上一頁下一頁
發新話題

有關sp的隨想

收藏  |  訂閱
348  28.6k

引用:
原帖由 sorsorying 於 2015-3-11 07:58 PM 發表 查看引用來源

我都覺得係心癮
但過往既關係,係得呢個我會想繼續keep @-@
我本來認為可以同男朋友走到老
但很多因素下,我漸漸覺得距離好遠
佢話要我等到佢30歲,天啊!到時我都28喇!
呢個風險似乎太高了 (°_°)
女人 ...
dont stay in your comfort zone and choose someone who may not be suitable for you
some of my friends stay with their boyfriends for many years and when the girls are 27,8, they think they have to marry them
as they dont have other choices in their age.
choose someone who share similar value and thoughts with you, i think the relationship can last forever

but certainly, communication is very important. your boy may change for you. Talk with your boyfriend la and tell him what you think!!!

引用:
原帖由 colourwolf1 於 2015-3-11 10:53 PM 發表 查看引用來源

the best news I have heard that you have not walked down your grave... ha ha ha.  actually marriage can be much better.  have faith!
i still have faith in marriage. its just another stage in life.
it would be a transcedence if you can choose a good partner. at least thats what i think  hahaha

引用:
原帖由 小小的太陽 於 2015-3-11 11:15 PM 發表 查看引用來源

其有大家對個話題有興趣 傾下講下就好易去
如果話俾sp傷害 我唔係未試過 但唔係情傷
而係我唔明白 當sp唔得閒既時候佢都控制我唔俾我去玩(大家可能接受唔到 真係有女人性需大過所有野 )但有段時間我唔識去處理性 ...
i see.
最緊要係知道遊戲規則同埋要互相尊重
呢種關係唔係任何COMMITMENT
我諗雙方都冇權力去控制對方

不過情感上
男人想女仔唔同其他男仔玩 大部份係出於控制慾、權力 小部份係因為對個女仔有左感覺
女仔想男仔唔同其他女仔玩 大部份都係出於感情
我自已睇法吧

引用:
原帖由 Norwegian_wood 於 2015-3-12 12:38 AM 發表 查看引用來源

hahaha. you are smart.
i think i know what you are saying
你就係佢?唔怪得咁似...

點解唔搵反個伴侶?

引用:
原帖由 colourwolf1 於 2015-3-11 04:31 PM 發表 查看引用來源

我結婚後更衰的原因比較簡單。I know exactly why my soul mate is not the one at home, but that's another story...
same here.... 我知屋企果件一定唔1係我soul mate...... 反而同SL可以無所不談....

支持

雖然我未有過SP既經歷

但我都認為c hing講得好有道理

回覆 108# 的帖子

我覺得對於女人黎講, 悶+同伴侶無火花+沉悶既性生活係好容易令自己對他人產生好感, 礙於唔想放棄依家既另一半, 就容易有SP/SL

最初抱著玩下或者有人調劑下既心態, 但若心態處理得唔好, 就好易沉船, 正如電影"雛妓"中的女主角般, 將原本既交易混淆, 令自己泥足深陷

我覺得SP其實似一對志趣相投既知己般, 雙方對鍾意性+傾到計就行埋, 當然, 要抱著一個軀体, 好感亦都要有, 如果雙方可以處理得宜, 我覺得SP真係可以填補伴侶既不足, 在身體與心靈上多份慰藉

我都覺得能與一個人玉帛相見, 赤裸裸咁傾計係一件幾開心既事

回覆 117# 的帖子

我曾有個SP, 早期亦都會諗想佔有佢....

但人大咗, 我又覺得搵SP並非想控制多樣野, 而係想從中得到另一份慰藉, 係伴侶比唔到既

同SP之所以能暢所欲言, 甚至喺床上面肯表現出放蕩既一面, 都係因為大家無做情侶既壓力, 亦唔會因為SP某D性格或行徑與你想像中有落差而失望繼而影响雙方感情, 所以對SP應該放開懷抱, 無謂令雙方有壓力, 先至可以享受到果份閞係

女人要有SP易過男人多多聲, 要搵個大幹一場未必好難, 但要搵個溝通到又肯keep著依個關係既就可能難少少了

引用:
原帖由 Norwegian_wood 於 2015-3-12 12:52 AM 發表 查看引用來源

i see.
最緊要係知道遊戲規則同埋要互相尊重
呢種關係唔係任何COMMITMENT
我諗雙方都冇權力去控制對方

不過情感上
男人想女仔唔同其他男仔玩 大部份係出於控制慾、權力 小部份係因為對個女仔有左感覺
女仔 ...
甘其實男人都唔想同人分自己個女人架啦  特別食開有感情  真係要自我控制心態

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆