上一頁下一頁
發新話題

神州行$0月費

收藏  |  訂閱
48  4.0k

引用:
原帖由 羅工 於 2009-7-15 10:29 AM 發表 查看引用來源
彩鈴我理解就是當有人打電話給你在等你接聽前他所聽到是音樂或歌曲。此歌是由你選擇。但如你是已飛線而對方聽到是否香港鈴聲就未試過。至於是否仍有0月費神州行卡賣?等我上去中移動問下。
>> rmb10 月費的彩鈴歌曲係由移動決定, 如果你想要指定歌, 要另外俾錢.

如果你用左飛線服務, 你香港朋友只會聽到香港電話接通等待聲音, 唔會聽到彩鈴歌曲

引用:
原帖由 Coolman2007 於 2009-7-16 01:17 AM 發表 查看引用來源

>> rmb10 月費的彩鈴歌曲係由移動決定, 如果你想要指定歌, 要另外俾錢.

如果你用左飛線服務, 你香港朋友只會聽到香港電話接通等待聲音, 唔會聽到彩鈴歌曲
都會聽到轉接聲right?
但變想人地聽唔到你在大陸:smile_41:

引用:
原帖由 羅工 於 2009-7-15 10:29 AM 發表 查看引用來源
彩鈴我理解就是當有人打電話給你在等你接聽前他所聽到是音樂或歌曲。此歌是由你選擇。但如你是已飛線而對方聽到是否香港鈴聲就未試過。至於是否仍有0月費神州行卡賣?等我上去中移動問下。

我問了:smile_38:

一般香港市面上的飛線漫遊服務,都提供了香港接駁鈴聲服務,所以在你把你的香港電話號碼,用飛線漫遊把它飛去有彩鈴服務的中移動大陸號碼;當你朋友打你的香港電話號碼時,香港接駁鈴聲會cover晒係大陸o個邊o既任何鈴聲。換言之,你的朋友只會聽到香港鈴聲,而不是彩鈴。

如果你朋友直接打idd去你的大陸號碼,佢就會聽到彩鈴。
引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-7-16 02:24 AM 發表 查看引用來源

都會聽到轉接聲right?
但變想人地聽唔到你在大陸:smile_41:

有,但係要另外俾月費訂購
引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-7-14 11:44 PM 發表 查看引用來源
联通大陆咭应该都有彩玲吗?:smile_o05:

引用:
原帖由 cwlam111 於 2009-7-17 11:14 AM 發表 查看引用來源
有,但係要另外俾月費訂購
查實我係想問
聯通大陸咭
香港電話號碼飛線到大陸咭
可以有香港鈴聲嗎
有的話
幾銀

引用:
原帖由 cwlam111 於 2009-7-17 11:12 AM 發表 查看引用來源
一般香港市面上的飛線漫遊服務,都提供了香港接駁鈴聲服務,所以在你把你的香港電話號碼,用飛線漫遊把它飛去有彩鈴服務的中移動大陸號碼;當你朋友打你的香港電話號碼時,香港接駁鈴聲會cover晒係大陸o個邊o既任何鈴 ...
中移神州行有$10月費有彩鈴工能
但本身有無跟一個免費彩玲?

香港鈴聲跟大陸卡無關,香港鈴聲係跟你的飛線漫遊服務~~
引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-7-17 04:10 PM 發表 查看引用來源

查實我係想問
聯通大陸咭
香港電話號碼飛線到大陸咭
可以有香港鈴聲嗎
有的話
幾銀

當然唔係啦

中移動o個彩鈴網內,有大量的廣東歌、英文歌、甚至日韓歌曲~~~
引用:
原帖由 硬交沈睡者 於 2009-7-17 08:59 PM 發表 查看引用來源
而家大陸全部彩鈴唱大陸歌啦.....
一聽就知law.

有一首不知名的音樂跟,不過個人各得唔好聽

你可以去以下中移動的彩鈴網買接駁鈴聲,幾蚊就可以用好耐~~

http://gd.12530.com
引用:
原帖由 深圳胡姬花花 於 2009-7-17 04:12 PM 發表 查看引用來源

中移神州行有$10月費有彩鈴工能
但本身有無跟一個免費彩玲?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆