(更新)ONE2FREE & CSL 上QQ(16-8-09)

收藏  |  訂閱
17  4.4k

(更新)ONE2FREE & CSL 上QQ(16-8-09)

今日終於上得返手機QQ!!! 但唔係用BUILD69版,我個做法係重裝一次上網設定(網絡商SEND過黎果個安裝包),之後經3G.QQ.COM下載 NOKIA S60 BUILD70版(31-7-09出),下載前先洗左舊版先!!
測試過3G & GSM都用到!!!  再表明我係指用NOKIA S60系統手機CSL台經GPRS手機QQ!
各位可以試下....

""發現左d野...可能唔可以重裝設定或用70版上到QQ,我依家個手機QQ2008,選擇上網果度唔同左以前,以前係CSL DATA,我重裝一次後係CSL DATA 01,因為重複左所以加01,但係後面會多左個CSL DATA(WLAN),因為我見我個FDS都係CSL台,佢用NOKIA E71一直上到,所以佢用佢張SIM卡落我部機裝佢個上網設定,而佢係用幾百蚊手機上網PLAN的,所以有可能係要用$138以上個PLAN先可以...不過唔知我用左另一條線上會唔會另外收費,要結數先知?!""

我用HTC HD 咁點呀........anyone help me......:smile_39: :smile_39: :smile_39:

(網絡商SEND過黎果個安裝包), no understand ar

去qq下一個手機板軟件就可以

引用:
原帖由 alan926 於 2009-8-11 11:53 PM 發表 查看引用來源
今日終於上得返手機QQ!!! 但唔係用BUILD69版,我個做法係重裝一次上網設定(網絡商SEND過黎果個安裝包),之後經3G.QQ.COM下載 NOKIA S60 BUILD70版(31-7-09出),下載前先洗左舊版先!!
測試過3G & GSM都用到!!!  再表明我 ...
剛剛試左, 用呢個版本, 經 peoples 的 GPRS 係香港都上到QQ.

多謝師兄.

我都係用緊NOKIA S60系統手機

去qq下那一個手機板軟件??????thx......

我試過在我的BlackBerry上經3G.QQ.COM 登入我的QQ戶口. 可以正常使用.

我用Nokia 5800 S60 v5 唔知得唔得...??
剛睇過仲係beta2 build60精簡版.....唉!

引用:
原帖由 GucciBaby 於 2009-8-13 03:19 PM 發表 查看引用來源
去qq下那一個手機板軟件??????thx......
去moblie.qq.com下載你手機牌子的手機QQ軟件

引用:
原帖由 GucciBaby 於 2009-8-12 09:28 AM 發表 查看引用來源
(網絡商SEND過黎果個安裝包), no understand ar
CSL可以發個上網設定去手機,只要儲存就得,都唔明就去門市叫佢地幫你SET就最方便

前往最後回覆