上一頁下一頁
發新話題

人妻嘅煩惱~尋人夫爸

收藏  |  訂閱
381  29.3k

引用:
原帖由 sweet~bb 於 2015-3-12 12:50 PM 發表 查看引用來源
瞓醒覺爆咗pm,唔好再留wechat俾我啦,我無wechat嘅。
有好多師兄認真俾suggestion,thanks!
如果你唔駛做,咁生個小朋友都好,有寄託,好過無無聯聯

hi,我有的是時間

引用:
原帖由 sweet~bb 於 2015-3-12 12:50 PM 發表 查看引用來源
瞓醒覺爆咗pm,唔好再留wechat俾我啦,我無wechat嘅。
有好多師兄認真俾suggestion,thanks!
睇下雙方想唔想真係生小朋友要諗清楚,因為有咗小朋友生活又唔同

大家傾下最實制

兩公婆坐底開心 討論
好過系到胡思亂想!

引用:
原帖由 小福星 於 12/3/2015 02:44 PM 發表 查看引用來源

我係人夫,pm我

識計數。便宜老竇唔怕做。

你好似係處理緊兩個問題:
(1)同老公很少性生活
(2)究竟好唔好要BB

我覺得你要先處理左(1),先致可以處理(2)囉。

你話結左婚幾年,但你地係埋一齊幾耐喇? 你老公做什麼工作? 工作時間長嗎?壓力大嗎? 呢D都有可能影響兩個人的關係,也影響性生活。 可能兩個人需要找時間多聊天、多溝通。 不一定是要直接傾性生活,可以從生活、工作傾起,爭取休息的時間,安排時間去一下旅行,放鬆心情,都會有幫助。

至於好唔好要BB,我同意好多師兄的看法,最緊要兩個人之間有共識。 生BB係會帶來很多生活的轉變,影響的係生活多過性生活,兩個人的生活節奏、作息時間、以致財務都要重新安排。 但家裡有個小孩是一件很開心的事,絕對係值得的。 在香港養一個小孩確實是很貴,但只要適當的調節生活,總可以處理。

每個人的經驗和經歷不同,我就可以告訴你,我不覺得女人生小孩後,在性生活上會不能夠滿足老公或者伴侶。 我跟老婆之間無呢個問題,我過去的SP、女朋友裏亦有不少係順產生過BB,我地都好愉快,有一兩個仲緊到不得了。 其實要在性生活裏滿足,鬆還是緊亦唔係唯一的衡量標準,兩個人之間的配合、感情,會更加重要。

所以,我話要先處理(1),先致處理(2)囉!

引用:
原帖由 sweet~bb 於 12/3/2015 08:24 發表 查看引用來源
:smile_41:結咗婚幾年,又唔使返工,諗緊好唔好生小朋友。
但又驚生完影響性事喎,有做咗爸爸嘅人夫傾下就好啦~
老公放工日日都話攰,好耐無攪啦,都唔知係咪唔得。
having a baby at home did not affect me and my wife in terms of sex life.  however, disagreements developed as to how to raise the baby. From which kindergarten, to local school or international school, tuition, kumon maths, etc.   Such disagreements affect sex life, as I no longer want to get laid with a person who disagrees with you in each and every single aspect in life.

引用:
原帖由 sweet~bb 於 2015-3-12 08:24 AM 發表 查看引用來源
:smile_41:結咗婚幾年,又唔使返工,諗緊好唔好生小朋友。
但又驚生完影響性事喎,有做咗爸爸嘅人夫傾下就好啦~
老公放工日日都話攰,好耐無攪啦,都唔知係咪唔得。
情況同我差唔多咁

快D生啦

人夫到⋯
個人感覺、生唔生好睇你地自己喎!
不如你試吓主動 d

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆