請教下川島問題...........

收藏  |  訂閱
21  1.8k

請教下川島問題...........

由於泰國局勢唔穩定,想去海灘哂太陽同游水玩幾日,所以想去下川島玩下!想請問
1.)那裡可不可以收到中國移動電話訊號呢?
2.)有無酒店推介呢?

唔該哂先!!:smile_38:

下川島係中國地方,唔收中國電話訊號唔通收美國訊號咩:smile_30:

你去過未架??

你去過香港東坪州未架?乜野電話訊號都收唔到架?

你知唔知手提電話發射站唔係度度有架?

你知唔知手提電話同衛星電話的分別呀??

引用:
原帖由 sawkeung 於 2009-5-15 01:10 AM 發表 查看引用來源
你去過未架??

你知唔知上、下川島屬邊度地區管轄?
你知唔知東坪洲在東北方,下川島在何方?
你知唔知香港西/南方海面全部收到中國訊號?
你知唔知港島南面、南丫島、長洲、浦台島等向南全都收到中國訊號,仲強過香港訊號呀?
你知唔知發射站講功率呀?
你知唔知海面無阻隔,無線電波可以更遠呀?
你知唔知無線電波速度每秒幾多米呀?
你收唔到請換部手機,不過無須換部衛星電話喎。

咁你又知唔知我想同你講邊五個字呀??

引用:
原帖由 sawkeung 於 2009-5-15 02:19 AM 發表 查看引用來源
咁你又知唔知我想同你講邊五個字呀??
知,你想話"我セ都唔識":smile_30:

引用:
原帖由 sawkeung 於 2009-5-15 01:10 AM 發表 查看引用來源
你去過未架??

1)我去過老哥:smile_38:

2)我都去過,你有無漫遊呀老哥:smile_38:

3)我七八年前去,漫遊都收到呀老哥:smile_38:

4)咁專業,我唔識呀老哥:smile_38:

5)老哥,醒多你一樣野,做人客氣D好:smile_38:

引用:
原帖由 馬交賭仔 於 2009-5-15 08:21 AM 發表 查看引用來源

1)我去過老哥:smile_38:

2)我都去過,你有無漫遊呀老哥:smile_38:

3)我七八年前去,漫遊都收到呀老哥:smile_38:

4)咁專業,我唔識呀老哥:smile_38:

5)老哥,醒多你一樣野,做人客氣D好:smile_38: ...
馬交兄好耐無見

兩位大哥!唔好意思!對唔住!年紀大,心火盛,呢排又無上路!谷住谷住!sorry !:smile_38:
引用:
原帖由 馬交賭仔 於 2009-5-15 08:21 AM 發表 查看引用來源1)我去過老哥:smile_38:  2)我都去過,你有無漫遊呀老哥:smile_38:  3)我七八年前去,漫遊都收到呀老哥:smile_38:  4)咁專業,我唔識呀老哥:smile_38:  5)老哥,醒多你一樣野,做人客氣D好:smile_38: ...

不是!我想講" 真係佩服你!" :smile_38:
引用:
原帖由 abs_ch2005 於 2009-5-15 07:50 AM 發表 查看引用來源知,你想話"我セ都唔識":smile_30:

前往最後回覆