上一頁下一頁
發新話題

關於SL嘅資格 II P1#1, 2, 4 p72 update P133 #1986 涅槃重生嘅火鳳凰

收藏  |  訂閱
2.5k  54.1k

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 10:58 PM 發表 查看引用來源
如果要搏, 點解唔試下分手, 搵個第二個?
其實係生活上悶左。。。
並唔係感情上出問題。。

引用:
原帖由 飛機思 於 2015-1-21 11:02 PM 發表 查看引用來源

呢個我曾經解釋過。。。哎,又逼我做復讀機。。

放手一搏,得就得,唔得翻順德。講就講得輕鬆。

但其實對方並無咁差,差到要放手。

而你,只不過係欠缺咗塊拼圖,而你會唔會為一塊可填補 ...
你一講番順德, 我就明白了

我情況同你好相似,

但我遇到既拼圖, 多數都有D唔太合理既期望, 或者佢地佔有慾太大, 最終冇辦法keep得到, 甚至有D最後朋友都冇得做

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 11:32 PM 發表 查看引用來源

你一講番順德, 我就明白了

我情況同你好相似,

但我遇到既拼圖, 多數都有D唔太合理既期望, 或者佢地佔有慾太大, 最終冇辦法keep得到, 甚至有D最後朋友都冇得做
佔有慾,無問題。但當影響到對方嘅另一半,或者有打算考慮放棄原配。出事,斬纜趁早。

曾經有個汪汪都話過我佔有慾好強,嗯,佢都係,佢話咁樣好幸福,其實不然。當佢心有異己嘅時候,就會覺得有壓力有束縛,就會想後退。但某一方唔專一,呢種佔有慾就會變質,就會成為藉口。

嗯,扯遠咗。sl都要有自己嘅bottom line同共識。

引用:
原帖由 normalone 於 2015-1-21 11:03 PM 發表 查看引用來源

唔好Sor, 我自己問題,唔關人地事。
師兄師姐就唔係,最多都係狗公一枚。
引版人來人往咁耐,一路都係睇。最多呃少少水吹一排又閃。
我又唔係女,又無圖。講,其實係無謂,亦唔會有人理。

如果你人生大部分 ...
咁,揾個適合嘅post吐出嚟咯,我呢度歡迎師兄不吐不快。而且呢度,少甜,有心人會仔細閱讀,會有知音人。

非黑即白,太剛接,燒到身邊人,改緊。。

引用:
原帖由 飛機思 於 2015-1-21 11:41 PM 發表 查看引用來源

佔有慾,無問題。但當影響到對方嘅另一半,或者有打算考慮放棄原配。出事,斬纜趁早。

曾經有個汪汪都話過我佔有慾好強,嗯,佢都係,佢話咁樣好幸福,其實不然。當佢心有異己嘅時候,就會覺得 ...
都要路遙先知馬力, 有D女人天生會扮得好理性好堅強來取悅/配合個男人, 但時間一耐左, 就變到成個小朋友咁, 好嗲好依賴, 通常咁就差唔多係時候byebye

引用:
原帖由 normalone 於 2015-1-21 11:10 PM 發表 查看引用來源

可能你好理性,計算好好多結果。
感情上, 你可能都會比較現實?
或者,我好應該向你學習一下。
男人老狗, 緊係理智D架啦

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 11:54 PM 發表 查看引用來源

都要路遙先知馬力, 有D女人天生會扮得好理性好堅強來取悅/配合個男人, 但時間一耐左, 就變到成個小朋友咁, 好嗲好依賴, 通常咁就差唔多係時候byebye
其實有時唔係扮,係現實逼人。。。只有強悍偽裝自己,邊個女人唔想溫柔?但殘酷現實話比佢地,或者我地知,女人只能靠自己。。

當遇到個可以保護你,呵護你嘅,為何不放下偽裝,交換溫柔?

引用:
原帖由 飛機思 於 2015-1-21 11:45 PM 發表 查看引用來源

咁,揾個適合嘅post吐出嚟咯,我呢度歡迎師兄不吐不快。而且呢度,少甜,有心人會仔細閱讀,會有知音人。

非黑即白,太剛接,燒到身邊人,改緊。。

http://n2.hk/d/images/r10/ ...
如果你真係非黑即白就唔會容許有SL/SP 啦, 你或者只係荷爾蒙分泌旺盛, 情緒/慾望比較強烈, 所以先有需要SL/SP

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-22 12:12 AM 發表 查看引用來源

如果你真係非黑即白就唔會容許有SL/SP 啦, 你或者只係荷爾蒙分泌旺盛, 情緒/慾望比較強烈, 所以先有需要SL/SP
睇清楚,我講咗。。。你真係好撚唔留心。

sl係我唯一嘅灰色地帶。

係都要我重複。

同埋,荷爾蒙分泌旺盛,係咪即係話狗乸啊咁?

引用:
原帖由 飛機思 於 2015-1-22 12:20 AM 發表 查看引用來源

睇清楚,我講咗。。。你真係好撚唔留心。

sl係我唯一嘅灰色地帶。

係都要我重複。

同埋,荷爾蒙分泌旺盛,係咪即係話狗乸啊咁?

Good hahaha

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆