合,女人做時搞到男人一般都會做,仲要雙方多年來有興趣,做愛和做運動一樣,要恆常做才有的。

引用:
原帖由 小小的太陽 於 2015-2-5 11:04 AM 發表 查看引用來源

掂都唔得。。。。情趣佢知係乜?

D男人好醒目的,老婆吾洗出聲已經知想做愛,除非你地感情有問題

前往最後回覆