上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#51 - 最後一次 P1, P186

收藏  |  訂閱
2.9k  52.7k

引用:
原帖由 bcm 於 2019-10-31 09:27 PM 發表 查看引用來源

飲左藥,但猛標汗
咁咪無燒囉
多休息

引用:
原帖由 bcm 於 2019-11-1 10:01 AM 發表 查看引用來源

我其實都成日煲潤肺湯飲
師妹仲會煲湯?咁妳男友走唔甩啦,一個識煲靚湯既女人,男人已經一定返屋企.
一個會煮埋野食既女人,男人直情對街外野食興趣都少D~~

我以前係外國讀書時,有2個女仔朋友同居,一到周末,佢地就會煲湯,我地成班男生就會好乖去晒佢度玩.自始,平時中午出去食飯,又或放學去超市買野食,我地男生都好乖會隨傳隨到,為既就係因為有啖湯水,無味精果隻~~
果2個女生,仲大把人追添~~

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2019-11-1 10:09 AM 發表 查看引用來源

瞓到好重要。身體會慢慢復完。保重。
瞓完之後係唔係練肉女,唔係,係玉女心經呢?我聽講2個人要剝光豬流晒汗架,之後果2個人就再無病啦係個故仔度:smile_30::smile_30:

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2019-11-1 10:09 AM 發表 查看引用來源

瞓到好重要。身體會慢慢復完。保重。
之前係咳到訓唔到,食左中藥猛出汗就好番d啦

引用:
原帖由 dragonbone 於 2019-11-1 10:23 AM 發表 查看引用來源

師妹仲會煲湯?咁妳男友走唔甩啦,一個識煲靚湯既女人,男人已經一定返屋企.

我以前係外國讀書時,有2個女仔朋友同居,一到周末,佢地就會煲湯,我地成班男生就會好乖去晒佢度玩.自始,平時中午出去食飯,又或放學去超市買野食,我地男生都好乖會隨傳隨到,為既就係因為有啖湯水,無味精果隻~~
果2個女生,仲大把人追添~~ ...
龍兄我係一個唔鐘意飲湯既人,成日俾阿媽鬧唔飲湯
通常有湯都益阿女飲多碗

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2019-11-1 10:18 AM 發表 查看引用來源
咁咪無燒囉
多休息
退左燒幾日架啦.

引用:
原帖由 bcm 於 2019-11-1 10:25 AM 發表 查看引用來源

之前係咳到訓唔到,食左中藥猛出汗就好番d啦
你去買使立消止咳化痰喉糖,呢隻野勁過好多咳水
同埋要盡量食飽痰先可以咳得出,咁訓覺時先會無咁咳

引用:
原帖由 dragonbone 於 2019-11-1 10:23 AM 發表 查看引用來源

果2個女生,仲大把人追添~~ ...
我識煮飯煲湯,都係家常小菜好易整~咁外國讀書有識煮中國菜嘅人一定受歡迎.
我無響外國讀書但有朋友去左外國,佢都話去左外國識左好多唐人朋友都係因為識煮飯,
連d鬼仔鬼妹都黎痴餐

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2019-11-1 10:28 AM 發表 查看引用來源
你去買使立消止咳化痰喉糖,呢隻野勁過好多咳水
同埋要盡量食飽痰先可以咳得出,咁訓覺時先會無咁咳
食緊中藥,都ok止咳~

引用:
原帖由 bcm 於 2019-11-1 08:55 AM 發表 查看引用來源

都係聽灰灰話去左睇中醫,起碼叫有覺好訓
乖喇~
睇中醫先可以治本嘛

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆