上一頁下一頁
發新話題

續秋郊遊記 (下文剛寫完,見第1頁,細節日後再編輯)

收藏  |  訂閱
584  66.9k

取消高亮
引用:
原帖由 九重天 於 2008-10-7 01:51 PM 發表 查看引用來源

我揾日假期後1-2日先去行山,就肯定無人
行山好奇怪,一係無人,一係就成山都係人
假期實多人架啦, 但平日......係未真係無人得咁緊要?:smile_41:

引用:
原帖由 黑月大魔王 於 2008-10-7 06:38 PM 發表 查看引用來源

假期實多人架啦, 但平日......係未真係無人得咁緊要?:smile_41:
有d山路就算假期都撞唔到有人經過
好睇季節性同日子,就算港島徑呢d熱點,薄扶林一段有時跑半日都冇人

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-10-7 09:46 PM 發表 查看引用來源

好睇季節性同日子,就算港島徑呢d熱點,薄扶林一段有時跑半日都冇人
咁好, 研究清楚薄扶林先:smile_38:

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-10-7 09:46 PM 發表 查看引用來源

港島徑第二段都好少人,

由黄竹坑後山至南風道,

平日只有晨運客及外藉人士行山.

引用:
原帖由 jumboleung 於 2008-10-7 09:56 PM 發表 查看引用來源
港島徑第二段都好少人,

由黄竹坑後山至南風道,

平日只有晨運客及外藉人士行山.
除左陽明山莊果邊
港島徑向南區既都好少人行,最多只係見人放狗

引用:
原帖由 EdenAngela 於 2008-10-7 10:47 PM 發表 查看引用來源

除左陽明山莊果邊
港島徑向南區既都好少人行,最多只係見人放狗
龍脊入大浪灣就多啲人跑步.

當無人時,溪澗會有蛇仔游來游去,你不怕嗎

引用:
原帖由 黑月大魔王 於 2008-10-7 06:38 PM 發表 查看引用來源

平日真係無咩人的, 行成日可能只撞到4-5人左右........

特別係西貢啦, 不過現在臨近毅行者, 可能多d人操山都唔出奇!

angela 連泥漿都唔怕.....真係好鐘意大自然.....

咁有無唸過玩牛奶浴??

引用:
原帖由 幸運鑽石 於 2008-10-7 11:38 PM 發表 查看引用來源
當無人時,溪澗會有蛇仔游來游去,你不怕嗎
蛇唔會亂襲擊人,唔怕既

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆