上一頁下一頁
發新話題

轉眼玩左10年

收藏  |  訂閱
787  75.9k

上星期同一班朋友食飯,包括好朋友sp
我拎住好重既野,sp就話我送你返屋企(回程搭車時佢一直幫我拎住),點知臨去到我屋企附近佢女友打俾佢問佢係邊,佢要作原因點解未返到屋企,跟住急急腳走人。果一刻,好酸,雖然明知唔應該要咁

引用:
原帖由 wingchelsea 於 2014-2-6 04:35 PM 發表 查看引用來源

其實都難掌握,完全唔問唔關心對方感情生活又好似太不近人情/無交流
太關心又好似太易走火

其實各有不同

我曾經有個SP,平日真係無乜交流,可以直接夜晚一個CALL,大家有時間就去爆房,當然都會出街食下飯,睇下戲

另外我都曾經有個SP,真係好似朋友,平日會幫下對方,關心下,好似朋友咁樣,出得街又唔一定會搞,當有好氣氛時自然會黎

我自己就覺得各有各好

引用:
原帖由 wingchelsea 於 2014-2-6 04:45 PM 發表 查看引用來源
上星期同一班朋友食飯,包括好朋友sp
我拎住好重既野,sp就話我送你返屋企(回程搭車時佢一直幫我拎住),點知臨去到我屋企附近佢女友打俾佢問佢係邊,佢要作原因點解未返到屋企,跟住急急腳走人。果一刻,好酸,雖 ...
我覺得你瀨瀨地野,上晒心,你要好好考慮下自己
我都經驗過呢D沉船,反省過後,其實都係自己白痴,自己搞唔清楚,最後搞到人又搞到自己,何苦
又或者你要問下自己,你同佢呢段關係,你想得到乜?

對住SP,我一定會好好保護佢同男朋友/老公之間既感情
試過約左出黎,入到房,佢收到CALL急住要走
事後佢狂SAY SORRY,我真係無唔開心,甚至乎希望佢乜事都無

引用:
原帖由 菲立斯 於 2014-2-6 04:53 PM 發表 查看引用來源

我覺得你瀨瀨地野,上晒心,你要好好考慮下自己
我都經驗過呢D沉船,反省過後,其實都係自己白痴,自己搞唔清楚,最後搞到人又搞到自己,何苦
又或者你要問下自己,你同佢呢段關係,你想得到乜?

對住SP,我 ...
咁我同佢呢個情況又好唔同
由細路女識到佢而家,連佢隻求婚戒指我都有份參與
但到佢而家將要為人夫,未適應到個轉變卦?

引用:
原帖由 菲立斯 於 2014-2-6 04:36 PM 發表 查看引用來源

你呢一句,我睇到都驚
有時佢地D問題,真係答又死,唔答又死
:smile_42:
答咩都好,
唔好 hurt 人, 唔好呃人感情:smile_13:,
其實唔洗太 serious, 不過女仔個個唔同, 有 d 你連一句都唔肯講, 佢仲 hurt :smile_24::smile_24::smile_24::smile_24:

引用:
原帖由 wingchelsea 於 2014-2-6 05:05 PM 發表 查看引用來源

將要為人夫, 個轉變係可能仲好 , 無幻想, 反而佢仲想

引用:
原帖由 wingchelsea 於 2014-2-6 05:05 PM 發表 查看引用來源

我有睇你之前點講,我覺得你係多左,無論點都好,最終都係想開心,如果件事唔能夠令你開心,你就要小心

引用:
原帖由 菲立斯 於 2014-2-6 05:13 PM 發表 查看引用來源

我有睇你之前點講,我覺得你係多左,無論點都好,最終都係想開心,如果件事唔能夠令你開心,你就要小心
少少酸者,無唔開心
放心

引用:
原帖由 wcday 於 2014-2-6 05:08 PM 發表 查看引用來源
:smile_42:
答咩都好,
唔好 hurt 人, 唔好呃人感情:smile_13:,
其實唔洗太 serious, 不過女仔個個唔同, 有 d 你連一句都唔肯講, 佢仲 hurt :smile_24::smile_24::smile_24::smile_24:
我就係唔想HURT人,但又唔知點答佢,我點答都好,只要佢再追問,我真係無言以對
我去玩,一定會比對方知我有另一半,仲要係好肯定,以免大家誤會

引用:
原帖由 菲立斯 於 2014-2-6 05:15 PM 發表 查看引用來源

我就係唔想HURT人,但又唔知點答佢,我點答都好,只要佢再追問,我真係無言以對
我去玩,一定會比對方知我有另一半,仲要係好肯定,以免大家誤會
咁要睇你同佢了解幾深, 佢有無 bf or 單身
同埋...........
最重要係........
做之前問:smile_47:
定事後問

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆