上一頁下一頁
發新話題

13年的點滴二 (UPDATED 21/JAN P.120 #1800)

收藏  |  訂閱
3.0k  136.5k

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2014-1-21 02:33 PM 發表 查看引用來源
試下堅定流

星期四晚到我去yoga, 今晚有時間要拉吓筋先!
引用:
原帖由 阿晴0312 於 2014-1-21 01:59 PM 發表 查看引用來源
我昨晚拉筋唔夠,搞到膊頭勁痛

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2014-1-21 01:53 PM 發表 查看引用來源
想知 x 2

引用:
原帖由 lastofus 於 2014-1-21 02:52 PM 發表 查看引用來源
星期四晚到我去yoga, 今晚有時間要拉吓筋先!

你哋係邊間做呀?

引用:
原帖由 lonely閒人 於 2014-1-21 02:26 PM 發表 查看引用來源

玩左幾耐?開頭玩會辛苦啲

玩咗幾個月咋,仲唔係成日去~

引用:
原帖由 安安北鼻 於 2014-1-21 02:55 PM 發表 查看引用來源

你哋係邊間做呀?

Physical

[quote]原帖由 1223.bruce 於 2014-1-21 02:37 PM 發表 查看引用來源

試下堅定流

[/quote啊!

引用:
原帖由 AlpharddrahplA 於 2014-1-21 02:37 PM 發表 查看引用來源

不用怕啦~打情駡悄之嘛~又唔係打車輪:smile_43:
哈哈!好主意!樓主示範下

引用:
原帖由 阿晴0312 於 2014-1-21 03:19 PM 發表 查看引用來源
[quote]原帖由 1223.bruce 於 2014-1-21 02:37 PM 發表 https://www.188channel.com/images/common/back.gif

試下堅定流

[/quote啊!
?????

每個人要從認識, 到熟, 到有愛, 需要走過的心路歷程, 每個人都不同, 亦都非每個人都平坦, 我同A相識多年, 到大家深入認識對方, 到走埋一齊, 對我來說, 是奇妙的事, 但最奇妙的, 就是目前大家因為工作, 互相爭持不下, 這一刻心情, 比起想辦法同佢提出分手更困難及面對 :-

A : 你盤算什麼? (A聽到我話盤算到答案, 佢面色一沉)
我 : 就是你怎樣認識JOHNSON.
A : 那你乾脆說出來吧, 無需要在賣關子
我 : 我相信你是從我這邊找到他的資料 (既然佢要我直接, 咁我就直接)
A : 你這樣說, 是說我從你身上找到他的資料吧!?
我 : 對! 沒錯.
A : 你也太看得起自己了吧!?
我 : 我看得起自己, 跟你從我這找到他的資料, 是兩碼子的事
A : 你這樣說, 就算我答不是, 你也認定我是這樣做!
我 : 我程願你告訴我不是
A : 你在工作上, 也實在太清醒了吧 (佢係度苦笑)
我 : 那我估計的答案沒錯
A : 那只可以怪你沒把你的工作資料好好收好
我 : 我待你是相信的人, 我才會沒有防範這個, 你使我非常失望!

講到失望兩個字, 大家都好無言, 我亦覺得好無奈, 從來要去相信一個人, 就唔應該築起圍牆, 亦無想過我同A, 會有同行如敵國之分. 我個心一下子掉了千萬丈. 心酸並非可能會失去客人, 只因為呢個人心酸 :-

A:對我失望!? 你可有使我對你有期望?
我 : 我從來沒有出賣你!
A : 我跟你走在一起, 我從來沒有要求什麼
我 : 這個我沒否定
A : 但你的確, 我沒要求, 你就也沒有在乎我
我 : 那是說, 是我的問題!?
A : 那次我問你, 如果我懷孕怎辦, 你只輕描淡寫說跟我去找醫生, 你可知道我聽了心中有多痛!?
我 : 我只是實話實說, 你很清楚我性格
A : 所以由那天開始, 我知道我不可能對你有期望或依靠
我 : 你一直也是一個獨立的人, 向你的目標進法, 不是嗎?
A :但總不是你這樣子待我
我 : 說到底, 問題都是我身上(我果一刻, 真係唔想再爭持落去)

桌上的食物一直放著, 都涼了, 我的心一樣都涼了, 我拿起紅酒, 繼續自飲 :-

A : 你怎樣想我也好, 我的確有愛你
我 : (我無比反應, 因為我已經無野想講)
A : 但真的, 愛你跟未來, 無法掛鉤, 既然我知道在你身上沒有未來, 那麼我就要自己找我自己的將來
我 : 所以出賣我是最好的方式
A : 那叫出賣嗎?
我 : 不是嗎? 借我對你的信任, 私下記下我客人的資料. 再者, 你要從JOHNSON當中取得合作機會. 相信亦不是就三言兩語可以將這個人說服! (我話中有意, 因為我好肯定.............!)
A : 你是說我跟他搭上吧!?
我 : (再一次, 我無答佢, 因為我可以好肯定個答案!)

A : 我亦都對你非常失望, 你就要將任何事都弄得清清楚楚, 你才最滿意!

我無再比反應佢, 亦都無再望佢, 但由頭到尾, 我都一直表現得好平靜, 我口入面對A既責怪, 其實心入面我無怪佢, 想深一層, 根本就無對與錯, 錯的或許就係當天大家選擇了開始!

我叫了服務員結帳, A一直坐左係我對面無出聲, 其實都無野可以再講, 我走前只拋下一句"如果方便, 我大約11點回到你家取我的行李........." A亦只回了我OK, 我地兩個就再無任何對話, 直到今日.

我同佢之間已經好耐無見面, 只係聽到身邊有D朋友提起佢, 聽講佢發展得唔錯, 如果有不錯的發展, 其實我都好開心, 不竟佢自己一個人好努力咁向佢自己目標進法. 台灣個客人最終被搶走, 我無怪佢, 因為我自己都有責任, 其次佢亦都有付出過.

13年的點滴全文完! 好多謝大家一直支持!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆