上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 潛規則(update 七十章 P.31-全文完)

收藏  |  訂閱
484  142.0k

hoo hoo...有好戲睇....買定花生定纸巾好先呢?

引用:
原帖由 machikaka 於 2017-9-24 12:42 PM 發表 查看引用來源
hoo hoo...有好戲睇....買定花生定纸巾好先呢?
無所謂, 戲好睇就得:smile_35:

引用:
原帖由 netsee 於 2017-9-24 12:53 PM 發表 查看引用來源

無所謂, 戲好睇就得:smile_35:
對你嘅編劇好有信心!!

好有間諜feel, 正

引用:
原帖由 SteveL5 於 2017-9-24 11:00 PM 發表 查看引用來源
好有間諜feel, 正
正就勞煩繼續追落去:smile_o06:

第四十五章.送上門的禮物

一個著住名牌時裝,樣貌清秀嘅女人推開Coral辦公室兩度門衝入黎,Coral嘅秘書喺後面要拉住佢,重話:「你再係噉,我叫secu架啦。」辦公室內,Coral同Newton正喺度傾緊連鎖店工程嘅,聽到兩度門被大開,一齊轉頭望過去。

個衝入黎嘅女人叫Carina,本來係Coral大哥嘅老婆,後來Coral大哥畀爸爸趕出集團,就掉低佢自己一個走左去,而Coral又忙於處理被破壞嘅連鎖店,冇時間再處理其他事,直到連鎖店復修工程開始,佢先有時候閒落黎。

Carina冇幾耐就收到由Coral集團發出嘅律師信,要佢爸爸間公司六十日內還清貸款,如果唔係可能向法庭申請清盤令,佢爸爸當然問佢點解會噉,所以佢先踩上黎Coral辦公室。

Coral指示佢秘書:「由得佢入黎啦。」個秘書話:「知道Coral。」閂門返反出去,Carina行到Coral面前,嬲爆爆問:「你係咪追daddy還錢?」Coral反問:「係呀,有咩問題?」Newton就望住Carina,心諗:「呢個女人幾正,皮膚白白噉,重有啲似嗰個女藝員沈XX。」

Carina話:「啲錢係你大哥以貸款名義畀daddy,當係孝敬佢架。」Coral呢個時間企起身話:「佢噉做私相授受,唔好當理所當然,依家我係集團負責人,就要對所有股東負責,重有呀,佢請晒你家族啲人入公司攞著數,我都唔同你地計啦。」

Carina心知追唔追佢daddy還錢,Coral絕對有決定權,甚麼對股東負責只係廢話,於是好嬲話:「總知我地係唔會還錢。」Coral亦冷淡話:「好,既然你噉講,我就出過封律師信畀你daddy,直接去法庭解決啦。」

Carina知道一上法庭,單官司一定會輸,即刻改變態度,好緊張話:「唔好呀。」Coral話:「噉啦,雖然你以前對我唔好,成日留難我,不過我都念在曾經姑嫂一場,你daddy公司貸款嘅事,我交晒畀我嘅高級顧問處理。」然後望住Newton。

Newton心諗:「衰女真係知我心意。」亦都起身,Coral就互相介紹:「我前亞嫂Carina,Newton,我高級顧問。」Newton好客氣噉同Carina握一握手:「我會同你研究一個最好嘅解決方案。」Carina笑一笑:「希望你可以幫到我。」

Coral又故意同Newton講:「你可以全權決定啲貸款幾時還,每次還幾多,甚至唔使還都得。」Newton話:「明白,我一定會作出最好嘅決定。」Carina心諗:「呢個男人係咩人,可以深得Audree同佢嘅器重。」

Carina話:「噉我走先,侯先失禮晒。」Coral等Carina走左之後:「呢份禮啱唔啱心水呀?」Newton嘴角一笑:「你刻意安排,又知我心意,點會唔啱呀。」Coral話:「噉你要好好調教佢啦,佢好緊佢daddy間公司。」

過兩日,Newton打手機畀Carina:「你放工之後上黎我office,我同你慢慢傾。」Carina上到Newton個辦公室已經係六點幾,成層樓已經冇晒人,Newton招呼佢坐之後,就開始同佢講合約嘅事。」

Newton解釋:「我諗你應該清楚合約上喺冇例明還款嘅方式同期限,所以我可以要你daddy公司一次過還清又得,或者要佢一個月還十元,分一百年還都得。」Carina話:「我知,我地會盡可能十年內還清晒。」

Newton一笑:「唔係你話還幾多就幾多。」Carina問:「噉你有咩提議?」Newton話:「除晒啲衫,等我玩到滿意先考慮。」Carina即刻話:「痴線。」攞起手袋轉身就走,當佢行出Newton嘅辦公室,突然有人喺佢背後攬住佢,要除佢嘅衫。

Carina邊掙扎邊大叫:「救命呀...」Newton喺佢後面話:「呢層已經冇晒人,secu亦都唔會上黎,你都係乖乖地畀我屌啦。」扯甩佢件外褸,見佢裡面著左一件好薄嘅絲質女裝恤衫,個胸圍重若隱若現。

Carina好驚噉警告Newton:「你再行過黎呀,我就報警架。」慌忙喺手袋搵部手機出黎,Newton睇住佢驚青嘅樣:「你唔使急,慢慢打,不過提提你,如果你報警拉左我,你daddy公司嘅貸款就會由Coral負責返,噉你daddy間公司等住清盤都得。」

Carina諗左一陣間,將部手機放返入手袋,再將個手袋放落地下,然後開始除左對高踭鞋,跟住喺件絲質恤衫,之後就到條半截裙,Newton睇住佢除埋條半截裙之後,身上只剩低胸圍底褲嘅時間,已經眼濕濕,不過仍然示意佢要繼續...

引用:
原帖由 netsee 於 2017-9-26 10:51 AM 發表 查看引用來源

一個著住名牌時裝,樣貌清秀�女人推開Coral辦公室兩度門衝入黎,Coral�秘書喺後面要拉住佢,重話:「你再係噉,我叫secu架啦。」辦公室內,Coral同Newton正喺度傾緊連鎖店 ...
忠實fans, 支持正文, 第一個回!!

引用:
原帖由 Eddyo 於 2017-9-26 02:22 PM 發表 查看引用來源

忠實fans, 支持正文, 第一個回!!
感謝一直支持:smile_o13:

引用:
原帖由 netsee 於 2017-9-26 10:51 AM 發表 查看引用來源

一個著住名牌時裝,樣貌清秀嘅女人推開Coral辦公室兩度門衝入黎,Coral嘅秘書喺後面要拉住佢,重話:「你再係噉,我叫secu架啦。」辦公室內,Coral同Newton正喺度傾緊連鎖店 ...
軟硬兼施、遲D又多一位女奴了……正!

引用:
原帖由 Water_man 於 2017-9-27 06:00 AM 發表 查看引用來源

軟硬兼施、遲D又多一位女奴了……正!
佢有好大利用價值:smile_o01:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆