好奇一問 : 捷克是如何成為av強國???

收藏  |  訂閱
6  4.3k

好奇一問 : 捷克是如何成為av強國???

小弟係好幾年前看過資料 , 好像說捷克出產av女優第三多的國家 ,
對 , 只僅次於 西霸天--美國  東方不敗--日本 !!!
若果計 av女優/總人口 , 捷克更好像是全球拋棄式的第一名 ,
好似幾千人就有一個 ...

(註 : 這是幾年前的印像 , 近年不知道有沒有衰落 ... )

小弟之前其實都在網上查找過 , 看了幾篇文 , 但都是隨口可說的理由
編7-8個給你 ...
看不到決定性理由 , 就是只有捷克符合的理由 , 各位大大 ,
有無人可以解釋一下???

Whoa,C兄做咩問條咁冷門嘅問題?

我會話,以產量計,第一強國仍然係美國莫屬。

但若以盛產女優而論(per capita),則捷克確係標青,稍次於匈牙利!

至於點解捷克特別盛產女優,以下小弟推理出幾個可能嘅原因供C兄參考。
  • 90年代中開始,歐陸AV盛行,尤以東歐妹、捷克妹出品嘅gang bang片成為咗一種系列式潮流。變咗捷克、匈牙利呢啲國家從此成為咗AV工業人口流向嘅中心(地理上亦算得上係做auditions、casting嘅基地)
  • 捷克盛產金髮藍眼樣靚身材正嘅索女(譬如小弟比較熟悉嘅Abigaile Johnson)。其中不乏超模質素,配合西方白人傳統口味
  • 捷克人屬正宗嘅波希米亞民族,性愛觀念開放。肯拋個身出嚟做嘅,大不乏人
  • 捷克成人事業合法化。有成熟而清晰嘅相關法律。拍AV被視為係一件專業工作
  • 捷克勞資相對較低 = 請人物值相對亦高。抵用!

我都是今早看短片找到答案。

https://youtu.be/dcqEXDlLatA

引用:
原帖由 guthrie 於 2021-7-8 11:08 發表 查看引用來源

但若以盛產女優而論(per capita),則捷克確係標青,稍次於匈牙利!

至於點解捷克特別盛產女優,以下小弟推理出 ...
🤔都知美女高大😏原來如此😛😛…多嬌!😅😅

師兄們各位都見識非凡,阿星呢度嚟個五體投地大禮以示對各位嘅欽敬😬

附件

引用:
原帖由 guthrie 於 2021-7-8 11:08 發表 查看引用來源

至於點解捷克特別盛產女優,以下小弟推理出 ...
多謝G兄  , 唔係你講我都唔知 , 匈牙利都咁多AV女優 !!! ^.^

至於原因方面 ...
1,第一點有 D過於專業 , 己經有少少AV發展史既野 , 我要花少少時間去理解 ;
2,我唸最要既係合法化 , 因為 ... 非法既話 , 搞都無得搞拉^.^"
3,其實話佢人工低 , 我反而唔係咁同意 , 因為捷克好似己經係東歐人均最高 ,
己經達到人均年收入23K美金既己發達國家門檻 ;
4,如果講靚女多 , 咁烏克蘭都出名靚女多喎 ...

結合幾多兄台既見解 , 小弟初步咁睇 :
話捷克窮其實又真係唔係 , 反而係佢有足夠(但未必好頂尖)既電影工業水平 ,
而呢 D野白俄  烏克蘭就一定無 ...

同時係因為有一平均收入 , 就會出現一批有條件 ,
自小愛打扮  保持到模特兒身材既囡囡(農業國家既女人 , 邊有心情理呢 D???)
可能就係呢種比上不足  比下有餘既尷尬地位 , 令佢地更加拜金 ...

不過如果係咁 ... 小弟又唔明 , 點解好似斯洛伐克  斯洛文尼亞  波蘭呢 D水平
又無咩出現呢種情況???
或者 , 可能G兄第一點所講捷克與AV既早期歷史連結 , 以為及合法化有關吧 ...

最後 , 希望G兄見諒小弟既回覆 ...
小弟係一個歷史/時政愛好者 , 亦慣左以辯論形式同人討論 , 如有態度不佳之處
萬望各位見諒 ...

回覆 6# 代北集團 的帖子

片中提過重點問題,宗教信仰。

前往最後回覆