上一頁下一頁
發新話題

懷疑老婆出事,點解決?

收藏  |  訂閱
216  49.9k

引用:
原帖由 christybaby 於 2015-3-8 01:43 AM 發表 查看引用來源

緊係唔係叫你著老西開工啦,其實平時注重下自己儀容,唔開工時會適量裝扮下,唔好太麻甩,咁已經好好
有時女人唔係要d咩禮物,而係想感覺你仍然愛佢,仍然會當佢係寶咁錫咁氹,同埋女人都係鍾意聽甜言蜜語
...
個什麼還完APPS 講比樓主知邊到揾, 等樓主得個知字, 外面攪成點!

係追緊定扑左, 唔想再凶佢, 上面講得啱, 開車揾食好危險!

其實應該以其人之道還其人之身

祝師兄好運

私家偵探

引用:
原帖由 amk113 於 2015-3-8 12:52 AM 發表 查看引用來源

兄台,你咪再係度左諗右諗啦,時間決定好多野
你仲係度估估吓唔行動,本身你老婆未做都拖到做左
鼓起勇氣,直接同佢傾啦,講出你嘅不安,話佢知你幾愛佢,頭家幾重要
另外,你話本來佢都冇做野, ...
多謝師兄關心!岩岩同老婆做完2次傾左陣。內容無提到whatsapp,只係話我覺得你果行D人好複雜,不如唔好做,或者轉行。
咁佢好驚訝問「下點解,毛啦啦咁講」
咁我唔懂點解釋好,想直接講又up唔出,我吞吞吐吐話自從你做野之後好似變左,你係咪有咩野瞞住我?
佢話你係咪仲嬲我果晚飲到貓哂丫,我以後都唔會飲啦,無野嫁,佢地個個都有女朋友嫁,點會睇得上我丫。
咁我話咁你即係想繼續做?
咁佢話唔做,你話我做咩好?你介紹俾我啦!
咁我又up唔出,佢話做住先好無老公,咁難得同公司同事熟落,搵到份好先轉啦!好無?

之後我想up重點,但都up唔出,唉,傾定=無傾過

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-8 04:35 AM 發表 查看引用來源
多謝師兄關心!岩岩同老婆做完2次傾左陣。內容無提到whatsapp,只係話我覺得你果行D人好複雜,不如唔好做,或者轉行。
咁我唔懂點解釋好,想直接講又up唔出,我吞吞吐吐話自從 ...
做保險同同事熟其實冇咩用, 係可以教下你野咁啫, sell野始終係靠自己, 你老婆做左幾耐搵幾錢個月?

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-8 04:35 AM 發表 查看引用來源
咁我唔懂點解釋好,想直接講又up唔出,我吞吞吐吐話自從 ...
其實咁樣都已經算傾左了,因為已俾左個訊息佢知,你已經發覺大家之間好似出了點問題,其實無講重點都係一件好事,個人建議你由現在開始,都唔好再提任何有關你老婆可能出去偷跳的事情,當佢係之前未同你結婚嘅佢,不停氹吓佢,錫吓佢,多啲wts佢,佢放工返嚟多啲同佢傾吓計,或者你可帶埋個女去接佢收工,總之令佢知道你係好愛佢嘅嘢都全部都去做哂,希望佢記得返自己有個家,有個好老公,有個乖乖女,呢啲叫打心理戰,至於後果如何,一切就睇你哋大家嘅做化,和大家之間嘅感情去到邊度,其實我都係過來人,我非常明白知道你而家嘅感覺,記得記得,就算最後要分手,都唔好講啲傷害大家嘅說話,因為你哋之間有個女,在未來的時間裡仍要有很多的聯繫,而我睇完你呢段說話,我覺得都未去到好惡劣嘅地步,心~盡量給他知你的心意,努力去維繫修補關係吧!

其實如果你直接問佢,迫虎跳牆,好大機會受傷的都係你自己, 如要再討論,應該避重就輕,暗示俾佢知就算了,年青時候的我,和前妻都發生同你一模一樣的事情,以前自己幼稚,咩都要尋根究底,同佢切切實實傾完她便走了,所以我才建議你打心理戰,盡量去愛錫佢,諗辦法唔好俾咁多時間佢,要佢盡媽媽嘅責任照顧囡囡,但故事都不可一概而論,你應該仍有機會留得住老婆。

還有一點,你唔好再諗什麼你幾辛苦賺錢回來養家,這是你必須的責任,係唔應該需要人嚟欣賞你,你應掉轉頭諗吓,個女人跟得你,犧牲自己的青春,犧牲自己生完bb後身體的改變,其實佢付出嘅絕不俾你少,如你有咩諗唔明或者都可pm我講吓,幫到嘅我都會幫和俾吓意見你。

不作猜測。

只係想講,職場上嘅人妻,偶然確係興同異性玩曖昧。

原因未必同你諗嘅嗰味嘢有關。

或者想證明自己仍有吸引力。

但當然,作為男人,亦唔好諗得太天真。

總之,趁目前情況未崩壞之前,再試吓說服老婆辭職,轉場再撈。

講真,如果佢係清白嘅話,唔應該會太留戀。

唔怕得罪講句,做得保險業,九成都係不學無術之徒,做呢行人工奀而流動性大。東家唔打打西家,我唔覺得你老婆有咩理由唔接受轉場。

十居其九!家下通街狗公,正所謂有食唔食,罪大惡極!條女送到埋嚟,真係唔食唔比面喇!:smile_38:
引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-7 08:26 AM 發表 查看引用來源
近排我懷疑我老婆好似有D野暪住我,但又問唔出口。
我同老婆識左6年左右,當年係機鋪識,係荷里活戲院門口間機鋪識添,當年大家一見鐘情,一撻就著,拍拖兩年,其實我老婆身材普通得B級,但就瘦底,當年打算行下 ...

如果同個男同事有野不會送佢返來

:smile_24:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆