深圳租房一問

收藏  |  訂閱
30  2.2k

深圳租房一問

本人打算係畢打奧, 即係向西村附近租房, 要求如下
1房1廳連傢私電器, 有廚房&洗手間, 兩個人住, 最好係3 or 4樓

Budget 係 1000-1200 MAX, 最好就係皇室對面, 近春風路, 唔想租食快仔果邊, 感覺好亂

之前行過, 有d 士多&幢樓樓下post D 電話出o黎, 話免中介人, 600-1300 有交易
都唔知信唔信得過, 如果有兄弟係果邊住, 或者有相熟房東, 唔係呃人果D  :smile_39:
麻煩幫幫手, 留個PM 俾我, 大家之後做鄰居, 感激萬分 !!!

ching 你要求多預算少。不如留港消費算了。

有d大門口有紙貼貼出黎話招租.

引用:
原帖由 大大達 於 2010-7-5 07:14 PM 發表 查看引用來源
1房1廳連傢私電器, 有廚房&洗手間, 兩個人住, 最好係3 or 4樓
Budget 係 1000-1200 MAX, 最好就係皇室對面, 近春風路, 唔想租食快仔果邊, 感覺好亂

之前行過,  ...
我都想搵呀,我Budget係600!:smile_45:

引用:
原帖由 大大達 於 2010-7-5 07:14 PM 發表 查看引用來源

之前行過,  ...
是時候收心養性, 收成正果, 組織家庭 ..... 深圳中:smile_41:

引用:
原帖由 大大達 於 2010-7-5 07:14 PM 發表

之前行過,  ...
ching使唔使要有埋電梯同保安呀?:smile_34:

引用:

之前行過,  ...
1200唔包傢電都得既

引用:

之前行過,  ...
"Budget 係 1000-1200 MAX" 唔水諗啦:smile_45:

大陸租樓九成九要有電梯的洋樓才會有傢私的,向西村那些你都唔使想會有傢私電器!你個budget租套房還有可能,想租一房一廳去cp租啦!800包埋傢私電器,哈哈!你想1200租到一房一廳就要去沙灣,黃貝嶺,水庫,筍崗等等那些地方找,但還未計水,電,煤,電視,管理費!你租樓就自已親自去那棟樓的地下大門看看有沒有房東自已貼街招在大門口,你在街上牆上看到的全是中介,你看中了就可直接打去問他是不是房東就行,不過我看你寫的條件都唔好沈船做浪子算吧!:smile_30:

引用:
原帖由 ER20 於 2010-7-6 10:56 AM 發表 查看引用來源
是時候收心養性, 收成正果, 組織家庭 ..... 深圳中:smile_41:  
師兄果然明白, 我好小見你蒲頭喎, 近排有咩發展, 講兩句呀

前往最後回覆