上一頁下一頁
發新話題

劍道馬圈 2020

收藏  |  訂閱
3.8k  223.7k

引用:
原帖由 k隊長 於 2020-3-6 03:17 PM 發表 查看引用來源

樓主溝通手法比較特別,要睇得明就要時間去交流,有時有啲特別古惑嘅嘢睇到而又唔想咁明顯講而影响有心人佈局,所以佢哋比提示都好低調,中唔中係緣份,但我個人覺得對選馬啟示好有幫助,至於睇唔明,開唔開估就係樓主意願喇。 ...
多謝解答!明白的!努力用心跟兩大師及各ching好好學習

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-3-6 03:21 PM 發表 查看引用來源

新手第一課就係要懂人事關係那一科, 同埋誰是岳飛, 誰是秦檜. 因為秦檜係大奸鳩, 所以要知道誰是馬場大奸鳩.
知道!矮大師,謝謝提示!不過真係不知誰是?自己爬吓文先

引用:
原帖由 崖上委屈的隊長 於 2020-3-6 03:21 PM 發表 查看引用來源

多謝解答!明白的!努力用心跟兩大師及各ching好好學習
其實係討論區唔怕多問, 因為多答都有好處, 係練腦其中一環, 同多讀多寫都係一樣. 除非係極聰明之人就唔會多問, 只會細心聆聽, 永不會出聲.

引用:
原帖由 崖上委屈的隊長 於 2020-3-6 03:23 PM 發表 查看引用來源

現時最明顯係DC, 第二個係馬主周律師, 所以大眼仔近排被請飲咖啡都無事, 都因為呢條大奸鳩件保護袍.

引用:
原帖由 崖上委屈的隊長 於 2020-3-6 03:23 PM 發表 查看引用來源

要明白有時開晒名指明道姓講某某騎練會有好大迴响,明知逢賭必有古惑,所以要有根據去判斷佢哋班人有無關系從而搵出出擊真身係好難一件事,但樓主及羊兄對尼方面確有心得,雖然唔係必中,但亦不遠。

引用:
原帖由 k隊長 於 2020-3-6 03:33 PM 發表 查看引用來源

要明白有時開晒名指明道姓講某某騎練會有好大迴响,明知逢賭必有古惑,所以要有根據去判斷佢哋班人有無關系從而搵出出擊真身係好難一件事,但樓主及羊兄對尼方面確有心得,雖然唔係必中,但亦不遠。 ...
馬會有咁大個彩池應唔係由馬友堆砌而成, 大部份都係由金主們砌成, 所以馬會以人為本係好合理. 如果唔對彩池有所認識, 又就可以從中取利. 其實金主們, 中介人, 平馬人同馬會銅人都係蛇鼠一窩, 所以周不時頭馬都係開熱門多就係這道理, 如要求冷都係唔易事, 因為唔係有咁多符碌架!

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-3-6 03:26 PM 發表 查看引用來源

其實係討論區唔怕多問, 因為多答都有好處, 係練腦其中一環, 同多讀多寫都係一樣. 除非係極聰明之人就唔會多問, 只會細心聆聽, 永不會出聲.
矮大師,我不太聰明,會多發問!謝謝你回應

引用:
原帖由 崖上委屈的隊長 於 2020-3-6 03:43 PM 發表 查看引用來源

矮大師,我不太聰明,會多發問!謝謝你回應
賭馬唔需要太聰明, 聰明只不過同記憶有關, 我本人記憶非常之差, 連自己幾時生日都唔記得, 根本上對我黎講係唔重要. 所以我以前發生過甚麼事一概不去記, 這一招令好多人奈我唔何. 不過勞腦一定要每日去勞, 所以我對任何事反應都非常之快, 係同記憶力無關.

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-3-6 03:55 PM 發表 查看引用來源

賭馬唔需要太聰明, 聰明只不過同記憶有關, 我本人記憶非常之差, 連自己幾時生日都唔記得, 根本上對我黎講係唔重要. 所以我以前發生過甚麼事一概不去記, 這一招令好多人奈我唔何. 不過勞腦一定要每日去勞, 所以我對 ...
其實最重要係永不相信別人的說話, 唔同陳德彰別人的歌.

引用:
原帖由 矮佬 於 2020-3-6 03:58 PM 發表 查看引用來源

其實最重要係永不相信別人的說話, 唔同陳德彰別人的歌.
矮大師,謝謝你!要消化消化你的高層次功力

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆