上一頁下一頁
發新話題

懷疑老婆出事,點解決?

收藏  |  訂閱
216  49.9k

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-7 10:36 PM 發表 查看引用來源
我想問下如果我直接試老婆,同佢不如我地離婚,睇下佢有咩反應,咁樣會唔會太過份?
咁倒不如掉轉頭,去返一個屬於你們以前好sweet嘅地方,話你好懷念你地以前嗰種感覺,再問佢可唔可以陪你繼續尋找以前大家一起的開心快樂

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-7 10:36 PM 發表 查看引用來源
我想問下如果我直接試老婆,同佢不如我地離婚,睇下佢有咩反應,咁樣會唔會太過份?
離婚 呢兩個字唔係最好関口都唔好講出口,,,大忌:smile_o04: 怕你講左 本黎無事變有事.,.

咁我點講?
直接話我曾經發現你係廁所玩whatsapp,但又del左,到底有咩野瞞住我?

如情況繼續惡劣,去講離婚,不如少說話多做事,帶埋囡囡返你阿媽度暫住,看看佢會有咩反應

話自從佢做左呢份工你個心好似怪怪地好唔定,,緊係覺得有D唔多妥 但又唔知點講好 ..
呢個時候 佢實問你點解 你咩慢慢講囉 比如你見佢係廁所甘耐 等等....記住唔可以上火..
最後 勸佢轉工 為左個家 為左你個心可以安定..大概甘啦,,
睇你臨場發揮....

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-7 10:49 PM 發表 查看引用來源
咁我點講?
直接話我曾經發現你係廁所玩whatsapp,但又del左,到底有咩野瞞住我?
呢啲完全一句都唔可以講,只可以話大家呢輪好似有啲問題,問佢覺唔覺,睇吓佢會點講,切記切記,不要提佢瞞你嘅嘢,否則你輸緊

直接攤牌,一了百了。
你一日唔開聲問,一日都會喺度胡思亂想。與其估估下,不如直接了當。
何況刻意打草驚蛇,睇下佢咩反應都好,如果佢個心喺你度,應該會收斂下

無錯...一定唔可以講偷睇過電話既事....佢只會更加將你信任度拉到最低...偷睇私隱係犯大忌

回覆 110# 的帖子

完全同意呢位師兄所講, 吾洗一去去到甘盡, 逐步泥

引用:
原帖由 王子基1988 於 2015-3-7 10:49 PM 發表 查看引用來源
咁我點講?
哈哈, 好似d 八婆發現老公有外遇咁!

死佬晚晚we chat銀行唔見左十幾萬, 返黎又唔講野, 一收到電話急閃.......

跟手上網問, 比啊媽知以後麻煩............

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆