--喺福田口岸 搭的士去 皇崗 口岸 大約幾錢 ?--

收藏  |  訂閱
31  1.2k

--喺福田口岸 搭的士去 皇崗 口岸 大約幾錢 ?--

想問下大約幾錢 ?

另外, 想問下 皇崗 係咪有黃巴士搭 ?

係咪廿四小時架d巴士 ? 去香港邊區呀 ?

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-6-28 01:43 PM 發表 查看引用來源
想問下大約幾錢 ?

1)人仔 12.5 or 16.1
2)係
3)係. 香港得去灣仔

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-6-28 01:43 PM 發表 查看引用來源
想問下大約幾錢 ?

打的由福田口岸到皇崗口岸15蚊rmb,
皇崗口岸搭黃巴士只到落馬洲關口,車費$7.0,行出去有小巴去屯門同天水圍

20$ 有找!

引用:
原帖由 szesze1025 於 2009-6-28 01:58 PM 發表 查看引用來源

1)人仔 12.5 or 16.1
2)係
3)係. 香港得去灣仔
thx!
咁去到皇崗口岸,係咪自己行去公安嗰d出境大樓, 比左回鄉卡, 再行去香港既入境大堂, 比左身份證/ e道, 再行去揾黃巴士搭 ?  個過程大約係咁呀可 ?

個巴士站 當唔當眼架 ?

你話得灣仔咋 ?  咁住新界d人, 咪要出灣仔, 再揾交通工具搭囉 ? 咪好冤枉路囉 !

咁幾多分鐘一部車架 嗰d黃巴士 ?

引用:
原帖由 超級速遞員 於 2009-6-28 02:51 PM 發表 查看引用來源

打的由福田口岸到皇崗口岸15蚊rmb,
皇崗口岸搭黃巴士只到落馬洲關口,車費$7.0,行出去有小巴去屯門同天水圍
sorry呀 我比較stupid唔係太明..

想請問 嗰d黃巴士 由大陸關口去香港關口...咁即係搭緊黃巴士嗰陣, 只係比左回鄉卡比公安check, 未過香港入境處嗰關 ?

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-6-28 02:55 PM 發表 查看引用來源

sorry呀 我比較stupid唔係太明..

想請問 嗰d黃巴士 由大陸關口去香港關口...咁即係搭緊黃巴士嗰陣, 只係比左回鄉卡比公安check, 未過香港入境處嗰關 ?
你比回鄉卡過左大陸關先係巴士站喎,跟住車到你去香港關再俾身份証過香港關返香港囉!:smile_o10:

引用:
原帖由 超級速遞員 於 2009-6-28 02:56 PM 發表 查看引用來源

你比回鄉卡過左大陸關先係巴士站喎,跟住車到你去香港關再俾身份証過香港關返香港囉!:smile_o10:
原來係咁 !

咁睇黎 大陸個關卡 同 香港個關卡 都距離好遠下喎 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

唔搭黃巴士,自己用腳行 大約幾耐 ?

應該都好易揾返啫, 有晒明確指示,是嗎 ?

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-6-28 03:00 PM 發表 查看引用來源

原來係咁 !

咁睇黎 大陸個關卡 同 香港個關卡 都距離好遠下喎 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

唔搭黃巴士,自己用腳行 大約幾耐 ?

應該都好易铜返硓, 有晒明確指示,是嗎 ?
係大陸個關卡 同 香港個關卡 隔住條河
無人比你用腳行過去,一定要坐車過去

坐單車都系五元乍

前往最後回覆