上一頁下一頁
發新話題

OL日記 - 第16集 <完> (21/5更新) #202

收藏  |  訂閱
212  91.6k

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-3-8 10:37 PM 發表 查看引用來源
第13集

呢個時候我應該講D咩呢? 擺個冧樣跟住同佢發展?定係拒絕佢,成盆冷水照頭淋? 前者一定冇可能,後者我做唔出。於是我扮怕醜,低頭…

「唔出聲即係點? 唔受?」佢輕托我下巴,要我望住佢。

「唔知 ...
我想情節緊貼啲,但又唔想你辛苦!咁你話點好呀?

教我點寫囉...等我唔駛諗咁耐
引用:
原帖由 petermu 於 2016-3-9 03:11 AM 發表 查看引用來源

我想情節緊貼啲,但又唔想你辛苦!咁你話點好呀?

好好保重, 只要不忘初心, 不會斷尾, 大家一定會有耐心等待的, 加油

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-3-8 10:37 PM 發表 查看引用來源
第13集

呢個時候我應該講D咩呢? 擺個冧樣跟住同佢發展?定係拒絕佢,成盆冷水照頭淋? 前者一定冇可能,後者我做唔出。於是我扮怕醜,低頭…

「唔出聲即係點? 唔受?」佢輕托我下巴,要我望住佢。

「唔知 ...
本來我想今集繼續寫激烈的動作情節,但諗唔到點寫
又懶啦....所以麻煩各位自行幻想啦~

近呢幾個月公司都超多野做,每次趕完一單
又有一批......其實工作量我勉強應付到
但遇上考試測驗或者病...就好辛苦..
每次都係急住完成,打亂哂我的計劃
亦會影響質素,很討厭這樣的感覺

大家會點樣處理呢?
工作,生活,每日都有很多事要處理。如果總有一些事情要被犧牲,那自己選擇是什麼被犧牲,心會舒服一些。

就算工作上也如是。分開重要,不重要,緊急,非緊急。緊急又不重要,就先犧牲。

我份工雖然係文職,但要湊客
好多時個客叫到,極無聊又冇用都要照做
引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2016-3-9 09:29 AM 發表 查看引用來源

工作,生活,每日都有很多事要處理。如果總有一些事情要被犧牲,那自己選擇是什麼被犧牲,心會舒服一些。

就算工作上也如是。分開重要,不重要,緊急,非緊急。緊急又不重要,就先犧牲。

http://n2.hk ...

引用:
原帖由 可可queena 於 2016-3-9 07:37 PM 發表 查看引用來源
我份工雖然係文職,但要湊客
好多時個客叫到,極無聊又冇用都要照做
這樣的工種極不利進修...

可選擇客人的數目嗎? 好像又是選擇題。

咁放工時間我又唔駛ON CALL
只係覺得最近D客愈來愈癲
都唔知係咪個市唔好,要搵野發洩下
引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2016-3-9 08:01 PM 發表 查看引用來源

這樣的工種極不利進修...

可選擇客人的數目嗎? 好像又是選擇題。

推。

我未諗到點樣發展呀!
情人節的事拖到清明都過埋:smile_o03:
引用:
原帖由 tom.care 於 2016-4-5 11:06 AM 發表 查看引用來源
推。

好可愛的故仔

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆