上一頁下一頁
發新話題

多年前與中學MISS一段曖昧關係 - UPDATE 放榜part 3 #1224 目錄 #1

收藏  |  訂閱
1.3k  116.9k

引用:
原帖由 Karl0220 於 2015-8-24 08:30 AM 發表 查看引用來源

喂,玩左咁多晚好去做野啦喎,嘿嘿

今日要好好努力

Morning all,又要開始捱五日

引用:
原帖由 chris@hk 於 2015-8-23 12:32 PM 發表 查看引用來源
連玩3晚,明天先更新

早晨!有乜野玩

如果有日你心義的女仔主動約你食飯同知你唔開心陪你,我想你一定會好開心。但如果你知道自己會同這個女仔越走越遠,你還會開心嗎?而你又會怎樣選擇呢?去定唔去?

那刻MISS G企左係我隔離問我的成績。雖然我地係由班主任派成績單,但並唔係係班房取而係教員室取的。我都不知如何講佢知,所以我做左個好型的動作,就係整張接埋俾佢自己睇。我傷心同失落的心情圍繞著我,所以並無看到MISS G的面部表情。間期她沒有說過一句話,不知過了多久,她講左句一齊食LUNCH。這時我覺得這句說話真係勝過萬語千言,就好似插入左,即射,但個女仔沒有怪你,沒有講不好聽說話你聽,只係捉著你的手,望著你,同你講,休息一陣再來一樣,那種WARM係非常窩心。

那天的LUNCH唔止得MISS G同我,仲有人妻MISS,同另幾位阿SIR。全枱只有我一位學生。他們都同平常一樣有講有笑,但我又怎會笑得出呢!好不容易食完LUNCH,MISS G好好人,她不收我錢,但我堅持,當然她敵不過我收下。她問我跟住會去邊到?我的心當時仍然很亂根本就無想過會去那兒,我只係隨口同佢講去大澳。誰不知她竟然話”我陪你”。MISS G你講笑嗎?我只係隨口講,大澳好遠架。當時大嶼山係要撘船先可以入去,連新機場都未,仲要係得慢船,而入到再轉去大澳又要一個鐘以上的車程,所以係好遠。以今日路程約係係香港紅磡坐火車到羅湖再轉和諧號到樟木頭一樣。

老實說,那刻我只係想好好咁靜靜諗下我跟住要點做,並無其他諗法。我一口拒絕左MISS G好意,而且仲沖口而出講左句可能好HURT佢的說話”你唔好咁煩喇,你仲煩過我阿媽”。不知這句說話是否傷了她的心,她同我講”咁好喇,小心啲”。我倆就向左走,向右走。

我真的入了大澳,找到一個海邊,坐在石駁上,喝著啤酒,想著以後會點?我同MISS G仲有無可能一齊?MISS G會唔會同一個中學生拍拖?其他人會點睇我地?佢仲要去另一間學校教書,同學生拍拖攪師生戀,姐弟戀對佢有無影響?可能大家會認為我諗咁多仲咩,又唔係我決定一切。係,仲根本唔到我決定,我這個人係會諗好多關聯問題俾自己去諗,所有時會令自己諗得太多,做成腦暴走出現。坐著,想著,看著日落,我寫了一封不會寄出的信給MISS G。這封信都今日我仲有KEEP住。

今日寫這編文時諗,如果那日我真的同MISS G一齊入大澳,睇住日落,會唔會把持不住同她錫起來呢?而我倆會不會有更引人入性的事發生呢?

放榜完,下回"那些年"

引用:
原帖由 r6654c 於 2015-8-24 08:51 AM 發表 查看引用來源
Morning all,又要開始捱五日

哈,努力呀!

引用:
原帖由 BoyRoy 於 2015-8-24 12:08 PM 發表 查看引用來源

早晨!有乜野玩

都係飲酒,飲酒同飲酒。

期待下一回

引用:
原帖由 chris@hk 於 2015-8-24 04:07 PM 發表 查看引用來源
如果有日你心義的女仔主動約你食飯同知你唔開心陪你,我想你一定會好開心。但如果你知道自己會同這個女仔越走越遠,你還會開心嗎?而你又會怎樣選擇呢?去定唔去?

那刻MISS G企左係我隔離問我的成績。雖然我地係 ...
嘩,都好耐世紀下囉,果陣既大澳~~

不過你咁同miss 講野係你唔岩呀

今日若果睇返末寄的信,感覺會好唔同,有回憶總好過白活一生。

謝分享

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆