男人結紮手術

收藏  |  訂閱
27  623

諗到都覺得痛

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-6-4 02:08 PM 發表 查看引用來源

條茂利話,醫生之前都係同佢講,唔會好痛㗎,下晝仲返得工添。

揼你落疊,梗係咁講喇。

係呀, 我都記得有聽過, 話唔駛留院嘛.. 咁如果女性做呢? :smile_13:

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 4/6/2015 08:51 PM 發表 查看引用來源
係呀, 我都記得有聽過, 話唔駛留院嘛.. 咁如果女性做呢? :smile_13:
技術上,女性結紮做法都係差唔多:將兩條輸卵管封咗佢,令卵子同子宮隔絕,無法受精。

手術過程唔複雜。入手術室,全麻,醫生喺肚臍以下恥骨以上位置切一個好短嘅縫,大概2cm左右。放入腹腔鏡,憑肉眼搵左右輸卵管,搵到之後用電流辣熟(藉以封住)輸卵管連結子宮嘅一段。搞掂,縫線收工,過程15分鐘左右。相比之下,男人紮嘅過程小兒科得多。唔駛入手術室,局部痳,泌尿科搞掂。好彩嘅話,同你做嗰位係個妙齡女醫生,乘機合法性騷擾佢:
"醫生,我個袋袋款式好唔好睇啫?" :smile_40:

"順便幫我check埋雙蛋有無硬塊,得嗎?":smile_40::smile_40::smile_40:

邊有咁通啊!

做時, 打麻醉針.

做完, 第二日有啲痛, 三日後無事.

其實, 第二日已經可以去街.

引用:
原帖由 veryok 於 2015-6-5 04:32 AM 發表 查看引用來源
邊有咁通啊!

做時, 打麻醉針.

做完, 第二日有啲痛, 三日後無事.

其實, 第二日已經可以去街.
你有冇試過?

引用:
原帖由 guthrie 於 2015-6-4 09:28 PM 發表 查看引用來源

技術上,女性結紮做法都係差唔多:將兩條輸卵管封咗佢,令卵子同子宮隔絕,無法受精。

手術過程唔複雜。入手術室,全麻,醫生喺肚臍以下恥骨以上位置切一個好短嘅縫,大概2cm左右。放入腹腔鏡,憑肉 ...
噢...咁男人開刀切邊度? 埋口之前會唔會扯旗扯爆o左
同埋你形容果d係女性做手術15分鐘:smile_41: 但男人做仲要小兒科得多:smile_41: 咁咪三分鐘走得:smile_41: 剛好夠焗個杯麵??

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2015-6-5 12:29 PM 發表 查看引用來源

同埋你形容果d係女性做手術15分鐘:smile_41: 但男人做仲要小兒科得多:smile_41: 咁咪三分鐘走得:smile_41: 剛好夠焗個杯麵??
做完就食得

開刀係會陰位置, 見到班男醫生同男護士, 都會扯旗, 可能係基....... 要留意下自己的性取向.
三分鐘就唔得, 要打麻醉針.

開刀, 切割輸精管,  縫針,

估許十五分鐘至二十分鐘.

做左, 就唔會好似成龍咁, 同人上床, 被人坑, 搞大左過肚. 無啦啦多個女....

次次可以中出. 無後顧之憂.
引用:
原帖由 蛇貴妃 於 2015-6-5 12:29 PM 發表 查看引用來源

引用:
原帖由 蛇貴妃 於 5/6/2015 02:29 PM 發表 查看引用來源

切口喺袋袋,喺其中一邊剪開一條小小嘅縫。

扯旗點影嚮到袋袋呀?

小兒科係指手術複雜程度。男性生殖器官位於體外,而女人嘅則喺體內,後者要“劏肚”先掂。

三分鐘?大陸嘅醫生可能真係得。但,你敢?

前往最後回覆