上一頁下一頁
發新話題

我的女上司之秘密(latest update: 6/8, p.72 #1070)

收藏  |  訂閱
1.2k  690.1k

引用:
原帖由 西門吹簫 於 2012-6-2 11:27 PM 發表 查看引用來源

雖然花紅係會多d,但我始終接受唔到,一個人為左錢可以咁做
如果要咁做,同做雞有咩分別:smile_42:,要咁做,做保險好搵好多啦

或者我真係古舊左d
佢要點做係佢個人選擇,不過並唔係單單生意都要佢親自出馬
我都有講過與一般客戶接觸,都是由我和同事負責,無需要煩到佢
只係有D大客,尤其是外地D大客,佢先至需要親身出馬
我估計佢唔係單單大生意都要"賣身",佢只係逼不得意或逼於無奈先咁做(純粹推測)
有好多客可能唔受佢D套,有冇客"趙完鬆",食左唔賣脤,我就不得而知了。
好似日本果單野咁,我地聽到傳聞新總材已覓得另一間公司合作,所以沒有意思與我們續約
他們會見我們都是應酬性質,但終於鋒迥路轉,被她把生意搶回來,於是老闆高興,行家痛罵。
我地都有quota要meet,事實上,做一單大野,確係好過做十幾單濕碎野。

引用:
原帖由 神秘的不敗! 於 2012-6-3 12:28 AM 發表 查看引用來源

真係硬頸
呢d只係個人既preference
算唔上串
如果串的話, 樓主一早開佢全朵報復都得~~

只係可惜一個外表學識都唔錯既女人要出賣色相
搵食真係唔艱難???
只嘆我地D行競爭劇烈,唔係你死便是我亡...

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2012-6-2 10:14 PM 發表 查看引用來源
我當然唔知啦,我又唔識佢。不過好似我之前咁講,見到新同事叫人唔好叫佢個英文名,要叫佢咩小姐,就俾左我一個唔好印象,呢個印象係先入為主,樓主解釋過好多次佢真人未必係咁,但係我都唔係好接受到,可能我硬頸掛 ...
我同意哩D純係個人喜好,好似結左婚既女士,有人鍾意人地叫佢"乜太",但係亦有人唔鍾意人地咁樣稱呼佢,喜歡人地叫番佢個名,又或者"乜小姐"。
好似我地見到公司大老闆,都會叫聲"乜生",而唔會直呼其名,道理都係一樣。

引用:
原帖由 pnwebman 於 2012-6-3 01:41 AM 發表 查看引用來源

我估計佢唔係單單大生意都要"賣身 ...
佢都廿到尾啦,仲有幾多年青春比佢出賣肉體:smile_42:
而且佢為左錢同上位可以咁做,我覺得佢遲d實會係剩女mandy下場
同埋每個行業都有佢的行規,佢做法如果不為同行所接受,樹敵太多,實有後果
anyway 故事發展落去佢點比人踢出本行呀?好有興趣

ching...佢既青春同魅力維持得幾耐當然佢自己心裡有數,哩D佢自己諗喇,我只不過將個故事寫出來。

佢後來確係比D行家同內鬼裡應外合咁設計"對冧",不過哩D都係我離開左果間公所發生既事。

引用:
原帖由 pnwebman 於 2012-6-3 01:41 發表 查看引用來源

我估計佢唔係單單大生意都要"賣身 ...

其實佢咁好條件
唔做呢間都唔會搵唔到食喇..

引用:
原帖由 pnwebman 於 2012-6-3 01:43 發表 查看引用來源

只嘆我地D行競爭劇烈,唔係你死便是我亡...
邊行呢???
唔係保險,地產吧?

完了???

cool

引用:
原帖由 wongjohnny434 於 2012-6-3 06:43 PM 發表 查看引用來源
完了???

ching..台灣客的故事還未完
只不過今日去左泳灘[目及]女,冇時候寫
明天一定可以有新帖...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆