喜歡了用膠樽痾尿多年,被屋企人發現和責備,很唔開心

收藏  |  訂閱
35  2.9k

痾還痾,唔好將啲葡萄適周圍擺。小心俾人飲咗。:smile_30:

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-1-21 10:25 PM 發表 查看引用來源
痾還痾,唔好將啲葡萄適周圍擺。小心俾人飲咗。:smile_30:
用以裝尿的樽會藏在暗處及貼上"裝尿"兩字

引用:
原帖由 elijahli2 於 21/1/2015 09:10 PM 發表 查看引用來源
...到了928佔中了,佔中三子為解決80萬人的人有三急,提過佔中男以自備膠樽尿尿3.醫院不能落床的男病人則以尿壺小便,膠樽就能充當尿壺一樣,惟樽口及容量較小因為這樣,本人好心動。...
順便問吓:知唔知小弟女神梁麗幗果陣有冇用膠樽呀?有嘅話,早知吼支返嚟當紅酒擺吓啦。:smile_47::smile_47::smile_47:

見你好似好熟咁,八卦問吓啫。:smile_30::smile_30::smile_30:

不過928沒有在佔中現場,第一次到訪佔鐘係10月中(當日有備空樽隨時尿)
總係覺得,玄米茶顏色好似尿一樣

引用:
原帖由 elijahli2 於 2015-1-21 07:10 PM 發表 查看引用來源
本人好心動
請問你心動乜卵野?

引用:
原帖由 elijahli2 於 2015-1-21 10:02 PM 發表 查看引用來源
用樽痾尿,不用忍尿,痾滿多樽才往廁所倒,又可以省下沖廁用水

睡覺夢中一尿,即時舒服晒,又不用擾夢

出街都有空樽傍身(例如係交通上遇到嚴重塞車多個小時,尿急又無法下車搵廁所,有膠樽可以解決燃眉之急)
可能你機能出左問題, 醫生幫到你

其實自古代以來,"尿壺"一直都係男士在睡覺時用以盛尿的容器
只是隨着文明進步了,"尿壺"就被現代人所忽視了

引用:
原帖由 3P2Q 於 2015-1-22 01:51 PM 發表 查看引用來源

可能你樹能出左問題, 醫生幫到你
平時行街都唔需要用到空樽,因為不難找到廁所

不要養成這種習慣

:fst_001:  學愉家囉 ! 咁咪無聲囉

前往最後回覆