Support File - 012 Install Windows 請按Next ...

收藏  |  訂閱
13  2.0k

Support File - 012 Install Windows 請按Next ...

網絡世界起步初期, 我仍是學生時代。很多時都有朋友找我整電腦, 而這次是一個19歲女網友 - Rachel, 她是我第二個見的網友。初期我們由Chat rm > 筆友 > ICQ > 電話 > 約我整電腦, 這個名字不知道為何總給人覺得是喜愛夜蒲D fd, 長長的金毛+髮夾是她的標記, 還有她很浮凸的胸。那年代金毛被形容得很壞, 警察行過見到就即查果類。樣子有點像 "戀心" MV 中的相川七瀨, 而初時覺得她是個怕羞女生, 或許溝通上都局限於文字, 但樣子卻不文青。

當年整電腦最老土都係format 重裝, backup 最緊要keep 返d 相同文件, 第二重要竟然係ICQ history。在我install windows其中有一part 有排等 , 我感覺到背部有一對軟錦錦的胸壓了過來。而我沒有動作, 同時windows 亦未有next next next 給我按下。Rachel 好像 loading 緊什麼似的, 不知道是不是等待我next 。。。時間好像停頓了, 看著未load 完的bar 我完全不懂反應。理智的左腦有一把聲音告訴我, 我是來整電腦的, 要專心一點! 右耳隨即感覺到有一陣輕輕的風吹來, 只可惜我當時未知道這有特別意思, 我的耳原來是絕緣體, 完全沒有反應給對方。

那大牛龜Mon 上終於有next 給我按,快快手攪掂看到藍天綠草,裝埋ICQ走人。呢個時候佢拉開我運動褲的繩,然後想拉下之際,我Stop 左佢。部電腦整好曬後,佢拉左我落地,大家面對面很近凝望了半分鐘。此刻電話突然響起,係時候回家了, 說句先走, 部機ok 架啦!! 隨即起身走人, 出門後聽到:「2個字粗口+啦!」

其實我真係罪大惡極? 不過話曬我當時仍是處嘛!

ps: 有機會再寫有關呢個女仔的下文(待續)

勾起了我icq年代的回憶,戀心個mv我好有印象,除咗因為隻歌真係好hit,個mv仲係以一個亡命天涯情侶為題嘅故事方式演繹,最後因為個女仔唔想再過呢種亡命天涯嘅生活,自己報警。

引用:
原帖由 Opentheday 於 2015-8-30 09:58 PM 發表 查看引用來源
勾起了我icq年代的回憶,戀心個mv我好有印象,除咗因為隻歌真係好hit,個mv仲係以一個亡命天涯情侶為題嘅故事方式演繹,最後因為個女仔唔想再過呢種亡命天涯嘅生活,自己報警。

http://n2.hk/d/images/r10/mob ...
真係好正, 果時我不停聽。

icq 年代我反而唔多識到人...

引用:
原帖由 天空之鏡 於 2015-8-30 11:38 PM 發表 查看引用來源

真係好正, 果時我不停聽。

icq 年代我反而唔多識到人...
我嗰時都係成日聽,覺得首歌好聽個mv又正。...

引用:
原帖由 Opentheday 於 2015-9-1 02:22 AM 發表 查看引用來源

我嗰時都係成日聽,覺得首歌好聽個mv又正。...

近來有冇咩MV 聽緊?
我 loop 緊胡鴻鈞 - 化蝶

引用:
原帖由 天空之鏡 於 2015-9-3 12:21 AM 發表 查看引用來源

近來有冇咩MV 聽緊?
我 loop 緊胡鴻鈞 - 化蝶
好耐無聽歌,想去睇畫劇,想去睇戲,好悶。

引用:
原帖由 Opentheday 於 2015-9-3 03:47 AM 發表 查看引用來源

好耐無聽歌,想去睇畫劇,想去睇戲,好悶。

我都想啊~~

引用:
原帖由 天空之鏡 於 2015-9-3 11:30 PM 發表 查看引用來源

我都想啊~~
咁你約下d女仔去睇啦,我唔舒服先出唔到街ge…

引用:
原帖由 Opentheday 於 2015-9-4 02:51 AM 發表 查看引用來源

咁你約下d女仔去睇啦,我唔舒服先出唔到街ge…

等你!!!

我果邊POST 終於200 頁收左檔, 但大家沒有來這邊支持

引用:
原帖由 天空之鏡 於 2015-9-4 11:40 PM 發表 查看引用來源

等你!!!

我果邊POST 終於200 頁收左檔, 但大家沒有來這邊支持
點解要擺過呢邊?唔擺去愛情故事?你放呢邊d人會誤會。

前往最後回覆