上一頁下一頁
發新話題

diy VS 出街食飯

收藏  |  訂閱
3.0k  58.8k

引用:
原帖由 mingming12 於 2015-10-30 12:08 PM 發表 查看引用來源
我睇到呢個post,心裡都有點有感而發,自己都結左婚有近兩年,自己一直都好努力為個家,好好去服侍太太,日常生活所有既事我都一手包辦,煮飯,家務,車出車入接送都盡力做到足,努力出去工作自己洗費好慳,盡量負擔應 ...
師兄你好.
其實我見到你留言, 都有同感. 樣樣都滿足到老婆, 但得不到回報是很氣餒的.
雖然結婚時承諾過, 但人都是自私的. 永遠都有人想對自己好.
我地做人老公可以點? 啞忍?

引用:
原帖由 mingming12 於 2015-10-30 12:23 發表 查看引用來源
衫都有買齊晒比佢,只係著過一次咁多,而家都唔會再出聲要求佢打扮。

吾好放棄師兄,工作忙都會影響性生活。學其他師兄講,飲下酒調情一下,再慢慢繼續囉。

引用:
原帖由 sharestory 於 2015-10-30 12:19 PM 發表 查看引用來源

Yeah,要做一個溫柔體貼的男人,上床時便可以為所欲為。

搭下嘴先
我都溫柔體貼架,點解...無得為所欲為...哈哈
利申:而家單身...哈哈

引用:
原帖由 mingming12 於 2015-10-30 12:08 PM 發表 查看引用來源
我睇到呢個post,心裡都有點有感而發,自己都結左婚有近兩年,自己一直都好努力為個家,好好去服侍太太,日常生活所有既事我都一手包辦,煮飯,家務,車出車入接送都盡力做到足,努力出去工作自己洗費好慳,盡量負擔應 ...
太過愛一個人 愛到連自己都迷失左,你既愛會變得廉價,另一半而不著緊你。
愛太太係應該,但人最應該愛既係自己。唔需要做一個太好既男人 任何野一但over 不論好壞都係有害。

婚姻係漫長而艱辛。

遊戲規則個個都清楚明白,但又幾多個可以做到呢?

個問題係唔係咩飲酒調情,而係對方可以為身邊既人做d咩野,正如:你可以為身邊既伴侶可以去到幾盡。我對太太所有野都做到好足,日常生活要咩都做到盡滿足到盡,為佢開心咩都可以,佢工作忙要幫手我都盡力去做。自己又會keep住好既體能生活好檢點,冇夜生活冇煙冇酒,為既就係想要有好既身體去照顧太太。心想只係默默想太太佢會做我鍾意既野去tum下我開心,但係偏偏佢就成日都唔想做,又話咁會好大壓力又覺得自己咁就係咁點解要為我而咁做,過唔到自己果關,我真係好氣餒。

引用:
原帖由 阿米€ 於 2015-10-30 12:33 PM 發表 查看引用來源

太過愛一個人 愛到連自己都迷失左,你既愛會變得廉價,另一半而不著緊你。
愛太太係應該,但人最應該愛既係自己。唔需要做一個太好既男人 任何野一但over 不論好壞都係有害。

婚姻係漫長而艱辛。

htt ...
同意.迷失自己. 同時大家亦會愈走愈遠.

梗係出去食番夠本啦
出面大把靚仔後生仔斜你食番夠本
人一世物一世咩都要試下既

引用:
原帖由 mingming12 於 2015-10-30 12:48 PM 發表 查看引用來源
個問題係唔係咩飲酒調情,而係對方可以為身邊既人做d咩野,正如:你可以為身邊既伴侶可以去到幾盡。我對太太所有野都做到好足,日常生活要咩都做到盡滿足到盡,為佢開心咩都可以,佢工作忙要幫手我都盡力去做。自己又 ...
師兄. 我建議有問題要拎出來講.
講唔聽就慢慢改變自己. 要愛惜自己.
你有小朋友嗎?

引用:
原帖由 mingming12 於 2015-10-30 12:48 PM 發表 查看引用來源
個問題係唔係咩飲酒調情,而係對方可以為身邊既人做d咩野,正如:你可以為身邊既伴侶可以去到幾盡。我對太太所有野都做到好足,日常生活要咩都做到盡滿足到盡,為佢開心咩都可以,佢工作忙要幫手我都盡力去做。自己又 ...
明白呀師兄, 但係你係想話説服自己去揾食,定係想繼續做好男人先?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆