上一頁下一頁
發新話題

汕頭之旅

收藏  |  訂閱
127  11.7k

引用:
原帖由 核心橙色豬豬 於 2018-4-2 08:08 AM 發表 查看引用來源

唔係有趣
我真上唔到
亦未見過有人即時上網傳到封的網站
所以我七
希望大家賜見一下
解開我的疑慮
大家所講一咭两号我用過唔得
去联通及中移動都問過都話唔得
翻牆.vpn封晒
Whatsapp大陸我有用.多數得, ...
我估你連啲電訊知識都未攪清楚,一卡兩號只係多了個大陸電話號,可以係大陸打電話,唔洗換卡,同數據(4G)係無關係,現在我所知道能在大陸上網又不被封有聯通,老鴨一些網絡卡,中移動常飛系列,我用緊係中移動常飛大灣區計劃,百零蚊個月至二百幾,由1G到10G不等,如你連接大陸的wifi,絕對係會被封,一定係用手機網絡的數據上才不會封.
去联通及中移動都問過都話唔得,唔知,但我估因為他們不能鼓吹你用網絡去連接大陸認為的反動或反革命的網頁,正如你去正骨場,問個服務員按摩有冇飛機打,佢實答你冇或唔知,但你入房後條女就撩你打飛機一樣道理

引用:
原帖由 小胖 於 2018-4-2 09:10 AM 發表 查看引用來源

我估你連啲電訊知識都未攪清楚,一卡兩號只係多了個大陸電話號,可以係大陸打電話,唔洗換卡,同數據(4G)係無關係,現在我所知道能在大陸上網又不被封有聯通,老鴨一些網絡卡,中移動常飛系列,我用緊係中移動常 ...
講係冇用
我自己就係唔得
有人吹水話得
即時上網贴相
發觉係偽造
到今時今日討論区個個都話我係乜係物
即時上緊網
屌緊乜.屌緊物
傳的無時间日子地方照
只要求係乜
即時映張隨身房咭就顧左右或扮大怒
我点解要証明
有乜問题
我係澳門都即時上傳
房咭.房相.大堂相.泳池相
你知我是誰?
老作去開處
血染床相
尚出10、9小妹妹相
話要拉佢.
投訴HCF
佢報警
拉硬
即删相
話19歲

引用:
原帖由 核心橙色豬豬 於 2018-4-2 09:31 AM 發表 查看引用來源

講係冇用
我自己就係唔得
有人吹水話得
即時上網贴相
發觉係偽造
到今時今日討論区個個都話我係乜係物
即時上緊網
屌緊乜.屌緊物
傳的無時间日子地方照
只要求係乜
即時映張隨身房咭 ...
唔知你想表達乜? 仲有一個可能你上大陸唔到網就係部電話,如你用大陸牌子手機,如oppo或些雜牌等等,有可能佢內置一些我地唔知唔識的軟件或硬件防止上到某些反動網頁
事實係,無人會上傳來證實比你睇,好心回答你已經很好,咁多人用緊無問題單單係你有問題,咁至奇!:smile_41::smile_41::smile_41:

冇問題,我用華為手机
香港買的一卡兩号中国移動
去到惠州都可以上到4台及呢度
係SZ用性全,sts的wifi就去唔到那兩個網站了

引用:
原帖由 小胖 於 2018-4-2 09:10 AM 發表 查看引用來源

我估你連啲電訊知識都未攪清楚,一卡兩號只係多了個大陸電話號,可以係大陸打電話,唔洗換卡,同數據(4G)係無關係,現在我所知道能在大陸上網又不被封有聯通,老鴨一些網絡卡,中移動常飛系列,我用緊係中移動常 ...
今時今日唔同架啦
我係前台都會問清楚服務包d乜先,先入房
佢地通常都好平常咁回答

引用:
原帖由 emau1 於 2018-4-2 10:26 AM 發表 查看引用來源
冇問題,我用華為手机
香港買的一卡兩号中国移動
去到惠州都可以上到4台及呢度
係SZ用性全,sts的wifi就去唔到那兩個網站了
華為及中興都係大陸及全世界屬大牌子,我意思係鵪鶉或雜牌大陸手機,仲係估佢地可能有些裝置上不了反動網頁,可能我估錯都未定

引用:
原帖由 小胖 於 2018-4-2 10:50 AM 發表 查看引用來源

華為及中興都係大陸及全世界屬大牌子,我意思係鵪鶉或雜牌大陸手機,仲係估佢地可能有些裝置上不了反動網頁,可能我估錯都未定
網絡同用乜牌子机有乜關係

引用:
原帖由 小胖 於 2018-4-2 10:50 AM 發表 查看引用來源

網絡同用乜牌子机有乜關係
講乜都冇用,
各位唔肯做示範
希望有人做到破左被封真正實証
通知望下好吗?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆