羅湖兩百失業按摩師索償示威(轉貼)

收藏  |  訂閱
38  5.0k

引用:
原帖由 玩能到你爆 於 2008-10-9 01:34 AM 發表

無甘衰呀,你有無作大呀?
你好似乜野行情都唔知,淨試食共訓!too bad

suck boss and poor employee

god bless the people

經濟吾好 , too bad

thanks for sharing

ok  thanks for your report .............

D SN既老闆,招工就收押金,一個技師3年前好似都要3000至5000,又收制服費,加上拖下薪金,就算開新店,D新人都同老闆出左裝修費有多啦,到間SN唔掂,咁拖左既薪金及其他街數,都夠個老闆去第二度開個間新啦,衰都係D員工。
如果經濟仲差D,到年尾時,咁走佬老闆可能仲多添!

thanks for sharing

引用:
原帖由 rleung 於 2008-10-9 12:59 AM 發表 查看引用來源
羅湖兩百失業按摩師索償示威

【本報訊】深圳一家位於羅湖商業城附近的按摩中心,因不符消防條例,被當局下令整頓,不知何時復工。該店逾兩百名按摩技師因工資、賠償等問題,前日於店外堵塞道路示威,造成附近路段 ...
So... do not buy coupon:smile_38:

引用:
原帖由 rleung 於 2008-10-9 12:59 AM 發表 查看引用來源
羅湖兩百失業按摩師索償示威

【本報訊】深圳一家位於羅湖商業城附近的按摩中心,因不符消防條例,被當局下令整頓,不知何時復工。該店逾兩百名按摩技師因工資、賠償等問題,前日於店外堵塞道路示威,造成附近路段 ...
但我今日下晝經過玫瑰休閒港見到佢哋仲係照常營業緊喎!

引用:
原帖由 玩能到你爆 於 2008-10-9 01:34 AM 發表 查看引用來源

無甘衰呀,你有無作大呀?
嘩,你去桑拿幾耐日子啊,作大?唔係你以為好似香港咁幸福啊...:smile_41:

前往最後回覆