上一頁下一頁
發新話題

[將軍超短文] 一個癱瘓病人與保母阿姨的故事 ... #53 女主角原形相片 !!!

收藏  |  訂閱
52  16.3k

引用:
原帖由 spamna 於 2017-4-18 08:47 PM 發表 查看引用來源

新作幾時上來呀?等到頸長啦
你仲好意思問我??? 咁我篇<大將軍傳下>呢???

不過講真 , 小弟近日算係撞牆期 ... 但就有兩個新提材想寫
你有無睇大台劇<心理追兇> , 我覺得王君輕個角色好正 ,
如果唔係利用d兵殺人 , 而係做其他野 , 我覺得其實就係普遍既娘娘
我甚至覺得個編劇就係影射d娘娘 ... 就係正正 "娘娘" 題材寫實 ,
話娘娘利用d兵 , 比佢扑完就要佢做壞事 , 隻兵臨尾比佢出賣 ,
不得好死

第二個就係呢個 :
https://www.youtube.com/watch?v=d4eOFTk3E9U
其實之前50幾分鐘都唔駛聽 ... 由54:50開始聽吧 , 講好多性工作者
以為當自己賺夠錢後 , 就可以從良 , 但其實係唔得既 ...
原因有三個 , 第一個駛大左  又不事生產 , 係最老土既解釋
我認為後兩個更重要 : 一是她職業生涯 , 見的就是最差的男人 ,
你之後還可以相信男人嗎??? 不相信男人 , 難道可以有幸福家庭嗎???
最最重要係 , 係果幾年間你最親近  最相信 , 甚至最憎恨的不就是 ,
你的那些姐妹嗎??? 你憑甚麼認為 , 你可以脫離你現在所有的社會關係
到另一個人生路不熟的地方 , 重新開始 ...

我聽完之後好震撼 , 不如就寫一個咁既女仔 , 最後重回火坑既故事丫
... 不過 , 我都係大隻講架拉 , 我篇<溫哥華人妻>99%爛尾 ...

very nice

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 23-4-2017 15:53 發表 查看引用來源

你仲好意思問我??? 咁我篇呢???

不過講真 , 小弟近日算係撞牆期 ... 但就有兩個新提材想寫
你有無睇大台劇 , 我覺得王君輕個角色好正 ,
如果唔係利用d兵殺人 , 而係做其他野 , 我覺得其實就係普遍既娘娘
我 ...
大將軍傳真係胎死腹中啦!環境時間都攞唔到出來寫下集,你當係完結吧。
大台戲都冇乜掂睇,多數睇美劇或日劇多DD。
你新作有未呀,我幫你打打氣啦,加油加酒
有時睇番自己作品大將軍傳,寫得人物幾正呀,邪氣兼廢柴男人七分俊朗,但係身上又紋身,"一將功成萬骨枯"圖案,同個名大將軍幾貼地啦,好少人會寫下紋身之類型!我仲幫你寫到撚牛扒兼送花,好少甜故有玩煮飯仔啦,幾有男人嘅浪漫,都算係老友啦!:smile_35:

引用:
原帖由 spamna 於 2017-4-26 03:55 PM 發表 查看引用來源
大將軍傳真係胎死腹中啦!環境時間都攞唔到出來寫下集,你當係完結吧。
大台戲都冇乜掂睇,多數睇美劇或日劇多DD。
你新作有未呀,我幫你打打氣啦,加油加酒
有時睇番自己作品大將軍傳,寫得人物幾正 ...
咁又係幾好男人既 , 不過我想做女人 "越難越愛" 果種浪子

係呀 , 小弟尋晚搵到個專放10或以上既舊AV網 , 睇到忍唔住打JJ
點知打完特別好訓 , 仲比我發左過綺夢TIM ...

話說我間中學 , 因為發展商要起樓 , 係呢個學年之後就要拆 ...
我地一班畢左業十幾廿年既老鬼 , 又一齊約回去影相 ,
講講下 , 唸起一個中四轉校走左既女同學 ... 佢之前三年,
都坐我前後左右 , 而且佢仲係我個暗戀女神 , 所以我特別感觸 ,
吹吹下仲發現 , 原來佢當年仲有D野未拿走 ...

我地吹吹下 , 都就快到一兩點 ... 其他人都幾乎走晒 ,
咁我就係舊校行下 , 突然聽到一把聲 ... 無錯 , 就係佢拉 !!!
原來佢個仔都係讀呢間 , 我心砰砰咁跳 , 扮作無野咁 ,
係佢身邊行過 ... 十幾年過去 , 佢己經係一個頭攣髮  戴眼鏡
頗有韻味的一個貴婦 , 我就咁樣 , 懷住激動既心情 ,
離開校園

係咪好清純呢??? 正正因為小弟呢排咁清純 , 可能都寫唔到文住:smile_35:

今日無咩野做 , 就唸下D淫野拉 ... 如果熟小弟既朋友 ,
應該知道小弟係歷史系出事 , 所以有時都會唸下 ,
有無歷史色文可以寫 ...

今日我就唸緊 , 寫蒙古軍西征姦淫婦女好唔好呢???
^.^  ^.^  ^.^  ^.^
因為蒙古軍當年西征 , 係攻到入巴格達 , 殺埋哈里發 ...
佢係成個伊斯蘭世界既領袖 , 而更重要既係 ,
哈里發既後宮 , 可謂咩民族囡囡都有 :
波斯囡囡  突厥(土耳其)囡囡  希臘囡囡  柏柏兒囡囡
烏克蘭囡囡  阿比西尼亞囡囡

你地話丫 , 比D蒙古軍見到各種囡囡 , 仲唔姦到飽咩???
不過 , 唸唸下都係唔得 ... 因為班蒙古軍太鄉下佬拉
比D囡囡佢 , 佢地咪識插小穴羅 ...
咩繩綁  滴蠟  刑具等佢地都唔係識 , 仲有浣腸  顏射呢
恐怕連夾腸  毒龍鑽佢地都唔識享受 ... 所以話玩囡囡 ,
都要玩得有文化 , 先至好睇呢

AV界有才女 ... 紗倉真菜 小說大賣 , 還會拍成電影 !!!

http://www.appledaily.com.tw/rea ... w/20170301/1066092/
http://translate17.com/article/7534

講真 , 我其實幾敬佩佢 , 佢出既小說 , 雖然題材上都係AV有關 ,
但寫既都唔係咸文 , 而係心路歷程 ... 你估寫呢D野文筆功力弱 ,
可以寫到呀??? 佢仲要本來係工科生 ...

元老作為文科 , 雖然係香港史區都出過文字POST ,
雖然小說總量都有40萬字 , 但只係純粹的咸文 , 而且仲係短篇
... 雖然元老唔係唸文學出身 , 但作為文科人 , 我相信有機會既話
最終目標都希望可以出書

我地出唔到 , 以前可以話讀者質素下降 :
"係香港 , 你如果想寫一本書 , 首先要做靚模" 算係聊以自慰 ,
但紗倉呢次唔可以咁睇 ... 因為人地係寫小說 , 唔係咩感言合集 ,
亦唔係咩星路歷程自傳 ... 小說係拼真功夫的呢 !!!

引用:
原帖由 京兆韋氏 於 6-5-2017 10:11 發表 查看引用來源
AV界有才女 ... 紗倉真菜 小說大賣 , 還會拍成電影 !!!

ht ...
永遠自傳式題材係會易寫同好賣,起碼自己親身經歷,講到自己feel出來,我同你作品都係睇AV同咸文再加幻想出來:smile_13:

引用:
原帖由 spamna 於 2017-5-6 03:45 PM 發表 查看引用來源

永遠自傳式題材係會易寫同好賣,起碼自己親身經歷,講到自己feel出來,我同你作品都係睇AV同咸文再加幻想出來:smile_13:
都唔係架 , 人地係出原創小說 ... 雖然第一部係寫AV女優 ,
但佢筆下四個女主角 , 無一個設定同佢一模一樣 ,
以佢自己既說法係 : "要面對真真正正既自己, 始終有點困難"
而佢既第二部作品就更勁 , 係寫一對母女既戀愛觀 ,
尤其做女果個因為父母離異 , 把對父親既留戀 ,
去左D大年紀男朋友身上尋找 ...

講開又講 , 其實係早期AV史中, 都有一個女優好鐘意文學 ,
由初中就開始投稿文學比賽 , 但一直無回音 ... 後來佢唸到橋
就係先當AV女優 , 借AV女優既身份去出書
唔知呢位文學天份 , 可能唔係咁高既前輩 , 見紗倉今日既成就
心裡會作何感想???

是了是了 ... 我還是交待一下自己的寫作進程吧 :
小弟新的一篇作品好快會完全拉 , 相信5月20日就可以POST出來
... 到時記得支持下喎 !!!
而小弟又新開始寫多一篇 , 題材算幾新鮮架

引用:
原帖由 spamna 於 2017-5-6 03:45 PM 發表 查看引用來源

S兄小弟淫思又發 , 唸起一D古代題材 , 忍不住想同你分享 !!!

今次我唸到既係靖康之難 ... 話說金人南侵 , 一舉攻陷汴京 ,
把徽欽二帝在內既幾千皇族大官 , 擄回北方五國城 ,
其中上千公主  宗女  姬妾 , 成立了 "浣衣局" 供金兵姦淫 ...

不過小弟睇過資料 , 其實只要有資料可尋 ,
又沒有凍死既公主  姬妾 , 其實日後主要成了金朝王公既妾待 ,
同原本身份就無得比架拉 , 但又無想像中咁差

ED野我之前都講過 , 但最重要既係 , 被俘后妃之中 ,
有一極重要人物 , 係今次第一次講--高宗趙構之母  韋太后 !!!

韋氏本來係後宮中 , 地位唔算太高 , 所以趙構本來亦唔係得寵
做太后主要因為趙構叻仔 ... 但你唸下喎 ,
即係趙構係南方稱帝 , 重組宋室政府  對抗金軍果陣 ,
其實韋太后都仲係金人手中 !!!

或者我真係太淫賤拉 , 唸到以下場景 , 我就覺得好正 :
韋氏坐係金朝王公大腿上 , 被王公搓住奶子  邊說著淫語 ...
"賤婢 , 你知不知你那小兒趙構 , 幾個月前係建安稱帝???
操他媽的南蠻皇帝 , 今晚我就要當一回 , 宋朝皇帝的乾爹 !!!"

說著 , 他抓光韋氏的衣衫 , 迫令韋氏當眾的 , 替他口交
"你們瞧瞧 , 宋國的當朝太后 , 正在替我口交呢 , 哈哈哈 !!!"
畫面係咪好淫亂呢???!!! ^.^"

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆