上一頁下一頁
發新話題

水圍每日都有東x賣

收藏  |  訂閱
60  5.2k

go internet la... can see it also

去茶餐廳睇:smile_13:

$ 13 too expensive

引用:
原帖由 xw 於 2008-10-5 01:00 PM 發表 查看引用來源
水圍每日都有當天的東方和太陽賣,
但就要rmb13好很貴:smile_27:
如果想睇報紙又唔返香港就只有比他們賺,
所以唔好以來為大陸乜野都平過香港:smile_13:
N年的事了:smile_39:

引用:
原帖由 Sin+Cos 於 2008-10-5 01:33 PM 發表
黃貝嶺 RMB 13
有次我無散錢比小一蚊都ok無蚱形

引用:
原帖由 dk1965 於 2008-10-5 01:43 PM 發表

師兄,不如甘啦,你每日帶份東方日報過黎俾我,我俾夠7蚊人仔俾你啦,好麼
咁樣都得,不過老實講,我買了實睇架,我睇完先比你,仲收你錢好像唔係幾好,
即係我用完d野又比你用仲要你找數,真係唔好意思嘛....

引用:
原帖由 dk1965 於 2008-10-5 01:45 PM 發表

話你聽咪盞你屌,最平果檔都15元,仲可能無左波馬經添喎
ching 交流下喳,唔係下下要插架

引用:
原帖由 tricat 於 2008-10-5 02:03 PM 發表
沒有什麼大陸野會平過香港. 依家係, 以前都係.
MM 咪平過香港囉

回覆 1# 的帖子

買嚟做乜...上網乜都有得睇...

引用:
原帖由 xw 於 2008-10-5 04:50 PM 發表 查看引用來源

ching 交流下喳,唔係下下要插架
唔係插你,不過見你連甘小野都開個post大大隻字甘,想睇下你有無用腦諗下唶,如果你每日過開帶1份報紙上去,交俾人賣,你會收人幾錢做代勞費呢,收人9元??10元??賺2-3元算唔算高,如果帶份蘋果上去,俾人沒收,個風險又使唔使加埋落去,
仲有你又知唔知用貨車上報紙,一日海關係有限額架,又要每份俾幾多錢海關抽水,你又知唔知,抽左幾多錢至可以搭幾多份蘋果上去,你又知唔知,

淨係見到話賣拾幾蚊一份就屌晒鬼,唔要咪搭車過福田關買份至番水圍飲茶囉

都係討論下唶,唔岩聽當無睇過:smile_39: :smile_39:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆