上一頁下一頁
發新話題

有關sp的隨想

收藏  |  訂閱
348  28.6k

引用:
原帖由 索菲lala 於 2015-3-9 04:33 PM 發表 查看引用來源
you make my point...
所以我都開始唔會好似以前咁癲...
雖然仲有keep住同sp既關係
但已經唔會好似以前咁想搵更加多
以前有幾癲?
人慢慢大個就會開始抽身
始終我覺得呢種關係總有一日要結束
投入太多會好易沉船 會傷到自己
有時比佢慢慢淡忘或者做返朋友係件好事_

引用:
原帖由 tony815 於 2015-3-9 05:05 PM 發表 查看引用來源
個人覺得sp系一個知己,你同佢真系可以無所不談,可能就系明知大家雖然親密但又一定會有距離,所以先可以禁,總之只要大家講好,可以好激情,好親密,玩咩都得,講咩都得,激情之後兩個人互相抱住享受對方既體଄ ...
agree with that
好認同 "雖然親密但又一定會有距離"但係無所不談都好在乎對方性格 相處之道可以做到知己 無所不談係一個bonus!

引用:
原帖由 小小的太陽 於 2015-3-9 05:17 PM 發表 查看引用來源
調轉頭咁諗 ons sp大家點介定

我會介定ons為第一日認識就去上床 冇咩深入交流下就發生左關係
而發生關係後就唔再搵對方

而sp 係有基本的認識下發生關係 而且維持一段時間
有溝通有交流係一件好事
但未必係必須條件

引用:
原帖由 sorsorying 於 2015-3-10 12:29 AM 發表 查看引用來源
我有一個sp,因為識左而家呢個男朋友,我係半年前決定唔搵佢。但上星期係男朋友工作附近撞見返佢,我同佢上星期偷偷見面,雖然咩都無發生,但諗返好多舊有片段.... 我而家好忐忑>_<

http://n2.hk/d/images/r1 ...
加油﹗ 希望你可以踏出新一步
忘記過去 好好同現任男友相處

往事只能回味 要好好面對將來﹗

引用:
原帖由 charmaine2928 於 2015-3-9 02:05 PM 發表 查看引用來源
我估...
女既唔多唔少想搵d有感情既做SL
但男可能只求一篤,所以搵sp
agree.
始終好多女仔都係感情生物
好少純粹為性而同一個男仔發生關係

最多可能情緒低落時想搵人慰藉
但係我覺得SL最終都會傷害到女方
當投入感情但無疾而終 我諗女方會係比較hurt果一方
就算之前有compromise都好難抽離本身的感情

引用:
原帖由 charmaine2928 於 2015-3-9 02:09 PM 發表 查看引用來源
我答句訕...
嗱...
有d真係想即call即出即搞,搞完之後出左酒店向左走向右走,之後無野唔好call唔好chat...
個感覺...好似送外賣...:smile_19::smile_19:
遇人不淑
可能你要認識對方係咩既男人先好進一步
當然有d男人都好識呃人啦:smile_27:

引用:
原帖由 Norwegian_wood 於 2015-3-10 12:44 AM 發表 查看引用來源

加油﹗ 希望你可以踏出新一步
忘記過去 好好同現任男友相處

往事只能回味 要好好面對將來﹗
謝謝啦。你一次過回覆所有留言,真係辛苦哂😂😂😂

回覆 39# 的帖子

我以前都有過SP, 但經已和和平平咁分開咗。最近喺街到撞到, 大家點頭微笑及寒暄一番, 亦同你一樣諗番起以前雙方既可以好似知已咁無所不談, 係床上面又可以互相得到歡樂。

我覺得雖則SP擺明車馬以性行先, 不過相互可以坦誠溝通絶對可以令件事發展得更理想, 大家可以無所不談, 工作, 家庭甚至與另一半既相處都可以攞出黎講, 可能大家既connection較少, 更可以暢所欲言, 亦因為雙方坦誠, 雙方更會可以為見面相聚而互相遷就, 更會將心中既性慾望或者幻想講出黎, 務求响交歡時可以滿足到對方。

無移, SP以性為目標, 但若果只得性, 雙方好快會悶, 關係亦可能好快完結, 最後亦可能只剩下空虛, 無所不談反而令個關係更持久。

引用:
原帖由 Norwegian_wood 於 2015-3-10 12:47 AM 發表 查看引用來源

agree.
始終好多女仔都係感情生物
好少純粹為性而同一個男仔發生關係

最多可能情緒低落時想搵人慰藉
但係我覺得SL最終都會傷害到女方
當投入感情但無疾而終 我諗女方會係比較hurt果一方
就算之前有comprom ...
係,最無奈係同SL見完面,返回現實世界...
而呢d關係,女方通常比較難抽心

引用:
原帖由 Norwegian_wood 於 2015-3-10 12:48 AM 發表 查看引用來源

遇人不淑
可能你要認識對方係咩既男人先好進一步
當然有d男人都好識呃人啦:smile_27:
Touch wood我未去到咁worst...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆