上一頁下一頁
發新話題

那些年,榴槤之國的女孩們

收藏  |  訂閱
11.0k  905.1k

引用:
原帖由 boar36 於 14/7/2021 12:58 發表 查看引用來源
最後嗰句好似 唔多順咁  
係?師兄如果想改,即本改,改完阿星又改😬

回覆 8511# star_platina 的帖子

星爺,最後嗰句改為  "忽地父影閃出來"    好嗎 ?  

引用:
原帖由 boar36 於 14/7/2021 13:36 發表 查看引用來源
星爺,最後嗰句改為  "忽地父影閃出來"    好嗎 ?  
好似仲貼題咗😬

回覆 8513# star_platina 的帖子

咁就好啦!

引用:
原帖由 boar36 於 14/7/2021 13:49 發表 查看引用來源
咁就好啦!
師兄神來之筆😬

回覆 8515# star_platina 的帖子

星爺送高帽,不敢 不敢  !

引用:
原帖由 boar36 於 14/7/2021 14:13 發表 查看引用來源
星爺送高帽,不敢 不敢  !
師兄好文彩,勁抽,勁抽!😬

又收工啦各位,第14話~

Abby XIV

阿麻油味Abby好明顯攞咗阿星嚟同阿父親大人比較,而且仲要係樣樣都比,不過阿星應該比唔過阿父親大人嘅事業成就,比女伴嘅話,阿星應該可以認番次叻嘅。不過家陣唔係爭第一,都係少出聲為妙。但係通常喺呢啲時候,又點會俾你隱瞞得到呢?阿星個爛舊電話喺呢個時候響起,應該係震動先啱。收工時候嘅電話,通常都係打嚟賣廣告或者係啲銷售嘅電話嚟嘅啫。

個電話係Miss Tang打嚟嘅,佢話Gina叫佢同阿星去佢酒吧度飲嘢傾計,問阿星幾點去喎。做咩叫阿星唔直接叫,要揾Miss Tang叫咁間接呢?阿星望下個電話,原來Gina一早喺阿星掛住望女仔嘅時候,已經打咗短訊過嚟,係阿星睇唔到,冇答佢啫。嗱,呢個故事教訓阿星,如果事情未睇清楚之前,千祈唔好咁快亂定結論。既然Gina約阿星,阿星點都要落去啦,之但係阿麻油味Abby又點搞呢?問下佢想唔想跟阿星去囉,應該會拒絕,然後走啩?

其實大家見面嘅時間越嚟越少,阿星都想多啲見佢哋,雖然見得越多越會唔捨得,但係大家都想盡量多相聚嘅機會同時間。Erieann住到冇雷公咁遠,少見就唔在講;Louise已經搬走咗,只係有限量地同大家接觸;而Cassy要籌備婚禮嘅嘢,都唔得閒理阿星地;Elly都會同阿星食晏,叫做每日見得多;最多見面嘅係Miss Tang,成日上嚟幫阿星執屋;同埋Gina,有時收工唔返屋企,就喺阿星度瞓。阿星想多啲見到幾多就幾多,其實做唔做已經唔係重點,而係爭取多啲相聚嘅時間,俾大家留低更多嘅回憶。

正所謂:

麻油凡事皆相比
英雄內斂不作聲
美女來電邀聊天
眾位靚伴自事忙
爭取相聚好回憶

欲知後事如何,請看下回分解
(待續)😬

引用:
原帖由 star_platina 於 2021-7-14 17:17 發表 查看引用來源
又收工啦各位,第14話~

Abby XIV

阿麻油味Abby好明顯攞咗阿星嚟同阿父親大人比較,而且仲要係樣樣都比,不過阿星應該比唔過阿父親大人嘅事業成就,比女伴嘅話,阿星應該可以認番次叻嘅。不過家陣唔係爭第一,都係少出聲為妙。但 ...
只係一張,🤔冇咩Sexy相,吸下睛呢?

星爺, 又攪掂鳥   請過目  

麻油凡事皆相比
英雄內斂不作聲
美女來電邀聊天
眾位靚伴自事忙
爭取相聚好回憶

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆