上一頁下一頁
發新話題

老婆太攰唔願做

收藏  |  訂閱
195  23.7k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2015-9-8 11:37 PM 發表 查看引用來源

會唔會多親密身體接觸,好似攬下鍚下咁?

哈哈 !  攬下鍚下 ?  基本上係掂吓佢都唔比。

引用:
原帖由 bearwhitesouth 於 2015-9-8 11:51 PM 發表 查看引用來源
大家愛大家,但基本身體接觸都唔會有?

引用:
原帖由 bearwhitesouth 於 2015-9-8 11:51 PM 發表 查看引用來源
我又真係唔明,既然大家夫妻無溝通問題,又愛家庭.....咁基本野例如拖手丶挨下丶輕輕錫面....都唔得?你覺得她愛你嗎?我意思不是因為責任或為仔女或為家庭那種愛,而係真正喜歡與你一起

路過分享: 我一時大食一時性冷感, 想做果陣日日做, 係性方面大家都滿足到, 但我發現就算性有幾夾都好, 對方唔願意分享佢的想法的話, 我愈來愈覺得同自己咁親密的人原本係咁陌生, 我果刻唔係好接受到, 我忍痛提出分手, 果次係我初戀, 之後呢幾年都食自己. 我意思係, 我追求的係靈魂伴侶, 我都認識一對夫妻, 結婚後多年都冇做, 佢地覺得心靈上的滿足已經足夠, 唔洗做都得, 我諗我做唔到佢地咁, 但我同意性係可以增進關係. 如果我係當事人, 日日叫我做, 我聽到都覺得討厭, 雖然做係最終目標, 但放低一陣, 試下一齊定目標一齊完成, 可能有意外收穫

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2015-9-8 11:52 PM 發表 查看引用來源

大家愛大家,但基本身體接觸都唔會有?

現在, 最親密嘅身體接觸就係拖手。“Intimacy”呢個字對我好陌生, 感覺好孤獨。

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2015-9-9 12:01 AM 發表 查看引用來源

我又真係唔明,既然大家夫妻無溝通問題,又愛家庭.....咁基本野例如拖手丶挨下丶輕輕錫面....都唔得?你覺得她愛你嗎?我意思不是因為責任或為仔女或為家庭那種愛,而係真正喜歡與你一起
拖手-有丶挨下-有丶輕輕錫面-冇。舉例, 我知道佢工作有時都幾攰, 咁我就提議幫佢按摩。先按肩, 再想輕輕拉低bra帶按低啲, 但係佢都唔比嘞。好冇引。我唔知佢仲愛唔愛我。 我哋呢對戀人,早就變成親人了; 沒有親密, 只有親情。

引用:
原帖由 bearwhitesouth 於 2015-9-9 09:41 AM 發表 查看引用來源

拖手-有丶挨下-有丶輕輕錫面-冇。舉例, 我知道佢工作有時都幾攰, 咁我就提議幫佢按摩。先按肩, 再想輕輕拉低bra帶按低啲, 但係佢都唔比嘞。好冇引。我唔知佢仲愛唔愛我。 我哋呢對戀人, ...
介唔介意講有冇小朋友?

引用:
原帖由 Amanda_Fu 於 2015-9-9 12:48 AM 發表 查看引用來源
路過分享: 我一時大食一時性冷感, 想做果陣日日做, 係性方面大家都滿足到, 但我發現就算性有幾夾都好, 對方唔願意分享佢的想法的話, 我愈來愈覺得同自己咁親密的人原本係咁陌生, 我果刻唔係好接受到, 我忍痛提出分手 ...
你提醒我,好耐之前佢提過追求嘅係靈魂伴侶, 心靈上嘅滿足已經足夠。但係, 我當時估唔到佢唔洗做都得。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2015-9-9 09:43 AM 發表 查看引用來源

介唔介意講有冇小朋友?

事實上, 上網發洩係求助無門嘅一個表現, 發洩完我都係要繼續生活。亦唔希望騎劫咗樓主個 post。感謝妳哋嘅關心。

只能夠講you are not alone
好多夫婦都有呢個問題,呢個問題不知何時開始發生,亦唔係一朝一夕可以解決。
我現在學識,可以改變既就努力去做。努力左都改變唔到,就順其自然。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆