上一頁下一頁
發新話題

多年前與中學MISS一段曖昧關係 - UPDATE 放榜part 3 #1224 目錄 #1

收藏  |  訂閱
1.3k  117.2k

這幾天小田和正"突然而來的愛情故事"不繼係腦內響起,仲要不自覺地唱。
"東京愛的故事"講一個5 角戀故事,關我同MISS G什麼事呢?
我不是元治,更不會是三上,她也不是莉香,里美同尚子。
點解重溫時會想起MISS G?因為這是我送給她的禮物,是第一份,亦是唯一的一份禮物。
可能你地會覺得一份三盒䤸影帶做禮物?有無攪錯呀,咁無誠意,份禮物咁HEA。
如果我送其他禮物,基於身份上問題,我相信佢係唔會收。我亦相信一份好的禮物係在乎誠意同心思。

聖誕假期,除左返去攞筆記外,仲有一日唔記得咩事返去搵MISS G。
當日入到教員室,除左MISS G外仲有人妻MISS係到(好彩無個隻鑽地鼠)。
那段日子柴門文的漫話好紅,好多都改編成日劇。而這些日劇係香港都好紅,由愛情白皮書,同班同學,當然唔少得東京愛的故事。
那年聖誕,亞視重播東京愛的故事。我同人妻MISS 講邊開,原來佢都有睇,討論劇情。
MISS G只係睇過愛情白皮書,無睇東京愛的故事。聽到我同人妻MISS講到好好聽,佢又想睇,但已播左幾集唔知開頭係點。

這套劇我唔係第一次睇,第一次睇完好正。到知道佢會重播時就決定錄起重溫,(讀書又唔見會重溫)仲要係飛晒廣告那種。

聽到MISS G想睇就同佢講我有錄起。佢好開心咁話可唔可以COPY一套俾佢,我諗都唔諗就答應左。
但問題跟住出現,唔係我無錄,而係我何來兩部錄影機呢?錄影機唔係咩貴價東西,但一個屋企係唔會有兩部同一時間存在。做多一部COPY就係用到兩部機先可以。咁去邊班多部呢?(真係做功課唔見咁勤力)為有四出問親朋戚友睇下借唔借到喇。好好竹彩地有人玩機,多左部唔要,就同佢借用。

好不容易等到13集完結。立即就買錄影帶開工。那時係會試過,睇埋聲畫質素,不斷TUNE ,TUNE到好為止先過。這個動作反反覆覆做左好多次,真係誠意之作。

完成左送到MISS G手已過左聖誕,變左做元旦新年禮物。
佢收到好開心,仲話要返去即刻睇。個刻唔止佢開心,我仲開心!
之後我地有討論過入邊的內容,估唔到係佢都係討厭里美。

點解我知?因為我同MISS G有段時間係每晚都會講電話,而且唔係一,兩句說話,而係一,兩個鐘那種,有如情侶般有講不完的話題。

後記: 人妻MISS 知我有兩部錄影機後就請我幫佢過佢餅結婚錄影帶。我都認承左佢,因為唔係佢,我都唔會送到份禮物俾MISS G

伊健版 - 廿世紀戀人們 https://www.youtube.com/watch?v=-HIAEkVvMkc

小田和正版 - 突然而來的愛情故事 https://www.youtube.com/watch?v=uvWJ1-_IC30

引用:
原帖由 chris@hk 於 2015-8-7 08:37 AM 發表 查看引用來源
同粉色乳頭一樣,可遇不可求。
爸爸yoyoyo

引用:
原帖由 bobowong224 於 2015-8-7 01:14 PM 發表 查看引用來源

爸爸yoyoyo

引用:
原帖由 bobowong224 於 2015-8-7 01:14 PM 發表 查看引用來源

爸爸yoyoyo
專心d啦你

引用:
原帖由 哥哥peter 於 2015-8-7 01:15 PM 發表 查看引用來源

專心d啦你

就斷氣喇

引用:
原帖由 chris@hk 於 2015-8-7 11:10 AM 發表 查看引用來源
這幾天小田和正"突然而來的愛情故事"不繼係腦內響起,仲要不自覺地唱。
"東京愛的故事"講一個5 角戀故事,關我同MISS G什麼事呢?
我不是元治,更不會是三上,她也不是莉香,里美同尚子。
點解重溫時會想起MISS G ...
我鍾意戀愛世紀&悠長假期

引用:

爸爸yoyoyo
咁HI?

引用:
原帖由 YanNessIsMe 於 2015-8-7 01:25 PM 發表 查看引用來源

我鍾意戀愛世紀&悠長假期

我鐘意悠長假期多啲。
鐘意幾位配角。
主題曲LA LA LA Love Song又係超正。

引用:
原帖由 bobowong224 於 2015-8-7 01:23 PM 發表 查看引用來源

就斷氣喇
淫工呼吸

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆