上一頁下一頁
發新話題

劍道馬圈 2020

收藏  |  訂閱
3.8k  223.5k

引用:
原帖由 劍山白 於 2020-1-28 05:37 PM 發表 查看引用來源
潮吹唔玩、件男士西裝就啱着!另外一件羊毛男裝怕焗過頭!
因田太條女個波偉大, 所以唔朝追, 67分可以跑出谷草1.39零, 同場對手應唔多, 唔係焗熱, 係被人睇好之一件喎!

引用:
原帖由 劍山白 於 2020-1-28 07:08 PM 發表 查看引用來源
在家打邊爐最實際:014:

[attach]12131281[/attach]

[attach]12131282[/attach]
全對, 起碼唔洗中招, 最好都係魷魚筒同魷魚蘇, 青口又最好喎!

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-1-28 07:18 PM 發表 查看引用來源

全對, 起碼唔洗中招, 最好都係魷魚筒同魷魚蘇, 青口又最好喎!
冇得賣!

這幾天澳門地方氣氛🙄🙈🤨🤣

劍兄你住馬交?情況好似比上次沙士靜得多

引用:
原帖由 k隊長 於 2020-1-28 09:07 PM 發表 查看引用來源
劍兄你住馬交?情況好似比上次沙士靜得多
因佢同馬交係好老友架? 又係何老大既親戚.

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-1-28 09:26 PM 發表 查看引用來源

因佢同馬交係好老友架? 又係何老大既親戚.
唔怪得餐餐都食得咁正啦:013:

再生債主、扶歌寄意!

https://youtu.be/cxp0UT_Dnj8

你聽鑼鼓響一片,聲聲送舊年,你看大眾多歡暢,個個樂綿綿。

歡呼聲男壯聲響徹凌霄殿,齊聲恭祝你,家好歡樂年。

歌歌舞舞共歡慶,杯杯好吉預歡宴,年年歡樂,歡樂年年。

我向大家恭祝一句,恭喜發大財,我要為你恭祝一句,事業永向前。

花開千萬朵,生意鴻搵旺,財運亨通派私照,處處搵大錢。

聲聲重醉夠歡慶,杯杯悅勝共歡宴,年年歡樂,歡樂年年。

初五 決吟

一課前詩

弄玩先師先玩弄
收身必定必身收
屋企錯坐錯企屋
貌似蛋散蛋似貌

二課前詩

康榮閒靜閒榮康
千奇技術技奇千
靜世今後今世靜
唱便幹戲幹便唱

三課前詩

劈誰人去人誰劈
松柳雪蓮雪柳松
賦曲在前在曲賦
化凶神獸神凶化

四課前詩

實虛傳聞傳虛實
疑虛疑實疑虛疑
免費全無全費免
互敵靠嚇靠敵互

五課前詩

家秋名純名秋家
女性引誘引性女
好吉樹苗樹吉好
人醜哭城哭醜人

六課前詩

溶金全缺全金溶
防老怪異怪老防
禮怪成理成怪禮
蘭康家豪家康蘭

七課前詩

家羞不信不羞家
爛瘡疤補疤瘡爛
人欺悲罵悲欺人
沒極用意用極沒

八課前詩

前面放逐放面前
慶共觀音觀共慶
分隔承載承隔分
開船待客待船開

九課前詩

怨吐好歹好吐怨
情人為我為人情
佛客位重位客佛
窮貧怪痴怪貧窮

引用:
原帖由 劍山白 於 2020-1-29 12:15 AM 發表 查看引用來源
再生債主、扶歌寄意!

https://youtu.be/cxp0UT_Dnj8

你聽鑼鼓響一片,聲聲送舊年,你看大眾多歡暢,個個樂綿綿。

歡呼聲男壯聲響徹凌霄殿,齊聲恭祝你,家好歡樂年。

歌歌舞舞共歡慶,杯杯好吉預歡宴,年年歡樂,歡樂年年。

我 ...
你聽炮聲一響, 棍聖送舊田, 你看碌野多歡樂, 創力樂年年
紅到驚定繁盛, 想落要威揚, 齊齊祝賀你, 行過大運年
威哥要拉夠醒神, 全哥要搬個福精, 場場歡樂, 睇落信得過

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆