上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#50 - 未婚夫日誌 p.1,9

收藏  |  訂閱
2.8k  41.9k

引用:
原帖由 隔壁的怪叔叔 於 2019-9-12 11:14 PM 發表 查看引用來源

Alex兄,可唔可以點首六字大明咒超渡下我?
頭先係中環海旁誤墮娜娜歌陣…
個種有如冷手打個熱飛機既歌聲粗暴地插入我體內…
令我差啲不由自主地反眼抽搐流口水…
而家個寶貝袋仲鏈住鏈住呀…😔😔 ...
可以唱返part願榮光歸香港回應…

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2019-9-12 11:28 PM 發表 查看引用來源

可以唱返part願榮光歸香港回應…
頭先對住個十幾廿檔又歌又舞既大媽檔…
我好深體會…
何以 這土地 淚再流……

引用:
原帖由 隔壁的怪叔叔 於 2019-9-12 11:32 PM 發表 查看引用來源

頭先對住個十幾廿檔又歌又舞既大媽檔…
我好深體會…
何以 這土地 淚再流……
何以 令眾人 亦憤恨…

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2019-9-12 11:35 PM 發表 查看引用來源

何以 令眾人 亦憤恨…
昂首 拒默沉 吶喊聲 響透

今晚我唱咗兩次,好high

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2019-9-13 12:18 AM 發表 查看引用來源

昂首 拒默沉 吶喊聲 響透

今晚我唱咗兩次,好high
呢幾晚好多人唱歌。

突然多咗咁多頁

引用:
原帖由 joseph1203 於 2019-9-12 09:09 PM 發表 查看引用來源
灰姐,你係我係po內覺得值得敬重既人,欣賞你會分析,有果個講果句既性格。從你既文字我睇得出龍哥已經乜都同你講晒,但大家係女人,我希望你用同理心諗下,如果你老公係你生完小朋友唔要你,你會點?我6個月前,就係呢種心如刀割既感覺,做乜野都留佢唔住,覺得自己好無助好無力...可能你會話佢又唔係我老公,但我想話你知,或者你問任何一個沉船既女人,佢地情人既地位一定不比自己另一半低,或者呢樣野,只有女人先會咁傻 ...
唉!

1. 如果你老公係你生完小朋友唔要你,你會點? 
- 根本就冇得比。唔係沈唔沈嘅問題。老公係付托終身,有BB更是雙方一起組織家庭。爸爸會努力工作,為家庭為未來而努力。不止是愛丶開心丶玩,而責任上,老公也是要照顧你及BB,亦包括現實上的照顧,即錢。將來是但一方老了生病,有責任照顧雙方終老,至死一日。如果老公係你生完小朋友唔要你,即他沒有盡丈夫及爸爸的責任,放棄家庭,就係大錯。

而情人?為什麼在一起?簡單講,即係尋歡尋刺激。尋乜歡?即令自己快樂。可以係填補空虛丶滿足感丶存在感、虛榮感丶甚至肉體上滿足。
會犧牲為未來而打拼嗎?sorry,不會。有責任嗎?sorry,沒有。B.B. 是他嗎?不是。好現實,冇歡可尋,即玩厭,關係隨時可終結。由Day 1 開始,你都知道這種關係是這樣。如果生完,情人唔要你,他錯什麼?只可以說他的錯係「玩女人」「貪新鮮」。

根本不能比較

引用:
原帖由 joseph1203 於 2019-9-12 09:09 PM 發表 查看引用來源
灰姐,你係我係po內覺得值得敬重既人,欣賞你會分析,有果個講果句既性格。從你既文字我睇得出龍哥已經乜都同你講晒,但大家係女人,我希望你用同理心諗下,如果你老公係你生完小朋友唔要你,你會點?我6個月前,就係呢種心如刀割既感覺,做乜野都留佢唔住,覺得自己好無助好無力...可能你會話佢又唔係我老公,但我想話你知,或者你問任何一個沉船既女人,佢地情人既地位一定不比自己另一半低,或者呢樣野,只有女人先會咁傻 ...
2. 佢地情人既地位一定不比自己另一半低,或者呢樣野,只有女人先會咁傻,同是女人既你地,我相信你地有愛過既一定明。
- 什麼邏輯?蠢女人先會咁。所以咪被男人玩。有冇搞錯,明知係sl,什麼咁巴閉,洗唔洗棒到情人地位咁高呀?居然可以不比老公低?咁不如唔好結婚,或離婚啦。老公真可憐。

我真係唔明。情人,以我理解,當你在他心目中,冇價值時,咪踢開你。你試下告訴情人(那些不斷讚美你丶説愛你的男人),説你身體有病,隔一段很長時間不能再上床,或斷了手腳,不能再自由地出入酒店,你估下故事會點?沒有機會再爬上你身喎,已經冇歡可尋,你估下仲會不會對你不離不棄?仲每天send 心心短訴比你?相反,老公會怎樣對你?

居然情人地位一定不比自己另一半低。睇到呢句,真係嚇到眼都凸埋。

明?我真係唔明這個邏輯。什麼價值觀?但好明點解男人可以咁容易呃呃氹氹女人,因為儍女人太多。

引用:
我依傢既目的係唔想佢再出現係呢度,佢一出現,我就會無明火起,係呀,散左都要管住人?係呀,吹呀?

- 唉!之前又話冇感覺。你知道什麼是放下丶對一個人冇感覺?即係他的出現,你完全不在乎。見到佢,冇反應,猶如路人甲丶陌生人。這個人不重要嘅地步,甚至你記唔起佢個名添。我真係試過好多「朋友」或同事或客人,(唔係情人呀下),連名或樣都唔記得,因為他們根本在我人生中,一點也不重要。

其實咁....散咗都管....不停咁嘈。真係令人好煩。原本都費事理你,但越迫越討厭,越反叛。如果我係某些男人,我真係會偏偏做多些令你更嬲的事,更公開flirt 女,特登pm 全部師姐。野馬,越叫越走,越靭緊就越掙扎。

管又點?儍的!多餘。唔想佢出現喺呢度?男人一樣可以繼續開幾個新accout玩。你有你管,男人有男人玩,傷嘅係你,嬲嘅係你,輸嘅又係你。

我講嘢係咁。現實係咁。你鐘唔鐘意聽,聽得入唔入耳,係你嘅事。我只係從局外人,睇到乜咪出下聲。

引用:
叫我灰灰得喇,個姐字我受唔起 
原本想答你嘅樓上Kat姐已經講得好清楚  
言語之間你好多暗示 
我好明確咁話你知: 
彼之甘飴,此之砒霜  
我 唔 係 佢 女 人 

你唔放過嘅唔係任何人,而係你自己
除咗你自己外,無人因為你嘅行為而難過
你鍾意繼續無人可以阻止你,但如果我係你,我會選擇優雅地離場,起碼若干年後,佢再諗起你時,心底仲會有一絲溫柔一份憐惜

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆