上一頁下一頁
發新話題

關於SL嘅資格 II P1#1, 2, 4 p72 update P133 #1986 涅槃重生嘅火鳳凰

收藏  |  訂閱
2.5k  54.0k

引用:
原帖由 3P2Q 於 2015-1-21 10:47 PM 發表 查看引用來源

個心sweet左,自然會笑多左,
開心係會傳染的
笑一笑, 世界更美麗

但當你個SL令你失望既時候, 你會唔會更加討厭自己, 討厭個SL, 同討厭你另一半, 世界係咪更加灰?

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 10:53 PM 發表 查看引用來源

但當你個SL令你失望既時候, 你會唔會更加討厭自己, 討厭個SL, 同討厭你另一半, 世界係咪更加灰?
咁呢個世界無包生仔嘅。。唔開心,都係生活中所需嘅調味劑。

upset過才會懂得快樂嘅珍貴。

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 22:53 發表 查看引用來源

無人知未來如何,所以只有放手一搏,

引用:
原帖由 normalone 於 2015-1-21 10:45 PM 發表 查看引用來源

其實呢個post有D沉重
狀態好差嘅我,有時都避免睇咁深入,或者講太多。
不過呢下,真係好好笑。

no offence, 有時,有D人嘅一生,真係直來直往好簡單。
不過世界太紛亂,太簡單,有時又未必好 ...
曾經有人話過我,我嘅世界太簡單了。直來直往,只有黑色和白色,沒有灰色地帶。咁其實咁嘅我,好開心。

而sl, 或許就是我,人生唯一嘅灰色地帶。。

如果要搏, 點解唔試下分手, 搵個第二個?

引用:
原帖由 normalone 於 2015-1-21 10:45 PM 發表 查看引用來源

其實呢個post有D沉重
狀態好差嘅我,有時都避免睇咁深入,或者講太多。
不過呢下,真係好好笑。

no offence, 有時,有D人嘅一生,真係直來直往好簡單。
不過世界太紛亂,太簡單,有時又未必好 ...
我係比較理性, 但我既人生一直都唔係直來直往咁簡單

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 10:58 PM 發表 查看引用來源
如果要搏, 點解唔試下分手, 搵個第二個?
呢個我曾經解釋過。。。哎,又逼我做復讀機。。

放手一搏,得就得,唔得翻順德。講就講得輕鬆。

但其實對方並無咁差,差到要放手。

而你,只不過係欠缺咗塊拼圖,而你會唔會為一塊可填補嘅拼圖放棄所有?

起碼,我唔會。我同我男友,係soulmate, 係精神伴侶。no sex都可以好溫馨,咁點?係咪要博一博,單車變摩托?

引用:
原帖由 飛機思 於 2015-1-21 10:51 PM 發表 查看引用來源

sorry ar師兄...or師姐?

無諗過帶比你沉重嘅感覺。。

只不過,遇到太多嘅時候,有感而發。

其實當出到第二第三part嘅時候我都hard feeling緊。但勝在呢度"同道中人"多。。所以開 ...
唔好Sor, 我自己問題,唔關人地事。
師兄師姐就唔係,最多都係狗公一枚。
引版人來人往咁耐,一路都係睇。最多呃少少水吹一排又閃。
我又唔係女,又無圖。講,其實係無謂,亦唔會有人理。

如果你人生大部分係非黑即白,恭喜你。
咁樣未必係簡單,不過我相信好多野會相對地容易面對。
灰色,好好享受。
因為灰色就係黑白加埋嘅結果。

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 10:53 PM 發表 查看引用來源

如果只係短暫有此感覺,都算正常,
但感覺太長或有世界未日的感覺, 你應該係行錯方向。。。

引用:
原帖由 pk56 於 2015-1-21 11:01 PM 發表 查看引用來源

我係比較理性, 但我既人生一直都唔係直來直往咁簡單
可能你好理性,計算好好多結果。
感情上, 你可能都會比較現實?
或者,我好應該向你學習一下。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆