上一頁下一頁
發新話題

7/24 颱風實地報告 - 沙咀 (ko掃場)

收藏  |  訂閱
71  9.1k

7/24 颱風實地報告 - 沙咀 (ko掃場)

昨晚7/24放工我朋友叫我一齊去沙咀玩,雖然知道現在打風很危險,但朋友說收到風應該沒事,在加上看見有些師兄前幾天都有搞沙咀團,而我自己亦未試過去個度玩,況且我地只要無上太空就應該無事,所以就答應同朋友兩條友仔一齊勇闡咀咀:smile_38:

於黃岡過關時人流真的比平時少很多,的士站亦很少人排隊, 11:30 p.m. 到達沙咀(因為友人很夜放工所以禁遲先到),咁我地行去第一間k諗住應該無乜人,想walk in入去,點知個姿客一聽到我地無訂房就即刻話爆哂房(你講野啊~我就唔信今日會爆哂房!),可能因為現在唔做生客關係,但友人亦唔記得媽咪電話所以我地唯有轉戰另一間k,這間k(個名同海鮮有關)係門口就見到有我朋友的相熟部長,所以就有房俾我地,k的過程都係咁無乜特別,我揀到囡但我個friend就一直都揀唔到

玩到差唔多12:30 a.m., 突然經理走入黎同個dj講話有突擊檢查出面好多ko,過左一陣,有個ko開左我地房門,望一望之後,無出聲就企左係門口到唔俾人出入,當時每一間房都有人守住唔俾任何人出入亦唔俾人關房門,咁我地就乜都唔做得坐係度歌又唔唱得,我個時心諗,我地都無上太空,就算查到都無野架,所以原本心裡都好鎮定,但坐我個個囡真係令到我腦細胞都死唔少,佢不斷係度搞個個ko,又話手機無電要出去拿差電器,人地ko已經話唔俾出去,佢仲大大聲咁同人講野,我當時幾驚個ko周佢入埋我地數,你知啦,ko發起long黎唔係人咁品架麻,跟住過左一陣條囡大大聲咁同我地講叫我地俾左200小費佢先,我當時同我個friend四眼對望,心諗"條囡無諗野啊麻,咁大聲,ko係出面架,博拉啊?:smile_44: ",咁我就同佢講話陣間出去門口先俾,佢仍然不死心時不時就提住要我地俾小費.......

如是姐坐到1:45 a.m.,有另一個ko陪同經理入來叫我地埋單,條囡竟然當住ko面前問經理我的錢怎麼辦?經理個樣當堂打左個突,然後同條囡講話陣間先,埋完單後就有個便裝ko入黎叫個dj去另一間房驗"廖",而我地就係原先間房驗,咁我同我個friend驗完無事啦,輪到條囡,驗完出來個便裝ko一睇之下,我隱約聽到ko發出一聲"嘩!",之後叫條囡拿住自己杯野去另一間房再驗多一次,而我同個friend就走得,無錯當時仲有一個問題未解決,就係囡囡小費呢?:smile_41: 囡囡眼見我地要走佢當然無禁輕易放我地走啦,於是黎到整晚最緊張的一段對話 :
ko對囡囡說 : 走!去另一間房再驗過!!
囡囡 : 他們要給我錢!!
ko對囡囡說 : 給什麼錢?
囡囡 : 沉默....
ko對囡囡說 : 你做什麼的??你在這裡做小妹嗎????
囡囡 : 繼續沉默.....
另一個ko對囡囡說 : 他問你是不是做小姐啊?你快回答啊!!
ko繼續問囡囡 : 你在這裡做坐檯嗎????
囡囡 : 不是
ko對我朋友說 : 那你們是不是要給小費她??
我朋友當然扮無知說 : 我地頭先埋左單啦喎!!
囡囡 : 剛才那張單沒有包我的小費啊!!!
ko對我朋友說 : 沒有如果是要給的話就給她吧
我心諗 : 吓~係咪得架?一陣俾完會唔會周我地架?

我朋友俾左200條囡之後,ko就放左我地走,夾左條囡去第二間房,我地走的時候離遠睇到個條囡好似同d ko係度爭執,大吵大鬧,我相信如果佢咁唔合作ko都唔會咁易放佢走.....(其實有無師兄可以解答吓根據大陸法例,俾小費囡囡坐檯係咪算犯法架?)

聽講琴晚拉左40幾人,有差唔多7-8成人有上太空的嫌疑,真係唔明白點解仲有咁多人係k場上太空,真係唔怕死?

還有就是這次發覺掃場的ko都幾有禮貌,講野唔會話好惡,入到黎仲叫我地"帥哥"???通常個d媽咪同部長先會咁叫我地咋麻,我覺得比起某d香港ko仲有禮貌得多~

在這裡看各位師兄的報告很久但都未試過自己出報告,希望今次的報告對各位師兄有參考價值,sorry我要開一個新account出因為我舊account名字我的朋友或同事一睇就認出我啦

唔俾條女激死都俾佢嚇死:smile_35:

好長呀

推咗先睇:smile_38:

坐檯應該無罪:smile_39:

回覆 1# 的帖子

多謝 "7/24 颱風實地報告 - 沙咀" !!! :smile_04:

好長呀

推咗先睇:smile_45:

你應該將小費俾ko...叫佢轉交俾囡囡呀:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 zz426438 於 2009-7-25 04:11 PM 發表 查看引用來源
坐檯應該無罪:smile_39:
師兄,係大陸做三陪女係犯法架呀!!:smile_34:

引用:
原帖由 DavidTou 於 2009-7-25 04:02 PM 發表 查看引用來源
昨晚7/24放工我朋友叫我一齊去沙咀玩,雖然知道現在打風很危險,但朋友說收到風應該沒事,在加上看見有些師兄前幾天都有搞沙咀團,而我自己亦未試過去個度玩,況且我地只要無上太空就應該無事,所以就答應同朋友兩條友仔一 ...
係咪漁村呢:smile_o01:

ching , 你地點會搵條優既囡囡來陪架 ....... :smile_o08:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆